|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Windows XP driveri za Toshibu
Dakle, namjeravam kupiti Toshibu Qosmio F50-125 ili Satellite P300-1CD, na kojima je instalirana VISTA. Budući želim instalirati odmah po kupnji XP, i kasnije eventualno Sedmicu, došao sam do jednog problema: - pročitao sam da nema drivera XP za hardwer navedenih Toshiba! Budući da nisam stručan u tom području, molim da mi netko tko se bolje razumije kaže da li je to točan podatak, jer ukoliko jest, mijenja se kompletna opcija kupovine laptopa, i tražim onaj koji ima FREE DOS. Hvala unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
.ako uzmesh samo FREE DOS laptop, to ne znaci da ces zbog toga moci staviti xp gore - vecina novih laptopa se proizvodi predivdjeno za vistu, buduci da xp vishe nije moguce kupiti, pa zato dolazi i do tih nedostataka drivera za pojedine dijelove.. ![]() .mozesh pitati tam gdje kupujesh laptop da li je kompatibilan za xp, pa ako nije neka ti preporuce neki koji je..moze se ti se dogoditi da kupish laptop sa free dosom, a da je i on predvidjen za vistu, pa svejedno necesh moci staviti xp gore --> naucila na svojoj kozi.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Kombinirao sam uglavnom ono sitno drivera sto postoji za XP na sluzbenoj i FRA stranici Toshibe te masu drivera Viste 32bita sto ipak radi i na XPu. Najnoviji bios je bio obavezan.
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nažalost otkrio si da su proizvođači popustili ucjeni Mirkosheeta kako bi se forsirala Vista, (ovaj dio autocenzuriran). Za Qosmio F50-113 (sličan model, vjerujem da vrijedi i za tvoj) sam našao ovaj info install WXP on my Qosmio F50-113. Dakle, mislim da se može samo se treba informirat i tražit solucije. Za Satellite P300-1CD sam sad gledao službene dl. stranice i ima sve šta treba. Ako nisi "tu" doma, nađi nekog s iskustvom da ti pomogne. Također preporućam integraciju sata i chipset drajvera na install cd (hint nLite). Za W7 nema problema jer su za njega su isti drajveri kao od Viste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A čuj, skoro svaki proizvođač ima seriju / modele za pojedinu kategoriju low / middle / high tržišta. Naš a zapravo ne samo naš std. problem je šta bi tili ferrari za cijenu fiće il barem opela. Dok nisu došli ovi jeftinjak laptopi (4.000 - 5.000 Kn) mogao si nabavit za 8.000 - 12.000 Kn. Prije je bilo nezamislivo da se cijeli lap ili tastatura uvija i slični biseri. Usporedi teh. karakteristike, ako možeš vidi uživo kako "stvar" radi, bitno je i sa kojim OS - om (ovo si već skužio). Kako sam u jednoj temi rekao, pusti fancy - šmensy izgled i odaberi dobro staro solidno, čvrsto, crno kučište a pogotovo ako ćeš lap dosta seljakat. . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sto se tice Win7, vec sada ima tona drivera za njih, a i da nema - Vistini ce biti 99% slucajeva ok. Nemas brige oko toga.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|