|
![]() |
#1 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Roundup "malo većih" kućišta
Iako kopiraju rijesenja iz ozbiljnih kucista, premala dubina ih ogranicava od koristenja imalo ozbiljnijih ploca, plus sto pri koristenju vece kolicine diskova sve zavrsava u prasumi (upravo zbog premale dubine). Niti ogromna kolicina ventilatora ne moze ih spasiti od neefikasnog hladjenja, vec samo podize razinu buke. Za cijenu za koju se takava kucista prodaju kod nas moguce je (kod nas) kupiti puno ozbiljnija i kvalitetnija kucista (od kvalitetnijeg i nasem kucnom korisniku nepoznatijeg proizvodjaca), koja sa manjom kolicinom ventilatora efikasnije hlade kompletnu unutrasnjost.
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
WORD! to je ono kaj pričam... olako korištenje riječi "workstation" i "server". ekipa se počela palit na to i sad je svako kućište odjednom za workstation. nedo bog da ima kotačiće, onda je i serversko ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Malo pogledo i kako da kažem ... bedastoće, jedina kutija koja iole može nekom čudnom logikom u tu skupinu je In-Win X710, Sva ona Chieftec kućišta su skoro pa apsolutno ista samo sa drugom vanjskom plastikom. Ajmo ovako, prvo prostora za workstation ili server ni nema u tim kutijama (meni se ne sviđa baš preveć moj casetek 1018-SM ali to je jedina kutija u koju mi fizički uopće stane SuperMicro ploča (10.7" x 11.2", 27.2 x 28.4cm) sve ostale su preplitke. Imam onog Chieftec bx-03bbsl-w u kojem mi je dual AMD koje je iznutra mislim identično kao Chieftec CX-01B-SL-B-TC, Chieftec DX-01WD-U, Chieftec BX-02SL-SL-SL sa testa i unutra nako 5 PCI 1 AGPa i silancera, 1 opteike i 1 HDDa više ne stane moj prst, a ja hvala bogu imam tanke i duge prstiće ko po mjeri za čeprkanje po kućištima ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Ali da, da su se decki prosrali s workstationom, jesu. A i onaj playstation sto su ugurali unutra je uistinu smijesan. No nije mi jasno sto ste navalili na njih ko sivonje; da ona kucista za neki ozbiljniji workstation nisu, i nisu, ali decki ni u jednom trenutku (koliko sam letimicno bacio pogled) nisu spominjali serverska kucista ni u kojem obliku... Ili sam ja propustio nesto?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
|
nisu spominjali serverska, a ovo workstation im je u naslovu, a mene to jaaaako živcira... da me je moguće uvrijediti, rekao bih da me čak i vrijeđa kad jedan xbit to napiše. a serverska sam spomenuo samo u kontekstu proizvođača koji igraju na takav marketing. to me bode već godinama, pa čak i na nekom profi levelu i vrijeđa eto... a da kućište koje drži do sebe nema reset gumb stoji... osim ako ima dva ili više ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Kao sto si mi i sam onomad rekao, ne bi imalo smisla pisati o workstation kucistima kad to zanima vrlo malen postotak ljudi koji posjecuju takve stranice. Citiraj:
Ironicno, ne mogu smisliti serversko kuciste bez hrpe (*korisnih*) ledica, dok ih na kucistima za 100kn vidimo i previse... :\ Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() naravno, ne govorim o msanovim kućištima čiji lim spigaš laganim pritiskom na stranicu, a iznutra vadiš ruku punu posjekotina... advantech recimo ima OK ind. kućišta za prihvatljivu svotu para.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
... pa da ... RAID5 model za obilne početne noćne mjesečne pojave i redudantno napajanje ukoliko se istroše baterije u kojekakvim ženskim "higijenskim" pomagalima ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|