|
![]() |
#1 |
Never Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Dual Boot - ne uspijeva mi!!
Dobra večer! Tražla sam po temama, čak sam nesto iskoristila iz arhiva, ali i dalje mi ne ide. Problem: Na 2 particije imam 2 OS-a. ( Vista (:G) i XP sp3 (:C)). Vista i Xp su mi bili na dual boot, ali kad sam vratila bekap za XP(vjerojatno rađen kad nije bilo Viste jos) nestao dual boot i odmah me diže na XP, tj ne pita me da odaberem OS. U EasyBCD sam postavila ovako: ![]() ali opet me dize na XP. Nesto sam pokusala sa VistaBootPro ali izgleda ili ne znam namjestiti ili nije to sto mi treba! Znaci, u Vistu ne mogu uć... Help!! Zadnje izmijenjeno od: Female. 07.02.2009. u 00:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nadji boot ini i pogledaj sta pise tamo onda to pejstaj vamo i napraviti cemo .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Never Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: Female. 07.02.2009. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Never Registered User
|
Citiraj:
![]() [boot loader] Citiraj:
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Never Registered User
|
Ovako..smijem li čačkat sama ovako: Adding an Operating System At the command prompt, type: bootcfg /copy /d Operating System Description /ID# Where Operating System Description is a text description (e.g. Windows XP Home Edition), and where # specifies the boot entry ID in the operating systems section of the BOOT.INI file from which the copy has to be made.? ma sutra...deinitivno..hehe.. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ali čekajte, kako vi mislite u boot.ini uvalit Vistu kad ona zahtjeva svoj bootloader? Female, probaj sa Vista Boot Pro 3.3.0 alatom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Never Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() What to do? Mislim da je Vista ok! Valjda! Jer ovo mi se događalo još jednom kad sam vratila bekap od xp i tada sam rijesila sa EasyBCD! ___ ako ista znaci pojavi mi se ovo kad pokrenem VistaBootPro: ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Start - desni klik na My Computer - Properties - Advanced - STARTUP AND RECOVERY [SETTINGS] I ovdje imas postavke. Konkretno, namjesti ovako nekako: ![]() S time da ove sekunde moze mijenjati ![]() NAPOMENA: Napravi backup od boot.ini prvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
WIN XP loader na vidi Vistu, ali Vista vidi od XP-a. I dokle god ne vratiš bootloader od Viste , nećeš uspjeti. A to vraćaš sa repair dvd-om od Viste, i zatim kad uđeš u Vistu, instaliraš Vistabootpro i tamo namjestiš putanju do XP-a
![]() |
#13 | ||
Never Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Thx svima! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Never Registered User
|
Došla se pohvalit ... ![]() Riješila! Stavila sam cd od Viste i probala na repaire...ali nije islo (imala sam nekakav eror vezan za boot..bla..bla..) i odustala! Na kraju sam riješila sa najlakšim načinom ... heh.. instlirala Vistu nanovo, boot se pojavio. A primarni OS za boot sam postavila na Advenced System settings u Visti, znaci bez VistaBootPRO ! Hvala svima na odgovorima i trudu! ![]() Lijep pozdrav! 'Noć! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Never Registered User
|
Evo mene opet sa slicnim problemom... ![]() Idemo po redu: Imala sam dva OS-a .. XP i 7icu. Ponovo sam reinstalirala XP na istu paticiju ( :C gledajuci iz XP-a). I opet boot nije bio kako treba. .. ne pita me da odaberem, vec ide automatski na novi XP. Stavim cd od 7ice i odradim repair.. i udem odmah na 7icu.. opet ne pita nista. Nesto sam pokusavala i uspijela uc opet u XP al ne i da odaberem 7icu..(al imala sam ponudena dva OS-a, s tim da je jedan bio "nepostojeci" ![]() Ok... i sad imam ovo: Dizem wind, pita me za 3 (???) osa, mogu odabrati samo 7icu da radi, ostale dvije opcije me traze da repairam cd-om (al to ne mogu jer kad stavim XP cd imam eror zbog NTLDR )... Ovako to izgleda u Easy BCD-u postavkama: There are a total of 3 entries listed in the Vista Bootloader. Bootloader Timeout: 5 seconds. Default OS: Microsoft Windows Entry #1 Name: Windows Vista BCD ID: {e8709fb6-fa5f-11db-be4d-e219ece5282e} Drive: D:\ Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe Windows Directory: \Windows Entry #2 Name: Windows 7 Ultimate (recovered) (7ica na kojoj sam sad) BCD ID: {current} Drive: C:\ Bootloader Path: \Windows\system32\winload.exe Windows Directory: \Windows Entry #3 Name: Microsoft Windows BCD ID: {default} Drive: H:\ Bootloader Path: \NTLDR Znaci ..sad sam na 7ici..i htjela bi pokusati nesto da ne moram opet dizat XP koji sam dovrsila do kraja! Jel ko ima kakvu ideju? Heeelp!! u sedmici: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Female. 06.10.2009. u 21:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo spremi negdi (backup) sadašnji bootloader postavke, trebala bi biti ta opcija (ne sjećam se. Prva opcija je od Viste i ako je nemaš / ne koristiš makni je, druga je ok, eventualno joj promjeni ime da ne piše recovered, vidi iz 7 koju oznaku (slovo) ima particija gdje je XP kako bi ispravila stavku ili nakni ovu i upotrebi "add Windows XP from the "Add/Remove Entries" page". |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Never Registered User
|
Citiraj:
Palo mi napamet (mislim da sam to vec radila jednom (???) ) da kopiram taj file (winload.exe) u svoj system32 ? Ako vec nedostaje? ![]() U svakom slucaju probacu tako kako si naveo prije svega pa javim rezultat. Hvala. Edit: Uspijelo! ![]() Mislila sam da sam ovako radila i prije, al' evo izgleda da nisam. Hvala Nikky! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Female. 07.10.2009. u 16:17. Razlog: edit |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|