Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.08.2009., 16:38   #1
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
(riješeno) Windows 7 i reprodukcija videa

Pri gledanju filmova slika mi poprilično trza, isprobao sam gom, bs player i vlc i svuda se događa isto. Kao da film nije dobro uripan; osjeti se lagano trzanje slike kao da fali koji fps..

molim savjet kako da to riješim..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2009., 18:03   #2
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Koji codec? Probaj napravit prioritete i isprobaj s raznim codecima. Koja masina i sta se pusta? HD ili DivX?
Rain Man je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2009., 19:19   #3
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

konfa je AMD sempron na 1.6 ghz, 1gb ram, grafika je neka integrirana mislim, (nvidia), dovoljno jaka da upogoni cod2 (od frenda je komp pa nisam siguran koja je)..

gleda se divx i sve što smo ubacili rezultiralo je istom, istrzanom slikom, ništa u postavkama win7 i gom.u nije dirano.

Kako misliš koji codec, prioriteti? Ako može malo pojašnjenje..

THX!
Staro 18.08.2009., 20:54   #4
Rain Man
Premium

Mislio sam ak imas ona smeca od codec packova. Al vidim da nemas. Probaj mijenjat output. Gledaj preko EVR, WMR7, WMR9. Skini Media Player HC. U njemu biraj external filters i kad dodas vanjske codece onda ih prioriziraj pa probaj sa razlicitima gledat filmove.
Staro 19.08.2009., 09:50   #5
CyCl0p$
Guest

moram priznat da imam slican problem, samo ne znam vise jel mi to u glavi sve ili stvarno fali pokoji frejm. primjetim najvise kod micanja kamere ili brzih pokreta u filmu.
a nema sanse da mi je komp spor. idem sad maknut sve codece moguce.
  Reply With Quote
Staro 19.08.2009., 16:44   #6
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Citiraj:
Autor CyCl0p$ Pregled postova
moram priznat da imam slican problem, samo ne znam vise jel mi to u glavi sve ili stvarno fali pokoji frejm. primjetim najvise kod micanja kamere ili brzih pokreta u filmu.
a nema sanse da mi je komp spor. idem sad maknut sve codece moguce.
baš to, kao da fali pokoji frame, to mi je od frenda komp i odmah sam skuzio da neš ne valja čim sam došao kod njega no nakon nekoliko sati gledanja i prćkanja po opcijama ni sam više nisam bio siguran čini li mi se ili stvarno "trza" (navikne se oko valda no uistinu trza). Ista stvar; kad je slika statična ne primjeti se ali pri pokretima kamere skuži se, što je kamera brža nedostatak je očigledniji..
Staro 19.08.2009., 16:47   #7
Rain Man
Premium

To ste probali na vise filmova ili jednom? Jer mozda je krivo film kodiran. Imas negdje problem s driverima ili codecima. Ja bi krenuo s brisanjem svega sto ima bilo kakve veze s reprodukcijom i dekodiranjem. Na kraju bi cak i drivere od grafe reinstalirao.
Staro 20.08.2009., 11:20   #8
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Problem riješen. Pošto nisam stavljao nikakve vanjske codece niti išta podešavao pregledao sam system devices i skuzio da su tamo driveri samo za generic video a grafička u kompu je ati radeon 9250. Bacio sam se malo u pretragu te našao drivere za windows 7 za navedenu grafičku (nema ih na ati stranicama), instalirao i sada je slika onakva kakva treba biti.

Dakle, svima sa istim problemom savjetujem da pogledaju da li su windows 7 prepoznali grafičku ili su samo instalirali generične drivere te ako je to slučaj potražite drivere za windows 7 za model grafičke koji posjedujete..

lokot..
Staro 20.08.2009., 13:13   #9
Rain Man
Premium

Ja sam racunao da imas drivere. Meni na sedmici bez ati drivera nije dobro prepoznat raspon boja. Kad sam instalirao drivere sve se vratilo u normalu.
Staro 20.08.2009., 13:17   #10
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

ma kažem ti, od frenda je komp pa nisam bio siguran ni koja je grafička dok nisam stavio everset..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno