|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Sinkroniziran rad dva OS-a
Evo situacije. Imam dva XP pro na istom hardu svaki na svojoj particiji i sad me zanima dali je moguće da bilo kakve promjene koje napravim u jednom OS-u budu izvršene i u drugom. Npr. ako u OS-u 1 napravim neki shortcut u OS-u 2 nastane isti taj shortcut ili recimo da OS2 koristi programe koji su instalirani na OS1 (za neke programe nije dovoljno iskopirati djelove registrija).
![]() |
#2 |
Guest
|
Neznam, ali me iskreno zanima razlog zbog čega bi htio tak neš? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da bude haker ![]() imho nemozes.
![]() |
#4 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Uzevši u obzir moje skromno znanje, pada mi na pamet multi user sustav na linuxu koji imaju linkan jedno te isti desktop ? Svaki korisnik ima svoje područje, ali dijele sve što se odredi. Za tehnički dio, neka odgovori ako im se da, potkovanija ekipa. Ili jednostavno napravi sinkronizaciju direktorija pomoću Acronisa, ili inih rješenja. Naravno, podrazumijeva se određena podudarnost oba sustava.
![]() |
#6 |
Premium
|
Možda bi se dalo izvesti nešto ovakvo: dva OS-a dijele registry, program files, documents and settings, i podatke o tome gdje je koja ikona pozicionirana na desktopu ili u mapama. Znam da je ovo jako nedorečeno ali mislim da nije nemoguče.
![]() |
#7 |
bycod
|
nemogu dijeliti registry nikako.
![]() |
#8 |
Does youer dewg byte?
|
Istina, ne mogu dijeliti. Ali isto tako možeš automatizirati backup registrya prije shutdowna, te da spremi konfiguraciju u dijeljeni direktorij, te prilikom boota drugih winsa, da se importa taj fajl. Nesretno rješenje, puno mana, ali je početak. Makar, osobno mislim da ono što ti trebaš (ne što želiš) bi se moglo riješiti na neki , možda ne jednostavniji, ali logičniji način.
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Svakako posve nepotrebno. Još jedna tema s nerealnim očekivanjima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Program files i docs and settings vrlo lako se riješi, čak i backupiranje registry-a, ali najveći problem bi ti bila instalacija drivera i drugih stvari šta idu u system32 folder, njih bi morao kopirati u sys32 drugog os-a svaki put (jedino ako možeš promijeniti default lokaciju sys32 foldera što mislim da ne). A tu su još i update-ovi, za koje niko ni nezna koje sve fileove promijene. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Does youer dewg byte?
|
Ma i driveri se lako riješe preko driver backupa. Za sve updateove se zna koje fajlove promijene, odnosno, može se saznati. Nije to nikakva tajna. Samo da ne ispadne cijela situacija : "Ja i moj brat smo na kompu, i ne želim da prčka po mojim windowsima". ![]()
![]() |
#12 |
bycod
|
pomoglo bi kad bi autor rekao za sto bi mu to koristilo .
![]() |
#13 |
Premium
|
Glavni OS mi je "olakšana" verzija XP-a (nlite) kojemu fale neke komponente zbog čega mi ne radi tv-tuner. Zato sam instalirao "netaknutu" verziju sa SP3 na kojoj mi tv tuner radi odlično. Kako u starijoj instalaciji imam puno programa i sve konfigurirano kako mi paše neda mi se ponovno gubit vrijeme na sve to. Također u starijoj instalaciji mi igre rade bolje tako da još nisam spreman odustati od nje.
![]() |
#16 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]() Pročitaj kaj piše od grešaka i svega toga, kopipejstaj ovdje, i idemo lagano u rješavanje problema, malo pomalo. P.S. Obožavam ovakve stvari, kad netko ne objasni u čemu je konkretan problem, nek se zaglavi u neku priču koju ima u svojoj glavi, i ne vidi da bi možda bilo moguće drugo rješenje. Al no frx, ovo je izazov bio. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
A nevjerojatno. I opet bi se lakše ovo riješilo, nego zamišljeno... Problem sa Gigabyte U8000 Hybrid TV Dongle |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
šta se može repairat nlite? Bio sam uvjeren da ne. Al uvijek možeš otić u device manager pa desni miš properties na hardware koji tražiš, zatim na tab details, i tu pronađeš hardware ID. Upišeš ga u gugl i već će se naći neki driver. Po tom principu ti rade svi oni programi za update drivera. Koje bi isto mogo koristiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
@m4dm4n Ako si čitao moj thread "Problem sa Gigabyte U8000 Hybrid TV Dongle" onda si vidio da je problem sa DVB-T dok analogna radi OK. Ovo se izbacivalo kod pokretanja: "The device is not ready. Please check whether your device is connected correctly". @Viperus Nisam siguran da se radi o driverima, možda neki ugrađeni od strane ms-a.
![]() |
#21 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]() Jesi li instalirao drivere , ili su nliteani xpi našli neke tebi ? Skini sa službene stranice drivere i onda instaliraj.
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Does youer dewg byte?
|
Citiraj:
![]() Ugl, pošto tvrdiš da je problem u nliteanim windowsima, ja ti u potpunosti vjerujem, te predlažem jednu od dvije mogućnosti : 1. Utroši vrijeme na naštelavanje onih windowsa koji ti rade kak spada. 2. Pati se sa registryima, i inim glupostima. EOH od mene.
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Nakon mnogo razmišljanja i raznih drugih problema sa winsima odlučio sam se za originalne i tako riješio problem. Vidim da sam imao nekih prevelikih očekivanja i previše zabrijao na ideju paralelnog rada. Hvala svima na pomoći i ispričavam se ako sam nekoga uvrijedio. Može lock.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|