|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Razer ProTone m250 ili Moray- moja pitanja, vaša iskustva
Imao sam Koss The Plug i bio super zadovoljan- samo je fatalan problem bio tanak kabel. Zbog kojeg sam ih dao na servis, a pošto u Linksu više nema Koss the Plug- javili mi da imam pravo na kupnju nečega u Linksu za cijenu (sada mrtvih ) slušalica- 115 kuna. I mislim dati najviše još 180 kuna. Za te novce sam našao Razer ProTone m250. Sviđa mi se i izrada, a ne mislim kupovati neke "naglavne" slušalice- pošto bi ih koristio za mobitel (pa mi je malo bezveze one velike slušalice nositi po vlaku/tramvaju/školi- vjerojatno bi ih brže strgao ![]() Tako da i nemam neki izbor. Nisam još imao clip on slušalice, ali valjda ću se naviknuti. Pa me zanima par stvari. Da li su te slušalice ok za te novce? Da li su tu negdje rang kao Koss the Plug ili su bolje/lošije? Jer, neki reviewi kažu da su odlične- a neki da su bezveze, pa ne znam sad... kako je to njihovo dobro/ bezveze u usporedbi sa Kossicama... Iako nisam neki audiofil, Kossice su me "preporodile" ![]() A, i ove su dosta skuplje pa ne bih htio za više novaca s' konja na magarca... ![]() Da li se zvuk čuje "van"- da i svi oko mene moraju slušati muziku samnom ![]() Vidio sam i Razer Moray, one su in ear na što sam navikao- ali su malo skuplje... Zanima me da li je ta razlika opravdana, tj. jesu li one bolje od Razer ProTone m250? Kod tih in ear sam sigurniji da se neće čuti "van" i da će mi "sjedati" u uho kako treba... Kupio bih možda cx300 ili ep630- ali pošto ne mogu dobiti novce već moram kupiti kod njih... Ili, ima neki zakon po kojem mi moraju vratiti novce ![]() Hvala. Zadnje izmijenjeno od: georgy. 15.10.2009. u 08:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Ja koristim razer protone m250 vec godinu dana, i mogu rec da sam odusevljen. Posto slusam rock, a ne tehnjavu i slicno ne treba mi pretjerani bass, sto ove slusalice ni nemaju. Al sto imaju, jaku glasnocu i cist zvuk. Ovo spojit na ajfon ili ajpod, milina, isto kao i na nokiji 6303 ;D ;D Tada ih je nemoguce imat odvrljene do kraja, jer su jednostavno preglasne ;D Sto se tice slusalica, na pocetku je malo cudan osjecaj, al kad se naviknes ni ne osjetis ih. Odlicno je jos i sto se "kopča" može uvlačiti i izvlačiti, tako da i oni s vecim i manjim usima mogu normalno nositi slusalice. Eh sad, nemogu ih usporedit s gore navedenim modelima, jer ih nisam koristio, al po meni su slusalice odlicne. Najbolje bi bilo kad bi ih negdje mogao isprobati, pa sam vidjeti dali je to to za tebe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hm... meni bi pasao bas, dosta slušam hip hop i slično... Makar to što kažeš- trebam isprobati...Nekako sumnjam da će mi dati da u Linksu (ili bilo gdje drugdje) isprobam... Živiš li blizu Sesveta/ Linksa/ Centra? ![]() Hvala na odgovorima, možeš li mi još napisati da li se čuju "prema van"? Na nekoj normalnoj glasnoći- tipa do pola najveće. Spajati ću na iPhone ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
A, budem onda vjerojatno uzeo te m250... Čudno mi je ove Moray, raspon im je 20Hz- 11kHz- nekako mi se to čini malo, pošto m250 imaju 50Hz-20kHz, a Kossice 10Hz-20kHz. Pretpostavljam da onda Moray neke dijelove pjesme neće reproducirati kako treba. Makar, nisam nikakav znalac u tom dijelu (nešto se sjećam o frekvencijama koje čovjek čuje i to ![]() Još jednom hvala na pomoći, Wozniak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Jos ces ti meni zahvaljivat ;D Dodaj me na msn : mario.majstorovic@hotmail.com , pa se dogovorimo da probas slusalice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo, da javim dojmove. ![]() Kupio Razer Moray- sigurniji sam sa in- ear (a m250 su zapakirane tako da se ne mogu isprobati), a i kažu da su odmah ispod cx300 (koje su mi preporučali prije). Uglavnom, kada sam prvi put stavio slušalice- razočarao sam se... Loš (do nikakav) bas, neko šuštanje... jako loše (pogotovo jer se još hvale da ima neki "mega- ultra" bas ![]() Nakon Koss SparkPlug- a, sa predobrim basom, ove im nisu ni do koljena... Već sam mislio krenuti nazad u dućan da mi vrate novce... Ali, ipak sam im pružio priliku (rekli su da smijem nakon najviše 8 dana vratiti i dobijem novce nazad). Preporučili su mi (na forumu, ne u dućanu- naravno ![]() I oko 2- 3 dana ih sada već "palim" i zvuk se dosta poboljšao, bas je ok i nema tog nekog čudnog šuštanja. Kao što rekoh, Kossice su mi puno bolje i uzeo bi ih odmah da netko hoće mijenjati- pogotovo me čudi da su toliko bolje, a došle su 3 puta manje... Dobro, s Razerovima sam dobio neku torbicu i neki adapter za avion ili nešto, ali ne vjerujem da to košta 200 kuna. No, pošto Kossica više nemaju- ja sam zadovoljan. Eto, dojmovi i upozorenje potencionalnim kupcima. ![]() Može lock. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|