|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
MKV player?
Evo ovako, počeo sam gledati "blueray" filmove. Najčešće su u MKV formatu. Dali se to može skurit na DVD ili na DVD-DL, pa normalno gledati u Divx playeru ili treba neki poseban player? Što preporučate? Dali možda taj MKV film nekako pretvoriti u MP4, ili AVI, ili MPEG pa da mogu gledati na dvd - divx playeru na HD ready LCDu? (ako da, s čime pretvoriti) Hvala
MC Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 16.10.2009. u 18:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Mozes presnimiti na DVD(R/RW) samo u UDF formatu. Ne, vecina playera ne podrzava. Nemoj konvertirat jer ako konvertitas u *.avi ili *.mpeg dobit ces bitno manju kvalitetu slike, jer ti formati trebaju puno veci bitrate da bi pokazali isto sta mozes s *.mkv-om u puno manjem bitrateu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
WD TV. ![]() 740 kn kupish neki externi disk USB (recimo WD My Book 1 TB za 790 kn). za ovo cudo postoji i custom firmware koji ima podrsku i za ext. dvd rom. takodjer mozesh dodati i USB HUB, pa mozesh nakacit koliko hocesh ext. diskova. custom fw donosi i podrsku za neke USB>LAN/WLAN adaptere ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ajde molim te ako nije problem nabaci par slika, savjeta (koji disk; da li si pokusavao s dvd-ovima; problemi s mkv (ukoliko ih ima; koji audio; koji video format ...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Slike cu nabaciti cim stignem nema frke, problema sam imao samo sa starim firmwareom a to je bilo prkidanje u zvuku na pojedinim dts filmovima ali novi firmware je to rijesio. Nekih bitnih mana mu nisam nasao cak sam prezadovoljan, ali bih skrenuo paznju potencijalnim novim vlasnicima da nece imati zvuk sa filmova koji su u DTS-u ako nisu spojili player na reciver sa optickim kablom jer isti nemoze da dekodira DTS dok sa AC3 DD zvukom nema problema normalno ga dekodira na stereo ili salje 5.1 na optiku. Rijesenja su ili spojiti na reciver ili prebaciti zvuk sa DTS-a na AC3 sto treje oko 5-7min. sa programom PopCorn AudioConverterom koji je besplatan i nakon toga na filmu imate i DTS i AC3 i birate koji vam treba. Nisam probavao vanjski usb dvd za to bi trebao nabaciti modani firmware a nesto nemam potrebu, a spojio sam WD My book od 500GB. i cim bude love kupit cu jos jedan od 1TB mada je ovdje dosta skuplje nego kod vas. Taj LG ima manu sto nepodrzava NTFS pa moras svaki film dijeliti na vise medija radi ogranicenja FAT-a na 4GB.
![]() |
#8 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ubleha, jesi probao pokrenuti Samsung Oceanic life demo na Wd-u ? Pitam jer sam do sad pogledao par 1080p hd filmova sa viskokim bitrateom (cca 40 mbps) i sve je išlo glatko bez trzanja, dok se na Samsungovom demou lomi slika. Sa uređajem sam zadovoljan, jedino što mi smeta je sporo sučelje i nedostatk menuia kod dvd filmova |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nisam probavao, jedini 1080p film koji imam je Mummy Return i on mi radi odlicno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
LG BD370 Network Blu-ray Nije sve tako bajno kao što se čini. Neke stvari koje sam uočio u radu: 1. Kod gledanja .mkv uvjek upozorava da nemože jamčiti da će ona biti ispravno prikazana i to nemožete nikako isključiti 2. Sa stika uopče neče vrtjeti filmove mada piše da je to podržano 3. Kod .mkv neče prenositi zvuk. Nadam se da če to uspjeti srediti sa nadogradnjama jer ovako se to neisplati kupovat. Citiraj:
Koliko vidim WD TV nema problema sa NTFS-om. Čini mi se zaista jako dobra stvar, za cca 1100 kn = 250GB HDD i deri... Dopada mi se što je vrlo je malen i ima HDMI. Ček, ne kužim ovo sa DTSom, znači ako mkv ima DTS onda nema zvuka. Ako sam te dobro shvatio sa programom konvertiram zvuk u AC3, to traje cca 10min.... Znači, on napravi novi MKV file samo sa AC3 umijesto DTS?
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Nemam na kompu HDMI ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Normalno podrzava dva diska i NTFS.
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemam ni jedan receiver, tako da ako ovo pretvaranje DTSa u AC3 traje 10min, i još na i7 4GHz mislim da bi moglo biti i manje, onda mi je to najmanji problem i riješenje. ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Naravno da ti je to najbolje rjesenje, jer nemas zvuk ni preko hdmi ako je dts samo ac3. A to 10min. je samo okvirno jer meni zavrsi za 3-5.
![]() |
#17 |
Premium
|
Daj mi samo potvrdi. Znači taj, "PopCorn AudioConverter" u svega 5min, DTS pretvara u AC3. Odnosno iz postojećeg MKV fajla, u njega još dodaje AC3 (te radi novi MKV fajl)?
![]() |
#19 |
Premium
|
Hvala. Sve sam saznao, što se mene tiče može close ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
ma kakav close. brez diranja ![]() ajmo svi s cudom nek pishu iskustva. i mod promjeni naslov u WD TV HD Media player ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mozete li mi pomoci sa "PopCorn AudioConverter" nemam nikakvih iskustava sa ovakvim programima pa bih molio neka upustva jer ga nikako nemogu nastimati da konvertira. Pogledao i na google ali nista nerazumim |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Evo i ja sam ga skinuo upravo. Slobodno neka neko uploada setup file, pa da svi koristimo iste postavke ![]() Edit: Evo ja našao tutorial, ajd da ga pročitam i vidim jel šljaka: http://audioconverter.heartware.dk/Tutorial/
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ja nađoh još jednu varijantu: EZmkvDTStoAC3 Sve što treba je na ovom linku: http://rapidshare.com/files/242004289/DTS-AC3.rar
![]() |
#29 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Koji je najbolji program za gledanje MKV. KMplayer je zesce sranje a na VLC nema nastimavanje titlova pa ako moze neka preporuka.GOM ne citam MKV neznam zasto.
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|