|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Asus Xonar DS
Poštovanje.Kupio sam navedenu zvučnu karticu,no međutim zvuk na matičnoj mi je puno kvalitetniji od Asusa iako bi trebao biti mnogo bolji.Vokali su u početku prenaglašeni,a bas utiša kompletnu pjesmu.jel ima neki program za neki default mod,jel ovaj Asus Xonar center za naštimavanje je katastrofa.Nikako nemogu dobiti kvalitetan i čist zvuk..hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Jesi stavljao drivere s cd-a ili si nove skinio s neta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Njanovije sam instaliaro sa asusove stranice.neznam kak da o namjestim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa jel nema software neki DEFAULT button? Nesto da vratis sve na default postavke. Nemam tu karticu i nisam upoznat sa softwareom kao gbijelic (vjerojatno) ali cini mi se da imas ukljucen neku od opcija za softversko "poboljsanje" zvuka..
![]() |
#5 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Otvori softver , odi na effect, gore stavi na generic , a EQ stavi na rock, najbolji zvuk daje iako ja nemam takvih problema kao ti. ja sam u startu primjetio bolji zvuk na svojoj iako ja nemam DS nego DG. evo ovako : http://www.vortez.net/contentteller....n=file&id=2204 samo tu jos s desne stavi na rock.I ako nece ni to , obrisi potpuno drivere i snimi ih opet.Btw disejblaj onboard audio i pocisti sve driver od nje.
![]() |
#6 |
Premium
|
Ja imam D1 i kad sam je instalirao drivere s CD-a zvuk je bio onak nis posebno ko sa onboard...skinuo s neta nove stavio i viola...kao da je druga kartica unutra...zato sam mislio da si i ti u istom problemu...a sad i ta DS mora bit bolja od onboard...aj ti navedi u kojem programu slusas mjuzu, sta slusas (radio, mp3 bla bla) dal ima nekih razlika između odabira zvučnih efekata, eq...šta si sve primjetio...jedino ti tako mozemo pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala na odg. @ Xulos:Tako mi je i namješteno ,već sam prčkao po tome i nisam zadovoljan zvukom,ko da je neki efekt uključen a nije.Prčkao sam i po 24 bit i 16 bit al opet zvuk mi nije nešto.Na onboard zvučnoj mi je bass prekrasan čvrst,vokali jaki i izraženi,a na asusu vokali prenaglašeni ,a kad bass lupi ,kao da se pjesma nekak "utiša".Bass mi nema onaj "kick" kao onboard.Inače muziku slušam zvučna--rotelovo pojačalo--Bowers zvučnici.Tak da mi je debilno sad na tu karticu koju sam kupio baš zbog toga,da mi na nju idu sad pc zvučnici ,a bowersi na onboard.I čim sam stavio karticu,u windows media playeru mi se gumb za jačinu nekad sam pomakne na pola,i kad pojačam do kraja,ostaje ko da nije pojačano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako moja koja je DG ima jedno 5 put bolji zvuk od realtekice onboard njegova treba bit jos bolja od moje.Neznam.Kazem mozda nisi obrisao drivere od onboard i disejblao ju u biosu.
![]() |
#10 |
Premium
|
Probaj nabavit neki drugi komp od kolege pa instaliraj I probaj... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
čekaj preko kojeg playera slušaš muziku? po tvom opisu mi zvuči kao da je uključen neki kompressor ili normalizer, može bit i limiter. postoje određene postavke da ti naglasi određene dijelove pjesme, bio to glas, vokal, visoki ton itd. možda po defaultu ima određeni preset aktiviran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Nakon malo googlanja shvatih da je to nista drugo nego softwerski plugin...SOFTVERSKA emulacija neceg sto je bolje (u ovom slucaju XFI cipovi). Dakako, rezultate ovakve emulacije na nekom postenom audio sustavu je sve samo ne dobar.
************************************* Zadnje izmijenjeno od: wireless_os. 03.03.2011. u 11:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Da,mislim na instalaciju moddanih drivera. Iako nisam neki audiofil imam tu liniju i zvučnikie s kojima se 95' mogla kupit još jedna jedinica raketnih topovnjača tamo 95' te mi je do nedavno dosta egzotičnig hardveraja iz USA prolazilo kroz prste(što ručne što nožne ![]() ![]() A dostad marketing i prelistavanje tisuća threadova pod nazivom: "I bought an expensive soundcard,why am I dissapointed?" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ok sad te nista ne razumijem. Gore si napisao da ljudi previse PODCJENJUJU XFI modane drivere na realtekovim cipovima. Sada pises da te PREVARA zvana CREATIVE zasigurno ne bi odusevila. Ili si gore mislio napisati PRECJENJUJU ili se moras dogovoriti sam sa sobom... I gdje itko ovdje spominje nekakvu "Liniju"? Covjek ima ROTEL amp i BOWERS zvucnike.... svjetlosnim godinama od svake LINIJE .
![]() |
#16 |
Registered User
|
Evo prmijenio sam slot,obrisao drivere,sve ponovo sam stavio.Sad je zvuk super,al opet nije ko onboard.Možda se jednostavno moram naviknut na taj zvuk....i više nema onog efekta.Sad je odličan zvuk.Hvala ekipo na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
A kad bi ti počeo o audio opremi koju mi je otac ostavio,vjerovatno bi i Glavaša na jamčevinu izvukao van,al ovo nije forum o "moj tata je veći od tvojeg". |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|