|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Usporeni Windows 7
Nisam siguran dali je hardverski ili softverski problem, ali ipak stavljam ovdije. Znači nakon instalacije sedmice, kod 32 i 64 bitne verzije build 7600, sve je jednostavno usporeno. Vidi se odmah kod učitavanja da se one kuglice ne vrte kako treba nego trzaju, u windowsima treba oko sekunda samo kod desnog klika na desktop da se pojavi izbornik, a minimiziranje prozora traje po 3-4 sekunde. Ono ocjenjivanje komponenti iz sedmice neće završiti niti nakon sat vremena. Isprobao sam bez drivera i sa svim najnovijim, dva različita diska- dual boot sa XP na jednom, čisto na drugom. Mijenjao sam grafičku- burazova 6600gt koja kod njega vrti sedmicu bez ikakvih problema i ništa. Izvrtio sam memtest i prime95 u xpu, kažu da sve radi. Bios je zadnji sa službenih stranica, napravio sam clear cmos i nakon toga uključio samo ACPI XSTD table bez kojeg neče bootati sedmicu i opet isto. Isključio sam aero i probao skoro sve ovo http://www.sevenforums.com/tutorials/11728-speed-up-performance-windows-7-a.html?filter[2]=Performance%20Maintenance I još jedna stvar, ne znam dali je zato što je sve usporeno, ali večinu vremena mi prikazuje 0% iskorištenost procesora, dok na drugom kompu i kad se ništa ne dešava zauzima 3-4%. EDIT: Nakon stavljanja bete biosa nema nikakvih problema. Zadnje izmijenjeno od: Zlik. 18.08.2009. u 23:49. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|