|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
![]() Evo probat ću i na ovom forumu iznijeti moj problem. Ne znam točno da li je riječ o hardverskom ili softverskom problemu. Počelo je prije neka 2 mj., a radi se o 100% zauzeću procesora kad radi internet, naročito kad je u pitanju gledanje nekog videa (npr. Youtube). Probala sam Firefox i Operu (priložila sam i sliku task managera). Vistu koristim već dosta dugo vremena i nikad nisam imala problema. Prije nekih 6 mj. sam stavila 7, jer je navodno stabilnija od Viste, pa da probam. Sa 7 sam imala problema kod logiranja na internet, svaki put kad bi se pojavio prozor s automatskim povezivanjem na internet Win. se ruše (plavi ekran), restartaju i zatim dignu kao da ništa nije bilo. To sam riješila na način da sam makla automatsko povezivanje, pa sam se na internet logirala ručno. S vremenom mi je kompjuter počeo biti malo usporen, pa sam odlučila maknuti 7 i vratiti Vistu. E sad je tu onaj ali. Počeli problemi oko tog 100% zauzeća procesora. Probala sam 2 različite Viste, prvo novu sa SP2, zatim jednu staru sa SP1, jer sam mislila da je možda do nekog drivera koji imam ili mi fali, pa ga guši. Ali nema, surfanje postaje noćna mora koliko sporo učitava stranice, uploada slike ili učitava neki video. Instalacija je friška, pa mi system restore nema nekog smisla. Ovo 100% zauzeće se javlja samo dok sam na internetu. Probala sam gledati neki film i uređivati slike u Photoshopu, ali sve radi ok i procesor nije opterećen. Ako netko ima ili je imao sličnih problema, a ima rješenje dobro je došao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš li više particija ili diskova? Ako da prvo fino skeniraj na zaraze virusima i ostalim smetjem Avast, Nod ili slično također je ovo dobar program za detekciju i čišćenje malvarea a free je http://www.malwarebytes.org/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Slažem se s kolegom Wolverineom za Malwarebytes' i dodao bih još jedan antivirus koji je jako dobar i k tome još i free - Avira - pokazao se učinkovitijim od avasta. Btw. poželjno je da skeniraš sistem i ubijaš bilo koju gadost koju našeš u safe modeu ![]()
![]() |
#4 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Vjerojatno je problem u slabom procesoru. Jer youtube treba dosta procesorske snage da reproducira video. Pogotovo ako ima samo jednu jezgru. Na slici se vidi da Firefox najvise koristi CPU. Isto tako i flash reklame po stranicama bi mogle biti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
sumnjam da je s939 3000+ preslab ako se radi o konfi iz potpisa mislim surfao sam sa mnogo slabijim konfama čitaj FF na XP-u @ PIII 450MHz 128MB RAM-a
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Promaklo vam je da dotična forumašica ima Kaspersky antivirus i ako je uredno update - an drugi (bolji) AV ne treba. Šta se tiće nametnika iz drugih kategorija slažem se sa preporukama. Za test digni Safe mode + network i vidi kako se tada ponaša (Internet pogotovo). Nisi navela koju verziju vatrene lisice koristiš i sa koliko tabova. Poznato je da aktualna 3.x i dalje ima memory leak problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Samo mi pada jedna stara rečenica " Flash = Zagušivać net-a" |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma samo instaliraj spybot s&d, napravi update i pokreni čišćenje. Problem bi trebao biti riješen ista stvar je sa neobjašnjivim punjenjem odnosno smanjenjem prostora na particijama.
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala na brzim odgovorima. Konfiguracija je u "Moj kompjuter", star je 4 godine. Znam da nije mrcina ali mi nije prije zadavao ovakvih problema, bar što se interneta tiče. Imam 2 hard diska (160 i 250GB). Na manjem su Win. i podijeljen je u 2 particije. Kaspersky koristim jako dugo i zadovoljna sam s njim. Probat ću ga prvo skenirati (Kaspersky i Malwarebytes) i počistit ako što ima, mada je instalacija relativno friška, a onda ga podići u safe modu sa networkom (blondie se nije toga sjetila ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]() |
#12 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Dok sam pisao reply nije bilo konfiguracije. Ali recimo meni na index.hr je zauzece procesora 35-40%. Proc je dual core i na 2.4GHz. A 3000+ je 1.8 i single core, tak da postoji mogucnost ... Ali za svaki slucaj neka skenira s nekim od navedenih programa da bude 100% sigurna ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
po meni kriv je flash tj njegova neoptimiziranost, ja bi prvo otisao na adobe i skinuo standalone najnoviji flash instaler i to reinstalirao.
![]() |
#14 |
Registered User
|
Evo samo da javim rezultate. Bio mi je brat pa smo nanovo digli Vistu, ali ovaj put Home Premium umjesto Ultimate. Resetirao je bios i napravio update. Umjesto Mozille stavila sam Operu. Malo se brže digne sustav, ali mislim da je to do Home Premium verzije. RAM mi je više-manje uvijek na 50-60% kad ništa ne radim, ali što se tiče prvotnog problema i zauzeća procesora prilikom rada interneta je ostao. Trenutno mi se baš i ne da kupovati nove komponente, jer procesor vuče još i novu matičnu i memoriju. Ne znam koliko bi mu pomoglo da uzmem bar još 1GB rama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Na winXP, vrlo slična konfa ali sa 2gb rama, na youtube ima zauzeće proca koje se vrti oko 20-25%. Koliko vista zahtjeva rama za normalan rad, ne znam, al nekako mislim da joj je tvojih 2x512MB malo. Kod mene kad bi se počelo događat usporavanje kompa sa velikim zauzećem proca, uvijek je bio slučaj da se neko đubre uselilo unutra koje je valjalo istjerat. Al ti sad veliš da imaš novu instalaciju viste pa pretpostavljam da to otpada.
![]() |
#16 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pomoglo bi dodatnih 1GB memorije, ali u tvojem slučaju IMHO jednostavno nema potrebe za tim. Konfiguracija koju imaš je i više nego sposobna za net, office, slušanje muzike i multimediju općenito. Kaj se tiče zazuzeća memorije to je do Viste i njezinog načina baratanja sa sistemskim resursima, a kaj se tiče zauzeća procesora pošto si već probala sve i svašta, a i ljudi su ti preporučili masu prijedloga - moreš još (ako ti se da) probati kakva je situacija se nekom distribucijom Linuxa. Sva sreća pa LiveCD distribucija ima kolko hoćeš, a i sve su opremljene sa sasvim solidnim paketom programa. Ubuntu, Linux Mint, Kubuntu i Linux Mint 7 KDE kao neke od najpopularnijih distribucija. Skineš image (ISO), spržiš bootabilni CD/DVD (za to se moreš poslužiti i odličnim BurnAware Free alatom, ako ti se ne da zayebavati s Nerom i sl.) i složiš u BIOS-u da se komp pokreće s optičkog uređaja. Ne trebaš ništ instalirati i nemaš straha da "slomiš" postojeću instalaciju Windowsa. S druge strane, ako ti je sve to prekomplicirano i ne da ti se zamarati s tim moreš probati i Wubi. Uglavnom, ako ti se da sprobaj. Zadnje izmijenjeno od: McG. 05.08.2009. u 19:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb896653.aspx Tu imaš odličan program, process explorer. Uglavnom sa ctrl+i ti se pokaže malo napredniji task manager, a u glavnom prozoru klikneš desni miš tamo di ti piše PID | CPU | Description..... pa na select column, odeš na tab Process performance i staviš kvačicu na CPU history. Sad imaš male grafiće za svaki proces, čak i one koje windowsov task manager ne prikazuje. Kad skužiš šta uzima najviše, javi ^_^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probam pa javim. Simpa mi je onako u boji, što ćeš žensko ![]() |
|
![]() |
![]() |