Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2009., 18:33   #1
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Yamaha receiver, moze mali help?

Lijep pozdrav svima, i unaprijed hvala, prvo. Naime imam yamahino laički rečeno pojačalo(hi-fi), (HTR-9530 sto nije ni bitno) koje je sasvim normalno radilo, preživjelo i tuluma i pive proliveno po njemu more i more... Sve dok jedan dan nisam ostavio prozor iznad otvoren i bila je neka fuckin oluja i opet je bilo zaliveno, ovaj put vodom. I sad radi, onako, na pola. Naime radi normalno do jedne granice, i cim se pojaca 1db iznad (-42 u ovom slučaju) se sranje gasi. Malo sam se konzultirao, i rekli su mi da ga vjerojatno samo treba dobro očistit, jer se prašina zapekla, i cijelo je prljavo iznutra što je ona voda očigledno još pripomogla. Sad bih ja zamolio znate li kakav servis koji bi mi mogao pomoći? Ili kako to očistiti, kist, alkohol i pemzlaj?
Svaki savjet je dobrodošao, hvala!
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 18:55   #2
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
otovris kuciste, rastavis sve pazljivo, zapises kamo se sto spaja i PCB moras dobro ocistiti. Sad to mozes na nekoliko nacina, najsigurniji je alkoholom i kistom, no trebat ce puno alkohola. a drugi je nacin pod vodu i dobro isprati, ako treba i sapunom, no nakon toga moras dobro, dobro osusiti (ja sam tako ocistio nekoliko starih zvucnih kartica i jednu staru maticnu i dan danas rade, nakon cca 4-5 godina). znam da ce me sad dosta kolega drvljem i kamenjem radi ovog drugog nacina no meni je na 3-4 slucaja pomoglo.
A kako ste uopce uspjeli sve to isproljevati po recieveru? to to je grijehota raditi...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno