Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.10.2009., 16:21   #1
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Talking Novi laptopček, sa specifičnim kriterijima

eto došlo vrijeme da uzmem novi laptop. kriteriji su sljedeći :

- tih rad
- dobar 15'' ekran s obzirom na cjenovni rang
- robusno kučište s obzirom na cjenovni rang
- bez OS-a jer imam orgigi Win 7
- poželjan HDMI
- apsulutno me ne zanimaju HP Compaq serije i 4510/4515
- cijena do 4500kn, može i više ak se stvarno isplati

glavni favoriti:

DELL Studio 15 - iovo mi je idealan izbor po svim kriterijima, jedino što me brine nema ga nema u nijednom poznatijem comp shopu a neznam baš kakvi su ovom Superbitu i sličnima.
AK mi netko preporuči dobar shop za taj Dell znam što uzima
http://www.comtel.hr/Dell/studio,PID-2,G-373.aspx

ACER Extensa 5635G - djeluje mi dosta čvrsto, ima ok preformanse, fali mu HDMI, relativno slaba grafulja ak se gleda standalone riješenje

ACER 5738ZG - super grafička, solidno kučiste, jedino mi je ekran enigma i koliko se zagrijava jer sam po netu našao svakvakve kometare, of toga da GPU ide do 100C pa do CPU koji u idile-u radi na 65-70C
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...10831&catid=26

Lenovo G550 - solidno jeftini laptopčić, šeta što nema HDMI, touchpad mu ima mali lag iako mi to ne smeta, ekran je ok ali niš posebno

Asus K70IO - vrlo robusno kučište ali nažalost svjetlucavo, odlično riješeno hlađenje, super grafulja, ogroman ekran jedino neznam koliko kvalitetan, nažalost nema bluetooth
da je ovo 15'' a ne 17 bio bi idealan izbor
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...0828&catid=184

Zadnje izmijenjeno od: jonyb. 23.10.2009. u 19:01.
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 16:34   #2
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
DELL.

Jako mi se sviđa taj DELL a stvarno nije skup. Studio mi se čini robusniji od Inspiron serije, a evo jučer stavio Win7 na jednog inspirona i jako lijepo sve radi i tečno. Inspiron je super, ali mi se čini kućište malo manje robusno, ostalo je sve za 10tku.

Htio bih ti svratiti pažnju na njega jer košta 49xxkn, što je prosječna cijena, ali on ima 3 god. garancije što se kod drugih prijenosnika dodatno naplaćuje oko 700kn, manje ili više, ovisno o proizvođaču.

Ne znam za superbit, moraš provjeriti, ali ima ga i u m-computers. Ispitaj sve pogotovo za tu garanciju, jel preko njih ostvariva sve 3 godine, ako jest, ne vidim razlog da ne kupiš kod njih...

Lenova G550 imaš par različitih modela. Onaj koji sam ja kupio ima HDMI i NVidia grafički podsustav. Taj je bio G550A.

ASUS je super, 17'' je, to je više prednost nego mana, ovisi koliko ga nosiš, nije puno teži... ni pola kile..., imaš i malo jeftinijeg takvog, (sa slabijim procesorom)

Aceri prvi... pa bzvz je da nema HDMI, ne?

Acer drugi... Jako jeftin, odmah se pri kupnji upikne još 2giga rama, još jedan 3.5'' disk i ladica za njega i onda se dođe do cijene ostalih... Čini se jako isplativo! Sad kvarovi.... a tko će ga znat... Čini se da s acerima stvarno postoje neki problemi... ja sam imao 2-3 problema sa različitim acerima, od toga jedan teže hardverske naravi (monitor), ali, mora se priznati, svi su imali lijepi prikaz slike sa živim bojama...

Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 23.10.2009. u 16:48.
Tomtam je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2009., 16:37   #3
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor jonyb Pregled postova
ACER Extensa 5635G - djeluje mi dosta čvrsto, ima ok preformanse, fali mu HDMI, relativno slaba grafulja ak se gleda standalone riješenje
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=013.100.259
zasto ne hp4510s serija? iste komponente samo bolja graficka 4330?
prileee je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 16:40   #4
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
zasto ne hp4510s serija? iste komponente samo bolja graficka 4330?
imao sam nekad NX7400 zatim 6315b ili onu seriju prije, i sad instalirao jednog 4510s, to je užaš koliko su pali u kvaliteti, em je svjetluckav, em mi nikako ne odgovara tipkovnica... jednom riječju koma.
jonyb je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 16:40   #5
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja bi dell-a ili lenovo. Acera bi se radije klonil

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 16:52   #6
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
imao sam nekad NX7400 zatim 6315b ili onu seriju prije, i sad instalirao jednog 4510s, to je užaš koliko su pali u kvaliteti, em je svjetluckav, em mi nikako ne odgovara tipkovnica... jednom riječju koma.
da... istina....

poseban potpis za tipkovnicu
Staro 23.10.2009., 17:56   #7
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
ACER 5738ZG - super grafička, solidno kučiste, jedino mi je ekran enigma i koliko se zagrijava jer sam po netu našao svakvakve kometare, of toga da GPU ide do 100C pa do CPU koji u idile-u radi na 65-70C
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...10831&catid=26
Radio sam s njim, monitor je OK. Što se tiče zagrijavanja, igralo se na njemu cijeli dan i nisam osjetio da se nešto posebno zagrijao, bar na dodir, nisam gledao temperature. Tipkovnica je slična kao u HP Probooka, s razmaknutim tipkama, ali su dosta čvršće(i glasnije), meni se svidjela, kao i cijeli laptop.

A sad što netko izbjegava Acera zbog različitih priča i "iskustava", po meni su to gluposti, svaki ima jednake šanse da se pokvari, komponente za njih ne proizvode ni Acer ni HP ni Dell ni nitko od tih brandova. Uz to, produljenje garancije na 3 godine za Acera košta manje od 400kn što je svakako isplativa investicija.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2009., 19:16   #8
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Radio sam s njim, monitor je OK. Što se tiče zagrijavanja, igralo se na njemu cijeli dan i nisam osjetio da se nešto posebno zagrijao, bar na dodir, nisam gledao temperature. Tipkovnica je slična kao u HP Probooka, s razmaknutim tipkama, ali su dosta čvršće(i glasnije), meni se svidjela, kao i cijeli laptop.

A sad što netko izbjegava Acera zbog različitih priča i "iskustava", po meni su to gluposti, svaki ima jednake šanse da se pokvari, komponente za njih ne proizvode ni Acer ni HP ni Dell ni nitko od tih brandova. Uz to, produljenje garancije na 3 godine za Acera košta manje od 400kn što je svakako isplativa investicija.

Ma i ja mislim da su gluposti...
ja bih bez straha kupio acer, da mi se drugi proizvođači ne sviđaju više i da sam u njih manje siguran
Staro 24.10.2009., 17:47   #9
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Zato što svi misle da su stručnjaci ako znaju dić Windowse na prijenosnik koji dolazi bez OS-a.

Baš sam sređivao neki dan jednog Acera koji je stvarno na dodir ispod tipkovnice bio vruč i koji se gasio uslijed neke zahtjevnije radnje. Bilo mi je čudno pa sam instalirao AMD-ov patch/driver za procesor i u Power Settingsima postavio Portable/Laptop i problem riješen. Kolegica mi neki dan rekla da sad prijenosnik zna radit i po 12 h da se ne zagrije.

Tko je instalirao sustav? - neki lokalni kvazi guru...
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno