Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2009., 16:27   #1
Saldor
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Zamrzavanje

Neznam koji je tocno ovo problem ali evo napisat cu ovdje. U posljednjih par dana racunalo mi se cesto zamrzava. Ne zamrzava se sve, na primjer ako imam upaljen MSN i Mozzilu firefox, firefox mi zablokira ali na msn i dalje mogu. To mi se dogadja svako malo po par sekundi. Prvi dan i nije bilo tako cesto pa nisam ni obazirao paznju previse, ali sad je sve vise i vise. Racunalo mi je staro par mjeseci, imam 400 gb slobodnog prostora na diskovima, danas sam uradio virus scan, disk clean up, defragment sa Auslogicom, izbrisao sve iz Temp foldera u Windowsu i opet sve isto. Pokusao sam sa Spybotom ali nakon 2-3 sata doslo mi je tek na 30% pa sam prekinuo. Jedan mi je prijatelj rekao da je mozda hardware problem, nesto do diska. Sta vi mislite?
Saldor je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2009., 16:34   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Dobrodošao na PCE Prva stvar kod opisa problema na forumu je da ispuniš u svom profilu opciju Moj komp i navedeš sve komponente svoje konfiguracije, baci oko na pravila malo:
http://forum.pcekspert.com/announcement.php?f=40
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47659
Uzrok smrzavanju može biti i hardverski i softverski. Za početak možeš skenirati sistem Malwarebytes' Anti-Malwareom u safe modu. Ako ne nađeš nikakve nametnike možeš si downloadati Hiren's boot cd bootati ga iz biosa i testirati memtestom RAM na errore i nakon toga disk njegovim tvorničkim tool-om. Ako ništa od ovog ne upali javi pa ćemo čeprkati dalje

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2009., 00:05   #3
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Možda je zauzimanje procesora u pitanju , jer se tako komp ponasa kad se procesor zauzima 90+ %, postaj HiJackThis log ovdje.
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2009., 08:39   #4
Saldor
Registered User

Evo sad cu probati to u safe modu, ali mozes li mi objasniti kako da uradim to sto iz biosa treba upalit. Nisam shvatio. Ovu konfiguraciju cu sad uradit.
Staro 28.08.2009., 08:45   #5
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Spržiš Hirens na cd i u biosu namjestiš da ti first boot device bude cd-rom, ubaci cd, resetiraj komp i ući će ti u cd i vidjeti ćeš popis programa za testiranje pa odaberi navedene za RAM i disk.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2009., 08:54   #6
Saldor
Registered User

Za kaska, kad se zamrzne CPU neide preko 50%, gledao sam perfmonu, a obicno je 5-10%
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno