|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Epox 8rda3+ problem!
Hm hm... Prilikom nedavne kupovine matične ploče sam se dvoumio između Abit NF7-S (za koju sam procitao dobru recenziju izmedju ostalog i na PCexpertu) i Epox8rda3+ koju mi je toplo preporucila nekolicina forumovaca ![]() Ali onda problemi... Mislim, kompjuter savrseno normalno radi, ali nakon mjesec dana je poceo jako brujat ventilator na ploci prilikom paljenja kompa (dok je hladan). To prestane kad se malo ugrije ili kad se kuciste malo 'potapsa' nakon nekih pola minute/minutu. I nosio ja reklamirat i za par dana ju dobio nazad s promjenjenim ventilatorom - mo's mislit, jer se za 2 dana brujanje opet vratilo. I opet reklamacija i za par dana nova ploca (sigurno nova jer sam si prethodnu oznacio, a i na staroj su vec bili poljepljeni heatsinkovi). No, medjutoa, evo ga danas opet ista stvar - vjerojatno opet nakon nekih mjesec dana. Pa opet skidaj cooler s procesora i sve ostalo po sedmi put, pa pasta pa ovo pa ono.... Jel imao neko vec tih problema s tom plocom??? Kad mi je tip iz ducana davao novu plocu je napomenuo da ak slucajno opet bude bilo problema da bi bilo dobro da uzmem Abitovu, jer i njih prodaju a s njima jos nisu imali nikakvih problema. Dal da ostanem pri ovoj, tj. trećoj Epoxici, ili da uzmem vrazjeg Abita? Hm hm... Prilikom nedavne kupovine matične ploče sam se dvoumio između Abit NF7-S (za koju sam procitao dobru recenziju izmedju ostalog i na PCexpertu) i Epox8rda3+ koju mi je ovdje toplo preporucila nekolicina forumovaca ![]() Ali onda problemi... Mislim, kompjuter savrseno normalno radi, ali nakon mjesec dana je poceo jako brujat ventilator na ploci prilikom paljenja kompa (dok je hladan). To prestane kad se malo ugrije ili kad se kuciste malo 'potapsa' nakon nekih pola minute/minutu. I nosio ja reklamirat i za par dana ju dobio nazad s promjenjenim ventilatorom - mo's mislit, jer se za 2 dana brujanje opet vratilo. I opet reklamacija i za par dana nova ploca (sigurno nova jer sam si prethodnu oznacio, a i na staroj su vec bili poljepljeni heatsinkovi). No, medjutoa, evo ga danas opet ista stvar - vjerojatno opet nakon nekih mjesec dana. Pa opet skidaj cooler s procesora i sve ostalo po sedmi put, pa pasta pa ovo pa ono.... Jel imao neko vec tih problema s tom plocom??? Kad mi je tip iz ducana davao novu plocu je napomenuo da ak slucajno opet bude bilo problema da bi bilo dobro da uzmem Abitovu plocu, jer i njih prodaju a s njima jos nisu imali nikakvih problema. Dal da ostanem pri ovoj, tj. trećoj Epoxici, ili da uzmem vrazjeg Abita? ![]() Inace, mislim da Abitove NF7-S (identicnog naziva) vise nema, pa ak neko zna pravog nasljednika (a ne oslabljenu) molim da napise. What should I do? : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Sarafciger u ruke i skini vent. Pasivac je dovoljan da ti ploca radi stabilno. Ti ventovi odu s vremenom na svim plocama tako da nije vazno cija je ploca, a osim toga starije verzije 8RDA3+ imaju samo pasivac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Epox 8rda3+ radi bez venta na pasivcu evo već nekih 2-3 mjeseca bez ikakvih problema ![]() btw Abit ti ima još goru zujalicu na NB tako da nećeš previše profitirati zamjenom (čitaj: opet ćeš biti primoran kupiti zalmanovog plavca za NB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
ista ploča,kao i moja i isti problem ako se to može nazvati problemom, a vent kao vent radi neko vrijeme i crkne. Kupiš novi kao i ja cca. 25kn i sve će biti OK. Inače je ploča za svaku pohvalu : goood : ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|