|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Strgana "kopca" za vent na AM2+ MBO
Danas sam ocito malo "preforso" kada sam stavljao vent na MBO i pukla mi je ona plasticna kopca na MBO na koju se stavlja tj. kopca procesor. Znaci na onon plasticnome djelu koji je oko podnozja procesora. E sada....sta napraviti? Dali to ima gdje za kupiti drugo ili sta da radim da to popravim? Mislim da tu nikakvo ljepljenje ne bi dolazilo u obzir jer je pritisak prevelik. Uz to gledam malo AM2 ploce i sve imaju isti daj plasticni dio pa dali bi to mogli u nekom servisu zamjenit ili sta....ili dali ima gdje za kupiti taj plasticni dio. Ploca se nalazi u "Moj komp". Ako ima tko u Zg da bi mogao popraviti ili ima neku plocu koju bi mogao raskupusat i samo taj dio stavit bio bi zahvalan da se javi! TNX unaprijed na odgovorima! ![]() Ili dali ima neki vent koji ne treba te kopce vec samo backplate i to je to? Ocaj progovara...hehehe...
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 06.10.2009. u 01:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
To mi se nije desilo čak ni na Socket 370 i 462 pločama (koje su imale na socketu integriranu kopču, a kad ona pukne možeš se ..bat), koje su ponekad znale bit zeznute, a kamoli na AM2, očito si bio jako rastresen, a možda i nervozan. Što se servisa tiče, možda neki ima, probaj otići u Maksimirsku u Feniksov servis (rade do 17 sati) ili u Nobilis na Trešnjevci pa ih pitaj, ne bih te želio uznemiriti, ali da to nađeš šanse su ti vrlo, vrlo male. Možda ak nekom tu na forumu "ode" Socket AM2 ploča, to bi ti bila sreća u tuđoj nesreći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da.....recimo da sam bio nervozan jer to mi se nikada u zivotu nije dogodilo, a sastavio sam i rastavio mali milijun kompova te sljakao u servisu....ma koma. Dali ima neki skuplji vent ili nesto da ne zahtjeva tu kopcu vec backplate......!? Znaci da kopca nije vazna vec samo backplate? I naravno da vec danas odem po taj vent.... ![]() Hvala unaprijed.... ![]() ![]() P.S. Ako je tu netko iz nekoga servisa i ima strganu am2 plocu i u Zg je dolazim po nju i placam vec koliko hoce samo za tu plastiku, jer je pukla samo jedna kopca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dzizs, mene bi bilo sram uopce postati ovako nesto na forum. Imas eBay, naruci si novi bracket i zamijeni. I to po mogucnosti daj nekome tko nije siledzija da ti napravi...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kupio sam memu koju danas moram nosit zamjenit, to sam radio u 1 h u noci i znas i sam kako je kada tako kasno radis pod nocnom lampom doslovce posto bolja polovica spava.... ![]() Je, nije se ni meni to nikada to do sada dogodilo a generacija sam ljudi koji su se hebali sa ustelavanjem glava na Comodorcu i igranjem na Atariu...hebiga...za sve postoji prvi puta..... Pa upit stoji i dalje, dali ima neki vent koji ne zahtjeva tu kopcu vec samo backplate koji dolazi sa njime......jer ionako kupujem danas novi vent pa mogu to obavit, a taj dio cu ionako zamjeniti onda lako sa vremenom. Sram...isss....kakva sramota ako lijepo pitas ekipu.... ![]() P.S. Dali ovo hladenje zahtjeva tu kopcu ili ima neki drugi sistem stavljanja na cpu: Corsair Cooling Hydro H50 http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.003.023 No izgleda da sam i bracket nasao, kako danas idem u esys zamjenit memoriju tako sam i pitao covjeka za bracket i rekao mi da izgleda ima pa cu to zamjenit......ali me zanima za ovo hladenje za svaki slucaj ako bracket tako brzo ne nadem. Moze naravno preporuka i za neki drugi vent koji ne ide na kopcu vec na neki backplate kojemu kopca na mbo ne treba.
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 06.10.2009. u 09:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
A ovo Corsair vodeno.....dali bar hladi kako treba? Mislim da to vodeno isto definitivno ne treba te kopce i koliko mi se cini dobije se sve lijepo za montazu na cpu....bar sam tako shvatio ovo malo sto sam njuskao po netu. ![]() Ako ne to vodeno...onda cu uzeti Thermalright Ultra....jer mi se cini da na njemu isto te kopce ne trebaju!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neko ziher ima okvir viška, ja sam sa s939 Abiticom iz starog stroja dobio 2 komada možda je sa još kojom pločom tako dolazilo, ako nebu tako išlo imaš dosta coolera kojima netreba okvir od TT Sonic Towera nadalje...
![]() |
#10 |
Premium
|
Thermarlight sam na kraju i uzeo, a evo i zasto: http://forum.pcekspert.com/showpost....4&postcount=99 I pohvala Esys-u gdje su decki stvarno profesionalni i sve rijese nabrzinu. Zamjenili mi memoriju u roku odmah i jos mi dali u servisu novi bracket za plocu! Sada mi ne treba posto je gore Thermalright, ali ipak da se nade posto je ploca na trznici pa uz to ide novi bracket sa plocom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|