|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
vga (laptop) na composite (TV)
pozdrav. kupio na ebayju kabel sa jedne strane vga a sa druge onaj žuti cinch, komponentni kabel i uz njega s-video. uštekao vga u laptop (vostro 1510 koji ima samo vga izlaz) i žuti cinch spojio u tv. na laptopu mi se pojavi da je spojen drugi uređaj - monitor (Analog device), međutim slika na tv-u je zbrčkana tj malo je ima, malo je nema, a kad je ima onda su neke šare i smetnje... eh, gledao sam po netu one sheme za spajanje vga i scart-a, a i vidio da se za pravilan prikaz koriste scan converteri signala, ali su puno preskupi i nepotrebni (meni). mene zanima, znate li bi li se mogao kako izlaz iz vga s laptopa podesiti da šalje pravu vrstu signala koju tv može "shvatiti"? pokušao sam smanjiti rezu i na 720*576 i na 640*480 sa 50 i kasnije 25Hz i uključivati i isključivati interlaced mod i još neke postavke (cvt, dmt, auto, manual, još neke - ne znam što su te ali sam sve isprobao sa ili bez interlaced kvačice uključene). ništa od toga nije radilo. vidio sam također negdje na netu da je netko rihtao direkt drivere od grafike, nekakve "modove" ili "modelineove" za nvidiju s kojim bi prilagodio vga signal iz laptopa. meni je to prenerazumljivo i zato ovdje pišem, pa ako netko zna više o tome, može li se ikako prilagoditi signal iz laptopa za običan analogni tv kojeg bih spojio ili na komponentni ili s-video ili scart kabel? a bez onih skupih scan convetera. je li itko pokušao i uspio i kako da i sam to najjeftinije i najlakše riješim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako nisi vec, probaj s powerstripom. Imas zgodne upute ovdje http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ pod powerstrip |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja probao sa svima, pa nije išlo, e sad, dal je do mene, hardwarea ili kabla ko će ga znati. Također, čuo sam da ovi skupi kabovi nemaju poteškoća, a sad, jel istina ili nije, nisam dao 350kn za kabel pa stoga nisam ni isprobao. Sretno!
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
međutim, primijeti da se u naslovu piše za korisnike Atijevih kartica, a ja imam nvidia gf8400m gs. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
S danasnjim karticama to nema nikakve veze, i nvidija ima timinge za tv tako da je svejedno koju koristis. Princip rada powerstripa je ostao isti i u novim verzijama tako da se neces pogubiti. Doduse rizik zaj ostaje isti i kod atija i kod nvidije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|