|
![]() |
#1 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Koje ostaviti: Seasonic S12-550W ili Corsair TX750W ?
Posto je kriza pokucala i na moja vrata, primoran sam rijesiti se jedno od ova dva napajanja. Dakle radi se o: 1. Seasonic 550W, S12-550(500HT) Energy+, Super Silent 2. Corsair TX750W Oba imaju garanciju (Seasonic 3mj. Corsair 4 i pol god.). Volio bih gledati na duze staze, jer ce me sigurno sluziti par godina (osim ako dublje ne utonemo u krizu). Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 18.10.2009. u 14:43. Razlog: Corsair garancija od 60mj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja bi Corsaira ostavio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da je tu izbor i vise nego jednostavan... osim toga, odluka je na kraju ipak na tebi. Ne mozes dobiti istu lovu, pa prodaj ono koje ce ti bolje pokrpati budzet...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
ak su napajanja za konfu iz moj komp prodaj oba i uzmi fortrona za 200kn to ti je i preveč za to kaj je pod moj komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
gejmer
|
Malo sam se zeznuo. Garancija od Corsaira je 5god, znaci ima jos 4 i pol godine garanciju. Iako mi 100-200kn razlike prilikom prodaje igra ulogu, mislim da cu onda ipak ostaviti Corsair, a Seasonic ide na prodaju. A nevezano sada za garanciju i cijenu, koje je realno kvalitetnije napajanje? Seasonic me u ono doba doslo ko suho zlato... iako znam da cijena nije uvijek mjerilo... *EDIT: @melani - Taj cijeli komp nazalost ide na prodaju. Ali da, istina je da je Seasonic do sada napajao tu konfiguraciju. Corsair je imao malo drugaciju ulogu. On je medju ostalim napajao 2x HD4870x2. Nazalost, nakon sto sam oduzeo i zbrojio par stvari, "moj komp" mora ici na prodaju, a sve mi se cini da ista sudbina ceka i jaceg brata ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 18.10.2009. u 14:42. Razlog: Moj Komp... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Oba su "kvalitetna" napajanja, nemaš tu baš previše nedoumica. Ostaviš si Corsaira, i miran si jer je pod garanacijom još 4 i pol godine. A i ak budeš slagal neki novi komp za to vrijeme bit češ siguran da bude ga napajanje moglo gurat.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neke modele Corsaira (npr. ovo moje) potpisuje Seasonic, a Corsair samo lijepi svoju naljepnicu na njega, tako da što se tiče kvalitete - oba su vrhunska. Za konfu koju imaš, oba su debeli overkill tako da nije za odbaciti ni savjet koji si dobio od melani. Evo ti jedno vrlo povoljno i kvalitetno napajanje dovoljno za tebe. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162886
![]() |
#9 |
gejmer
|
THX puno na savjetima. Vjerojatno cu ostaviti Corsair-a za sada, Seasonic ce onda na prodaju. Kad bolje razmislim i lakse mi je tako, nego sada premjestati cijelo napajanje iz jedne konfe u drugu, kad oba racunala imaju savrseno uredjen "cable management". Samo sikadnje, stavljanje i premjestanje bi me kostalo par sati rada... @coconut Vec sam negdje nacuo da su u odredjenoj seriji Seasonic i Corsair jedno te isto. Samo me bilo strah to izjaviti da ne bi ispao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nemoj me hvatati za riječ (pisalo se o tome i ovdje), ali mi se čini da su VX serije od Seasonica, a TX i HX od nekog drugog, ali isto vrlo kvalitetnog. EDIT: našao podatke OEM Channel Well Tech: VX550, TX750, HX750, TX850, HX850, HX1000 OEM Seasonic: CX400, VX450, HX450, HX520, HX620, TX650
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Premium
|
Lagano postaješ naporan. Oba proizvođača su odlična i razlika je u nijansama. I zato prestani komplicirati i odluči već jednom šta želiš učiniti s tim svojim napajanjima.
![]() |
#16 |
gejmer
|
Ne znam jesi mislio na mene ili sto? Ako jesi WTF? U cemu je problem? Za mene je diskusija bila zavrsena jos kad dh41400 odgovorio u pretpostavljam ironicnom tonu, kojeg d4rk_ch1ld nije skuzio (valjda) pa je i moj odgovor bio namijenjen njemu. Ti mozes i ne moras sudjelovati u raspravi. Hvala ti na dosadasnjim savjetima, ali ovaj zadnji je bio totalno nepotreban. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kao što sam ti rekao...ostavi Seasonica a Corsaira se riješi,ionako za Cors možeš dobit više love a Seasonic će te i dalje dobro služit bez obzira što ćeš stavit u kutiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|