Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.02.2011., 18:51   #1
domagoj213
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Asus Xonar DS

Poštovanje.Kupio sam navedenu zvučnu karticu,no međutim zvuk na matičnoj mi je puno kvalitetniji od Asusa iako bi trebao biti mnogo bolji.Vokali su u početku prenaglašeni,a bas utiša kompletnu pjesmu.jel ima neki program za neki default mod,jel ovaj Asus Xonar center za naštimavanje je katastrofa.Nikako nemogu dobiti kvalitetan i čist zvuk..hvala
domagoj213 je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 10:01   #2
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Jesi stavljao drivere s cd-a ili si nove skinio s neta
gbijelic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2011., 17:37   #3
domagoj213
Registered User

Njanovije sam instaliaro sa asusove stranice.neznam kak da o namjestim
Staro 01.03.2011., 17:49   #4
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa jel nema software neki DEFAULT button? Nesto da vratis sve na default postavke. Nemam tu karticu i nisam upoznat sa softwareom kao gbijelic (vjerojatno) ali cini mi se da imas ukljucen neku od opcija za softversko "poboljsanje" zvuka..

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

wireless_os je offline   Reply With Quote
Staro 01.03.2011., 17:56   #5
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Otvori softver , odi na effect, gore stavi na generic , a EQ stavi na rock, najbolji zvuk daje iako ja nemam takvih problema kao ti. ja sam u startu primjetio bolji zvuk na svojoj iako ja nemam DS nego DG.
evo ovako : http://www.vortez.net/contentteller....n=file&id=2204 samo tu jos s desne stavi na rock.I ako nece ni to , obrisi potpuno drivere i snimi ih opet.Btw disejblaj onboard audio i pocisti sve driver od nje.
Staro 01.03.2011., 18:34   #6
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Ja imam D1 i kad sam je instalirao drivere s CD-a zvuk je bio onak nis posebno ko sa onboard...skinuo s neta nove stavio i viola...kao da je druga kartica unutra...zato sam mislio da si i ti u istom problemu...a sad i ta DS mora bit bolja od onboard...aj ti navedi u kojem programu slusas mjuzu, sta slusas (radio, mp3 bla bla) dal ima nekih razlika između odabira zvučnih efekata, eq...šta si sve primjetio...jedino ti tako mozemo pomoc
Staro 02.03.2011., 08:17   #7
domagoj213
Registered User

Hvala na odg. @ Xulos:Tako mi je i namješteno ,već sam prčkao po tome i nisam zadovoljan zvukom,ko da je neki efekt uključen a nije.Prčkao sam i po 24 bit i 16 bit al opet zvuk mi nije nešto.Na onboard zvučnoj mi je bass prekrasan čvrst,vokali jaki i izraženi,a na asusu vokali prenaglašeni ,a kad bass lupi ,kao da se pjesma nekak "utiša".Bass mi nema onaj "kick" kao onboard.Inače muziku slušam zvučna--rotelovo pojačalo--Bowers zvučnici.Tak da mi je debilno sad na tu karticu koju sam kupio baš zbog toga,da mi na nju idu sad pc zvučnici ,a bowersi na onboard.I čim sam stavio karticu,u windows media playeru mi se gumb za jačinu nekad sam pomakne na pola,i kad pojačam do kraja,ostaje ko da nije pojačano.
Staro 02.03.2011., 09:05   #8
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

hmm, probaj nabaviti malo bolji model zvucne, ovaj mi se cini entry level...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 02.03.2011., 09:40   #9
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Ako moja koja je DG ima jedno 5 put bolji zvuk od realtekice onboard njegova treba bit jos bolja od moje.Neznam.Kazem mozda nisi obrisao drivere od onboard i disejblao ju u biosu.
Staro 02.03.2011., 09:56   #10
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Probaj nabavit neki drugi komp od kolege pa instaliraj I probaj...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.03.2011., 23:35   #11
Plastikman
What Matters?
Moj komp

Plastikman's Avatar

Datum registracije: May 2010
čekaj preko kojeg playera slušaš muziku? po tvom opisu mi zvuči kao da je uključen neki kompressor ili normalizer, može bit i limiter. postoje određene postavke da ti naglasi određene dijelove pjesme, bio to glas, vokal, visoki ton itd. možda po defaultu ima određeni preset aktiviran.
Plastikman je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2011., 11:17   #12
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
sve što bih imao za reći je da ljudi podcjenjuju Realtek XFI moddane zvučne.... i ja sam se narazočarao čak i sa Auzentech modelima sa newegga koji su prošli moju kantu
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2011., 11:33   #13
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
sve što bih imao za reći je da ljudi podcjenjuju Realtek XFI moddane zvučne.... i ja sam se narazočarao čak i sa Auzentech modelima sa newegga koji su prošli moju kantu
Oprosti ali moram te pitati, posto nisam upoznat... Kakve su to modane zvucne? Mislis instalaciju Realtek XFI mod drivera? To radi na svim Realtek HD cipovima? Ako da bas idem probati..

EDIT: Nakon malo googlanja shvatih da je to nista drugo nego softwerski plugin...SOFTVERSKA emulacija neceg sto je bolje (u ovom slucaju XFI cipovi). Dakako, rezultate ovakve emulacije na nekom postenom audio sustavu je sve samo ne dobar.

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Zadnje izmijenjeno od: wireless_os. 03.03.2011. u 11:47.
Staro 03.03.2011., 12:53   #14
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Da,mislim na instalaciju moddanih drivera. Iako nisam neki audiofil imam tu liniju i zvučnikie s kojima se 95' mogla kupit još jedna jedinica raketnih topovnjača tamo 95' te mi je do nedavno dosta egzotičnig hardveraja iz USA prolazilo kroz prste(što ručne što nožne )....ako me nisu oduševili ni neki modeli koji dođu ko pol mog auta,tak me zicer ni prevara zvana Creative nebi oduševila

A dostad marketing i prelistavanje tisuća threadova pod nazivom: "I bought an expensive soundcard,why am I dissapointed?"
Staro 03.03.2011., 13:56   #15
wireless_os
Premium
Moj komp

wireless_os's Avatar

Ok sad te nista ne razumijem. Gore si napisao da ljudi previse PODCJENJUJU XFI modane drivere na realtekovim cipovima. Sada pises da te PREVARA zvana CREATIVE zasigurno ne bi odusevila. Ili si gore mislio napisati PRECJENJUJU ili se moras dogovoriti sam sa sobom...

I gdje itko ovdje spominje nekakvu "Liniju"? Covjek ima ROTEL amp i BOWERS zvucnike.... svjetlosnim godinama od svake LINIJE .

Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC

Staro 06.03.2011., 14:10   #16
domagoj213
Registered User

Evo prmijenio sam slot,obrisao drivere,sve ponovo sam stavio.Sad je zvuk super,al opet nije ko onboard.Možda se jednostavno moram naviknut na taj zvuk....i više nema onog efekta.Sad je odličan zvuk.Hvala ekipo na pomoći
Staro 06.03.2011., 14:34   #17
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Citiraj:
Autor wireless_os Pregled postova
Ok sad te nista ne razumijem. Gore si napisao da ljudi previse PODCJENJUJU XFI modane drivere na realtekovim cipovima. Sada pises da te PREVARA zvana CREATIVE zasigurno ne bi odusevila. Ili si gore mislio napisati PRECJENJUJU ili se moras dogovoriti sam sa sobom...

I gdje itko ovdje spominje nekakvu "Liniju"? Covjek ima ROTEL amp i BOWERS zvucnike.... svjetlosnim godinama od svake LINIJE .
Zašto sudjeluješ u raspravama a neznaš o čemu se priča? Još ajde da nisam NAPISAO da se radi o Realtekovim moddanim driverima ali jesam... I da,prevara zvana Creative,ne samo ona nego i Auzentech i Asus koju ljudi kupuju u nekakvom middle segmentu za slušanje muzike i gaming pa se potom čude ko pura dreku zaš je zvuk sranje bez obzira na opremu na koju je spojen. Pun net takvih threadova i eto,raspravljamo u jednome od njih...

A kad bi ti počeo o audio opremi koju mi je otac ostavio,vjerovatno bi i Glavaša na jamčevinu izvukao van,al ovo nije forum o "moj tata je veći od tvojeg".
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno