Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2009., 14:22   #1
SUX
Premium
Moj komp

SUX's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
(riješeno) Komp nema slike

pozzz narode

dobio sam neku torjku(neznam konfiguraciju) eh imam problem kada ga upalim monitor se nikako ne pali i ne cuje se nikakav beeeeep.
Probao sam ciscenjem ram memorije al nista opet isto i sa druim ramom

jel zna mozda ko u cemu je caka

edit: sad sam izvadio ram i hard disk skroz i opet ne cujem nikakav beeep. jel moguce da je ploca riknula????

HVALA

Zadnje izmijenjeno od: SUX. 11.09.2009. u 14:41.
SUX je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 14:37   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Kad saznaš koja je točno konfiguracija onda je tu navedi i pitaj Pokušaj clear CMOS za prvu ruku...

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.09.2009., 14:41   #3
SUX
Premium
Moj komp

SUX's Avatar

Citiraj:
Autor Doink the Clown Pregled postova
Kad saznaš koja je točno konfiguracija onda je tu navedi i pitaj Pokušaj clear CMOS za prvu ruku...

pokusao sam odmah na pocetku nista
Staro 11.09.2009., 14:42   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Vrte li se nekakvi ventilatori? Ako ne, onda bi moglo biti i napajanje. A kad si već otvarao konfu, mogao si lijepo pogledati što je sve unutra jer si nam dao premalo informacija.
Staro 11.09.2009., 14:44   #5
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pokušaj s drugim napajanjem kresnuti, ako to ne uspije vjerojatno je ploča krepalina.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2009., 19:02   #6
SUX
Premium
Moj komp

SUX's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Vrte li se nekakvi ventilatori? Ako ne, onda bi moglo biti i napajanje. A kad si već otvarao konfu, mogao si lijepo pogledati što je sve unutra jer si nam dao premalo informacija.
ventilator od procesora i napojne se vrti, i da jos kad sam pokusao da izvadim cd rom nije moglo samo je lampica gorila al nije izaso cdrom
Staro 11.09.2009., 21:51   #7
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Bilo bi jako dobro na kraju da napravis ono sto je kolega coconut napisao u postu povise (da se potrudis saznat te komponente).. Jesi probao sastavit samo osnovno izvan kucista ploca sa procesorom i jednim keksicem rama? To inetgrirana grafa na ploci ili ?
Staro 12.09.2009., 02:24   #8
SUX
Premium
Moj komp

SUX's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Bilo bi jako dobro na kraju da napravis ono sto je kolega coconut napisao u postu povise (da se potrudis saznat te komponente).. Jesi probao sastavit samo osnovno izvan kucista ploca sa procesorom i jednim keksicem rama? To inetgrirana grafa na ploci ili ?

eh ovako grafa ima integrisana i ima neka od 16 mb(probao sa samom integrisanom,nista) ima 3 keksa sdrama po 64mb(probao sam ih posebno, nista) procesor je 600mhz i radi ventilator na njemu i na napojnoj,resetovo sam bios i probao drugu baterijcu, opet nista. Zvucna je externa neka. Sve sam pci komponete izvadio i probo bez njih,(zvucna,modem,mrezna) i opet nista.

Dakle samo nisam probao hdd mjenjat jos i napojnu,disk mislm da je uredu probacu sutra i napojnu zamjeniti. Neznam imali jos sta da probam

U svakom slucaju HVALA

Edit: Imam jos jedno pitanje da li ima kakve veze ako spojim od svog Racunara napojnu koja je 400w na ovaj stari racunar jel se moze sta spaliti???

I na starom racunaru na napojnoj ima kao preklopka kojom se prebacuje voltaža koja se nalazi trenutno na 280 volti da li da je prebacim na vecu ili???(jaran je jednom tako spalio svoju maticnu, kako je prebacio pa nesmijem)

Zadnje izmijenjeno od: SUX. 12.09.2009. u 02:53.
Staro 12.09.2009., 02:53   #9
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor SUX Pregled postova
eh ovako grafa ima integrisana i ima neka od 16 mb(probao sa samom integrisanom,nista) ima 3 keksa sdrama po 64mb(probao sam ih posebno, nista) procesor je 600mhz i radi ventilator na njemu i na napojnoj,resetovo sam bios i probao drugu baterijcu, opet nista. Zvucna je externa neka. Sve sam pci komponete izvadio i probo bez njih,(zvucna,modem,mrezna) i opet nista.

Dakle samo nisam probao hdd mjenjat jos i napojnu,disk mislm da je uredu probacu sutra i napojnu zamjeniti. Neznam imali jos sta da probam

U svakom slucaju HVALA

Edit: Imam jos jedno pitanje da li ima kakve veze ako spojim od svog Racunara napojnu koja je 400w na ovaj stari racunar jel se moze sta spaliti???
Sve je to super i sve je za 5 i ta konfa i sta si ti probao, ali jos jednom jako bi bilo ljepo kad bi se potrudio da nam navedes o kojoj se barem ploci radi?
Ovo za PSU ce raditi i nece se nista zapaliti!
Staro 12.09.2009., 03:05   #10
SUX
Premium
Moj komp

SUX's Avatar

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Sve je to super i sve je za 5 i ta konfa i sta si ti probao, ali jos jednom jako bi bilo ljepo kad bi se potrudio da nam navedes o kojoj se barem ploci radi?
Ovo za PSU ce raditi i nece se nista zapaliti!

HVALA SVIMA.

Ipak je do napojne evo upravo stavio ovu svoju kad upali

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke