Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2009., 18:11   #1
AssRock
Registered User

AssRock's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Smile WD Caviar 2500JS - BSOD kod bootanja s HDD-a ili CD-a

Pozdrav!
Imam problem s hard diskom - Western Digital Caviar 2500JS-19NCB1,inače frendov al mu je to jednini hard disk pa nemože potražit pomoć na netu pa evo ja ću .Upali komp i nakon 5-10sek. mu se pojavi poruka :
''A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to ur comp.If this is first time...bla....follow these steps: check for viruses on ur computer.Remove all newly installed hdd's controllers.Check ur hdd to make sure if it is properly configured and terminated.Run CHKDSK/F to check for HDD corruption,and then restart comp.Technical info.: ***STOP: 0x0000007B (0XF78A2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)''
Probao sam ga formatirat al kad stavim boot sa CD/DVD javi istu poruku.
Unaprijed hvala.
AssRock je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2009., 18:33   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
A koji je komp, odnosno MB?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2009., 19:06   #3
AssRock
Registered User

AssRock's Avatar

A da .Njegova konfa: asus p5q-e,ip45/ich10r ,core2duo e7400 ,gainward GTS 250 512mb .Ne radi ni kod mene ni kod njega...
Staro 06.12.2009., 19:13   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Cek malo, jel to novi ili stari disk? Sto se desilo? Kad ga ubacis u svoj komp, uz tvoj disk, sta windowsi kazu?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 06.12.2009., 20:46   #5
AssRock
Registered User

AssRock's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Cek malo, jel to novi ili stari disk? Sto se desilo? Kad ga ubacis u svoj komp, uz tvoj disk, sta windowsi kazu?
Stari ,radio mu je godinu,godinu i pol.Nemogu spojit oba jer nemam dva SATA kabela,nego nisam neš možda važno napisao što mi je tek malo prije rekao.Sve mu radilo ok al je išo snimat windows 7 radi fore,tam nije radil zvuk pa je formatiral disk da nasnimi XP,poslije formatiranja kad se komp rebootao umjesto instalacije mu se pojavio onaj error.
Staro 06.12.2009., 22:58   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Nek napravi full format, odnosno nek izbrise (delete) sve kreirane particije, pa opet nanovo kreira. Inace 7mica ostavi onu "prvu" particiju od 100mb pa ga mozda to ebe.

Staro 07.12.2009., 09:49   #7
AssRock
Registered User

AssRock's Avatar

Hmm kako da formatira kad neželi bootat sa CDa ni xp ni 7-micu,tj.odmah izbaci taj error,jel ima drugi način za formatiranje diska? stavimo moj i njegov,u biosu postavke da boota s mojeg i u windowsima formatiramo njegov ako ga uopće nađe? ili ima 3. način?
Staro 07.12.2009., 16:05   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Naravno da ima, mozes podignuti neki bootable CD tipa Hiren's i na njemu imas hrpetinu alata za rad sa diskovima, a uz to uvijek mozes sastrane i podignut neku live distribuciju linuxa.
Staro 07.12.2009., 18:30   #9
AssRock
Registered User

AssRock's Avatar

NTLDR is missing...ok riješeno,poslije formatiranja kad kopira fajlove, cannot copy driver.cab ok možda netreba -preskoči,cannot copy msxml3.dll opet preskok ok 100% sad će...hivesys.inf is corrupted,press F3 to quit Setup . Valjda zbog oštećenog ce-de-a neće kopirat.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno