Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2005., 10:39   #1
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Roundup "malo većih" kućišta

Iako kopiraju rijesenja iz ozbiljnih kucista, premala dubina ih ogranicava od koristenja imalo ozbiljnijih ploca, plus sto pri koristenju vece kolicine diskova sve zavrsava u prasumi (upravo zbog premale dubine). Niti ogromna kolicina ventilatora ne moze ih spasiti od neefikasnog hladjenja, vec samo podize razinu buke.

Za cijenu za koju se takava kucista prodaju kod nas moguce je (kod nas) kupiti puno ozbiljnija i kvalitetnija kucista (od kvalitetnijeg i nasem kucnom korisniku nepoznatijeg proizvodjaca), koja sa manjom kolicinom ventilatora efikasnije hlade kompletnu unutrasnjost.
Staro 16.01.2005., 10:44   #2
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
WORD!

to je ono kaj pričam... olako korištenje riječi "workstation" i "server".

ekipa se počela palit na to i sad je svako kućište odjednom za workstation. nedo bog da ima kotačiće, onda je i serversko

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2005., 10:52   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Tjah, kad sam vidio to ponadao sam se nečemu malo ozbiljnijem kad ono...
Izgleda da je dovoljno da ima vratašca i kotačiće i odmah je "serversko"
tor je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2005., 11:35   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Malo pogledo i kako da kažem ... bedastoće, jedina kutija koja iole može nekom čudnom logikom u tu skupinu je In-Win X710, Sva ona Chieftec kućišta su skoro pa apsolutno ista samo sa drugom vanjskom plastikom. Ajmo ovako, prvo prostora za workstation ili server ni nema u tim kutijama (meni se ne sviđa baš preveć moj casetek 1018-SM ali to je jedina kutija u koju mi fizički uopće stane SuperMicro ploča (10.7" x 11.2", 27.2 x 28.4cm) sve ostale su preplitke. Imam onog Chieftec bx-03bbsl-w u kojem mi je dual AMD koje je iznutra mislim identično kao Chieftec CX-01B-SL-B-TC, Chieftec DX-01WD-U, Chieftec BX-02SL-SL-SL sa testa i unutra nako 5 PCI 1 AGPa i silancera, 1 opteike i 1 HDDa više ne stane moj prst, a ja hvala bogu imam tanke i duge prstiće ko po mjeri za čeprkanje po kućištima ... Gle u garaži za kvartovski file - game dedicated server imam ono Codegen SERVER TOWER ATX-9001-C9 ( http://www.codegengroup.com/03_produ..._id_search=265 ) to je valjda server case zato kaj ima kotaćiće mislim to je hrpa tankog lima da na komponente ne pada prašina iz vana ... mislim marketinsški lijepo zvuči server ili wrkst ... mislim znate kako user na ulici po firmi pričaju kada nešto padne ili ne radi: "znaš to je pao server ... " da od kuda sa zgrade ili je on nogom recimo otpojio Euro kabl, pa te gleda a kaj je euro kabl, a kao zna kaj je server i dijagnosticirao je upravo njegov pad a da se nije pomako iz stolice. Tako i ovi sa kutijama ... a bar X-bit su ljudi koji znaju ... ovo im se valjda omaklo ... nadam se

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2005., 12:01   #5
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Malo pogledo i kako da kažem ... bedastoće, jedina kutija koja iole može nekom čudnom logikom u tu skupinu je In-Win X710
Niti jedno kuciste koje drzi do sebe nema reset button...

Ali da, da su se decki prosrali s workstationom, jesu. A i onaj playstation sto su ugurali unutra je uistinu smijesan.

