|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Dual Core vs. Quad Core CPU
Ne znam dali je tema prikladna i kuda bih je stavio, no zanimaju me neke stvari u vezi dvojezgrenih i cetverojezgrenih procesora. Naime vidim da nekima nije jasno zasto uvijek kupujem daul core procesore: 6400+ -> X2 250 - > X2 550 BE Ok, posto koristim komp kod kuce iskljucivo za igre, net te neke odredene alate (koji bas i ne koriste 4 jezgre) zasto uzimati quad? Recimo sada imam X2 250 koji kuca stavilno na 3,6 GHz....posto sam ga lagano utopio i doslovce 1 za 1 dobivam X2 Phenom 550 BE zasto ga ne uzeti!? Pa me zanima konkretno kod igara, dali igre koriste sve cetiri jezgre i sta bih dobio prelaskom na quad CPU? Koliko ce mi igre bolje raditi na quad procesoru? Ovo se ne odnosi samo na AMD, vec me zanima i situacija kod Intel-a. Koja igra koristi sve cetiri jezgre? Zanima me jer ako je quad u igrama toliko bolji, da si razmislim o prelasku na neki quad cpu......no prvo dolazi nova ploca. ![]() LP |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
http://tinyurl.com/matjyq dakle kod ostalih koje ne koriste više od dvije jezgre igra e radit brže ako jezgre rade na većem taktu |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Kada bude u skoroj buducnosti bilo igara koje ce koristiti vise jezgri tj. 4 onda ce nama koji puno igramo imati smisla prelaziti na quad, ovako bas i nema smisla. A cim se taj spisak igara prosiri.....i ja cu ubosti jedan lijepi, brzi quad i jos ga lijepo OC. ![]() No, vjerujem da neki odredeni ljudi na forumu koji rade u CAD i odredenim alatima (kojih bas iskreno i nema puno na forumu) imaju koristi od 4 jezgre....no ipak su u manjini.....sve je ostalo eto: "imam quad". Tu ne mislim na nikoga odredenoga vec samo iznosim svoje misljenje. Mislim da je trenutno najbolje rijesenje sto brzi dual core cpu... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Uporedi GTA IV , ARMA II , Dirt i neke rtsove ....meni te igre rade brže na četverojezgrenom procesoru a nisam primjetio da mi i jedna radi sporije makar mi je trtenutni Q na nižem taktu negu je bio prethodni dualac iste arhitekture.Koristim istu grafičku. |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ako vec uzmes X2 550BE probaj ga otkljucat i dobit free quad. Ja bi inace na tvom mjestu uzeo trojezgreni proc jer predstavlja dobar kompromis, a nisu toliko skuplji. Recimo X3 710 je 100 kn skuplji od X2 550BE |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
I novi OF II koji samo što nije stigao preporuča četverojzgreni procesor za ugodno igranje ali to se tek treba potvrditi kada igra uskoro izađe. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Velika vecina novih naslova ce koristiti 4 jezgre, a razlog za kvad vise je jer jednostavno cak i na manjoj frekvenciji kvadovlje izvlaci vise iz grafe. Bilo je nedavno vec rasprave o tome i nekoliko linkova di se to fino vidi. Sto se tice same teme - prozvakano x puta, mislim da je vec totalno zastarila i da nema smisla raspravljati o ovome vise... |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Bilo bi lijepo da se naučiš koristiti tražilicu, pisano je o tome sto puta-samo treba potražiti ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|