Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2009., 21:02   #1
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
univerzalni daljinski za komp

pozdrav.

moze preporuka. ono sto mi je bitno je da ima mogucnost emuliranja kretnje kursora. neznam dali uopce ta opcija postoji. koristim Win XP i kasnije ce bit u djiru Vista tako da mora imat podrsku za oba. i naravno ak je moguce da ima podrsku i za ostale uredaje (TV; DVB; DVD;...)

Hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 18:03   #2
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Ako zelis takvu funkcionalnost out-of-the-box iz mog iskustva situacija je slaba. Neki od daljinaca tv kartica (npr od ovdje popularne GC-PTV-TAF) se sustavu prijavljuju kao opci HID i pruzaju rudimentarnu mogucnost manipulacije s win, ali ne i kontrolu drugih uredjaja.

Ako ces ici u vise manje uradi sam rjesenja poput USB UIRT ili IgorSFH u kombinaciji s odgovarajućim softwareom kao Girder ili Eventghost, moci ces si vrlo dobro prilagoditi funkcionalnost daljinca. Dodatna prednost je sto mozes koristiti jeftinije univerzalne daljince koji imaju mogucnost kontrole drugih uredjaja.

Nakon puno igranja s IgorSFH i Winlircom nedavno sam uzeo Genius remote 300, MCE compatible upravljac koji ima mogucnost kontrole jos 3 uredjaja (meni dosta). Uglavnom sam zadovoljan, iako sam morao instalirati Vistu na htpc jer Mediaportal (ni 0.2.3 ni 1.0 final) ne kuze receiver. No ne kontrolira mi kursor na visti, doduse meni takvo nesto ne treba jer je daljinac iskljucivo za htpc.

Eto, mozda nije neka velika pomoc, no bar je pocetak.
Xizor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.02.2009., 18:23   #3
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
situacija uopce nije slaba, jer IMON daljinci odlicno odradjuju posao, nisu skupi i dobavljivi su kod nas.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 18:51   #4
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
situacija uopce nije slaba, jer IMON daljinci odlicno odradjuju posao, nisu skupi i dobavljivi su kod nas.
moze info ako znas gdje se to moze copit kod nas da pogledam malo modele/specse/cjene?

hvala.
Staro 17.02.2009., 19:04   #5
Xizor
Premium
Moj komp

Ups zaboravih to spomenuti, iako ja s Imonom nisam imao srece (s media centar programima).

Stas kad ti nije kontrola win interfacea na prvom mjestu. Cool stvar s Imonom je sto pali komp iz power offa, ali ne kontrolira i druge uredjaje (meni veliki minus).

Imona ima za kupiti u protisu, diskontu24, optimumu, mislim da je jedno vrijeme i nitel imao, ali se ne sjecam tocno. I to u nekoliko varijanti sa ili bez VFDa. E sad u Rijeci... not sure
Staro 17.02.2009., 19:11   #6
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Xizor Pregled postova
Ups zaboravih to spomenuti, iako ja s Imonom nisam imao srece (s media centar programima).

Stas kad ti nije kontrola win interfacea na prvom mjestu. Cool stvar s Imonom je sto pali komp iz power offa, ali ne kontrolira i druge uredjaje (meni veliki minus).

Imona ima za kupiti u protisu, diskontu24, optimumu, mislim da je jedno vrijeme i nitel imao, ali se ne sjecam tocno. I to u nekoliko varijanti sa ili bez VFDa. E sad u Rijeci... not sure

pa ak je to cudo dost jeftino, recimo do kakvih 250kn onda mi ne smete ako ne podrzava druge uredaje jer ionako ja sve radim sa kompom, samo da mogu misa micat sa tim cudom. Sta je VFD ?
Staro 17.02.2009., 19:18   #7
Xizor
Premium
Moj komp

Protis ovdje: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=10327

kaze 206kn za cash.

VFD: http://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_fluorescent_display

Dobra stara tehnologija, sjeti se displaya na video rekorderima, to je to. Imon s VFD je oko 100-150 kuna skuplji.
Staro 17.02.2009., 19:29   #8
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Xizor Pregled postova
Protis ovdje: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=10327

kaze 206kn za cash.

VFD: http://en.wikipedia.org/wiki/Vacuum_fluorescent_display

Dobra stara tehnologija, sjeti se displaya na video rekorderima, to je to. Imon s VFD je oko 100-150 kuna skuplji.
pa ovo izgleda prilicno prihvatljivo. jedini problem je sto ja nemogu stavit ovaj panelic napred jer mi je komp okrenut paralelno sa zidom odnosno nebi mi signal fatao.
pogledo sam stranicu proizvodaca i vidim da imaju dosta toga (IR i RF).
probam pogledat joss malo po netu.
recite mi ako imate to cudmo doma kakav je software odnosno jel ima kakvih problema/stekanja?
btw imam PCI TV karticu od hauppagea koja ima daljinski i to sam prije na starom kompu koristio sa girder-om, ali nisam htio stavit tu karticu jer mi netreba, a ici je bosti samo zbog daljinskog nema smisla.
hvala.
Staro 17.02.2009., 19:44   #9
Xizor
Premium
Moj komp

Moj homemade IgorSFH receiver je hvatao odbijeni signal od bijelog zida iza kompa, doduse gore je bio najjaci IR koji sam mogao naci (TSOP 1738). Neznam bi li slican trik uspio s ovim.

S posudjenim Imonom sam imao softwareskih problema - mediaportal se bas nije volio s njim. No, moguce je da je to posljedica starog sustava i kojekakvih girdera i winlirceva i njihovih ostataka. Nisam previse istrazivao jer sam ga vratio pa googlaj ili pricekaj da se jos netko javi
Staro 23.02.2009., 17:33   #10
kundak
Premium

kundak's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ima li di u hr za nabavit imon 2.4g ?
kundak je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2009., 14:59   #11
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
super tema

zato volim ovaj forum, kad god me nesto opali i nesto ocu napravit skoro me uvijek put odvede na PCekspert!

Xizor, jesi taj IR reciever radio prema ovome http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht..._receiver.html

promatram komponente, pise da bi atmel trebao bit programiran...
e sad, ja sam to radio u srednjoj prije 4-5god, nemam one ploce nit vise znam kak to napravit...jel ima kakav nacin da se dode do isprogramiranog cipa?
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 15:25   #12
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
pozdrav.

moze preporuka. ono sto mi je bitno je da ima mogucnost emuliranja kretnje kursora. neznam dali uopce ta opcija postoji. koristim Win XP i kasnije ce bit u djiru Vista tako da mora imat podrsku za oba. i naravno ak je moguce da ima podrsku i za ostale uredaje (TV; DVB; DVD;...)

Hvala.
Mozda ti za prvu ruku posluzi neki SonyEricsson mob i bluetooth na kompu?
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 17:29   #13
Xizor
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
zato volim ovaj forum, kad god me nesto opali i nesto ocu napravit skoro me uvijek put odvede na PCekspert!

Xizor, jesi taj IR reciever radio prema ovome http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht..._receiver.html

promatram komponente, pise da bi atmel trebao bit programiran...
e sad, ja sam to radio u srednjoj prije 4-5god, nemam one ploce nit vise znam kak to napravit...jel ima kakav nacin da se dode do isprogramiranog cipa?
Sorry mate, ja sam radio serial verziju jer mi se nije dalo zezati, a ni elektronika mi nije najjaca strana. Bio sam zadovoljan iako sam u medjuvremenu migrirao na mce remote (tocnije genius remote 300)

EDIT: Paxton, original post je 7 mjeseci star ;-)
Staro 25.09.2009., 17:35   #14
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

heh, onda izgleda da mi je najbolja solucija kupit gotovu stvar.
ajde mi molim te reci, ak znas sto i gdje.
evo danas sam prolisto nabavu za onaj Antec Veris, i neki Imonov...nesto...
niko od ducana to vise nema....
bio je navodno i thermaltakeov media lab, al ni tog vise nema....
sad ti velis genius remote...vidim ima u optimumu samo na nabavi...poznavajuci optimum...vjerojatno ni toga vise nema...al pise da je samo remote...

ugl da skratim pricu, jel znas kaj bi mogo kupit da dobijem IR kontrolu,
najvise mi je zbog mijenjanja pjesmi i gasenja kompa, a svaka dodatna opcija je dobrodosla
Staro 25.09.2009., 18:25   #15
Xizor
Premium
Moj komp

Mamicu mu, kopam i nema nista. Izgleda da su u ovih par mjeseci kako ne pratim trziste upravljaci ispali iz mode. Procitao sam da je logitech harmony dosta popularan, no opet ti treba nekakav receiver za njega. Koliko ja vidim imas par opcija:

1. Ebay
2. Antec multimedia station basic, kaze adm 265kn http://www.adm.hr/product_info.php?m...oducts_id=6270 - nisam isprobao, ali koliko vidim to je u biti imon
3. Slozi serial receiver, jednostavan je i kosta oko 30kn u dijelovima. Malo zezancije s winlircom ili sl imas potpunu kontrolu sa gotovo bilo kojim smecem od daljinskog. Naravno ukoliko imas port na maticnoj.
4. Ukoliko imas tv karticu neki od receivera za default daljinske tih kartica su se mogli iskoristiti kao receiveri za druge upravljace - negdje vidjeh za GC-PTV-TAF npr.
Staro 25.09.2009., 19:07   #16
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

nisam preko ebaya nikad kupovao nista,
jel to pouzdano, kak funkcionira stvar sa postom?

adm sam zvao vec, nemaju i vele da nece ni dobivat

nemam serial na ploci zato sam pitao za usb reciever al treba programirat integirarac za to
ima opcija da uzmem konverter sa usb na serial al mislim da onda softwer nece bas funkcionirat kak spada s tim.

je harmony je fora stvarcica, al nema reciever, ne znam, danas gledam dosta i naso sam kao par stvari di se samo reciever moze kupit za usb...neznam kolko je to ok stvar i za daljinski...

edt_ http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4610068 evo ovo sam nasao...neznam kolko je to ok stvarcica
Staro 26.09.2009., 17:42   #17
Xizor
Premium
Moj komp

Ima cijela tema o ebayu na forumu pa baci oko.

Problem s receiverima koji se mogu samostalno kupiti je da su oni (bar svi koje sam vidio) irda, dok daljinski koriste consumer ir protokol, tako da se medjusobno ne razumiju. Nacuo sam da je moguce modificirati softver poput lirca tako da irda receiver razumije cir npr. ovdje http://tldp.org/HOWTO/Infrared-HOWTO...lirc-irda.html no sam nisam to probavao.

Ukoliko je to izvedivo mogao bi dobiti receiver za male novce koji ce raditi s obicnim daljinskima. Ukoliko nije mogao bi se docepati npr. mce remote usb receivera pa se isto igrati. Mislim da je netko s foruma spomenuo da mce receiver + harmony sljaka.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno