|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupnja HDD-a
Evo zanima me vase misljenje... Koja firma, koliki kapacitet, SCSI?, RAID polje?, sto se najbolje isplati za kupiti... PS. i preporuke za hladnjake za taj HDD... ![]()
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Daj malo vise podataka jer sve zavisi za sta ti treba HDD, koju konfu imas... Uglavnom danas je nekakav best buy 120GB Seagata ili Hitachi i to SATA ako ti maticna podrzava za oko 700kn. To je dakle za neku normalnu upotrebu tipa igre,filmovi,glazba... sasvim dovoljno i netreba ti ni RAID ni nista. Ponavljam malo vise informacija jer ako imas kakav celaron il neku kantu i sluzi ti za navedene radnje zasto bi bacao novce za 2 raptora il nesto slicno osim ako imas masu para pa neznas sta ces s njima-u tom slucaju javi se meni ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Rijetko se vidja na neko ima masu para a ima kantu doma ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Kupnja HDD-a
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Neću brisati jer je pod ostalo a nikome ne smeta. Da eventualnim posterima pomognem, radi se o 386-ici sa 2 mb RAM-a, grafička VLB sa 16 Kb RAM-a i dva diska od 20 Mb. Ta dva potonja bi trebalo staviti u RAID zbog toga što se DOS diže 10 minuta. Stoga stvar treba ubrzati. Najbolje je da se kupuje Adaptec SCSI kontroler na PCI expressu i preporučio bi diskove od barem 40 Mb za bolji rad. To je najbolje u svrhu kopiranja disketa te pohranu njihovog sadržaja na dnevnoj bazi obzirom da je za tu svrhu i napravljen.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|