No nije mi jasno sto ste navalili na njih ko sivonje; da ona kucista za neki ozbiljniji workstation nisu, i nisu, ali decki ni u jednom trenutku (koliko sam letimicno bacio pogled) nisu spominjali serverska kucista ni u kojem obliku... Ili sam ja propustio nesto?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2005., 12:15   #6
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

nisu spominjali serverska, a ovo workstation im je u naslovu, a mene to jaaaako živcira... da me je moguće uvrijediti, rekao bih da me čak i vrijeđa kad jedan xbit to napiše.

a serverska sam spomenuo samo u kontekstu proizvođača koji igraju na takav marketing. to me bode već godinama, pa čak i na nekom profi levelu i vrijeđa eto...
a da kućište koje drži do sebe nema reset gumb stoji... osim ako ima dva ili više

Horza (death dwarf)

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills

greater powers

artifacts of choice

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Staro 16.01.2005., 12:20   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba
nisu spominjali serverska kucista ni u kojem obliku... Ili sam ja propustio nesto?
ma nisi, a niti su server oni igdje spomenuli ... to smo mi po običaju proširili gledište i na druge ljude ... mislim valjda je neki trend i moda koristiti serverska wash mašina, worstation frižider, serverski usisavač, worstation getriba, uskoro reklama naši all workstation ulošci sa serverskim krilima manje mažu a ukoliko i zamažu iz servrskog ariel pakiranja izljeću mali worstation zeleni listići da počiste ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 16.01.2005., 13:16   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Horza
nisu spominjali serverska, a ovo workstation im je u naslovu, a mene to jaaaako živcira... da me je moguće uvrijediti, rekao bih da me čak i vrijeđa kad jedan xbit to napiše.
A cuj, nema nista sto razlikuje SOHO kompjuter od workstationa. Da, postoje mnoge stvari koje bi workstation kuciste trebalo imati, no ona su prosjecnom kucnom korisniku nezanimljiva. Ova pak jesu, jer imaju fancy ventilatorcice, rupe po bokovima kucista ali su neka i ATX te imaju malo kvalitetnije kaveze za diskove (ali daleko od necega sto kakvom takvom workstationu treba).

Kao sto si mi i sam onomad rekao, ne bi imalo smisla pisati o workstation kucistima kad to zanima vrlo malen postotak ljudi koji posjecuju takve stranice.

Citiraj:
a serverska sam spomenuo samo u kontekstu proizvođača koji igraju na takav marketing. to me bode već godinama, pa čak i na nekom profi levelu i vrijeđa eto...
Serversko kuciste je sirok pojam kao i šasija bozila. Ovisno o potrebama, ide i primjenjeno serversko kuciste. Ne postoji neko howto generalno objasnjenje...

Ironicno, ne mogu smisliti serversko kuciste bez hrpe (*korisnih*) ledica, dok ih na kucistima za 100kn vidimo i previse... :\

Citiraj:
a da kućište koje drži do sebe nema reset gumb stoji... osim ako ima dva ili više
Pa gdje si vidio ozbiljno slozenu masinu s kucistem s reset tipkom? Smijesno, jelda?

Programer
Staro 16.01.2005., 13:19   #9
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
uskoro reklama naši all workstation ulošci sa serverskim krilima manje mažu a ukoliko i zamažu iz servrskog ariel pakiranja izljeću mali worstation zeleni listići da počiste ...
Aaaa, ulosci s krilcima u RAIDu 5? I redundantnim napajanjem?

Programer
Staro 16.01.2005., 13:43   #10
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bubba
Pa gdje si vidio ozbiljno slozenu masinu s kucistem s reset tipkom? Smijesno, jelda?
svako malo... višesistemski industrijalci sa po 2 ili više reset tipki
naravno, ne govorim o msanovim kućištima čiji lim spigaš laganim pritiskom na stranicu, a iznutra vadiš ruku punu posjekotina...
advantech recimo ima OK ind. kućišta za prihvatljivu svotu para.

Horza (death dwarf)

character perks

major skills

greater powers

artifacts of choice

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2005., 13:48   #11
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

... pa da ... RAID5 model za obilne početne noćne mjesečne pojave i redudantno napajanje ukoliko se istroše baterije u kojekakvim ženskim "higijenskim" pomagalima Napredni ekskluzivni GT/Pro modeli ...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno