|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() posto su glupi ameri pokupovali sve asuse G51VX A1, opisao sam ga u jednom od tema, ponuden mi je doticni MSI MS-1651 barebone (GT628). to je MSI laptop koji nema ugraden procesor, RAMe, HDD... u ponudi sam dobio laptop: Video Graphics NVIDIA® GeForce GTS160M 1GB Display 15.4" LCD WSXGA+ (1680x1050) High Resolution HD Screen Optical Drive DVD+RW Super Multi Double Layer (Blu-Ray Optional when customized) Operating System NO O.S. INCLUDED (Supports windows xp / Vista / Windows 7) Manufacturer Warranty 1 year warranty (Optional extended warranties available when customized) In the box: Barebones, Power Supply, 9cell Battery, manuals, drivers, heatsink/fan, hardware Camera 2.0 Mega Pixel web camera Chipset Intel® PM45 + ICH9-M Card Reader SD/MMC/MS/MS Pro 4-in-1 Card Reader Fax/Modem/LAN/WLAN Built-in MS-6837D Bluetooth 2.0 EDR 10/100/1000 Ethernet port WiFi Module Optional Interface • Express Card : 1 • Monitor ( VGA ) : 15 pin D-Sub x 1 • E-SATA/USB Combo : 1 • HDMI : 1 • USB 2.0 : 2 (MALO) • IEEE 1394 : 1 • MIC-in : 1 • Headphone out : 1 • RJ11 : 1 • RJ45 : 1 • TV-Out : Optional Audio Realtek ALC888 chipset with 2 built in speakers Battery Pack & Life 9 cell High Capacity 7200mah 80wh Extended Battery AC Adapter 19V DC, 90W/Input: 100~240V AC, 50/60Hz universal Dimension & Weight 5.6lbs / 14x10x1.5 IN (9 cell battery sticks out 1" from back) a ja sam na njega jos stavio: C.P.U. Intel Core 2 Quad Q9000 2.0GHz 1066FSB 6M(q9000) Thermal Compound Arctic Silver 5 Thermal Compound CPU & GPU(Arctic_Silver_5) Memory(Major Brand Chips Only) 4gb DDR3 1066MHZ (2x2gb)(4096mb) Hard Drive 500GB 7200RPM 3gb/s Cache 32MB(500_GB_7200_RPM) Wireless CardIntel 5300 Wireless Card 450mb/s(intel_5300) vase misljenje o laptopu? jel ima ko iskustva sa MSI laptopima, posto nisu prezastupljena na nasem trzistu. moje je da sam se zaje.... sta nisam na vrijeme narucio Asusa ali sta je tu je, a sa MSI om sam i ustedio nesta para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
![]() ![]() ![]() ![]() slike laptopa, problem bi mogao biti ovaj hladnjak sa desne strane, przit ce mi ruku ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko para za barebone, a koliko sa tvojim komponentama? btw, ne vidim potrebe za quadom unutra - samo će više trošiti i više se grijati.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
To je barebone laptop, iskustva s MSI ti ne bi značila mnogo, razlikuje se od modela do modela. Googlaj reviewe tog modela. I kako kolega kaže, radije stavi neki jači dvojezgreni umjesto tog quada, pogotovo ako ciljaš na igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
nasao sam taj review nakon sta sam stavio post. temp ide do 90 kad je ukljucen turbo i max opterecenje. inace radi na 50 stupnjeva. no uzeo sam termal compound koji spusta temp 5-10 stupnjeva. a sta se sagera tice, ne svida mi se, nema num pad, slabiji procesor kao sto si napisao... dobivam komp iz amerike i narucio sam da mi se kupi ASUS G51VX A1 no rasprodani su, a G51J A1 sa i7 procesorom dolazi par dana prekasno. tako da mi je najbolji izbor u tom trenutku bio MSI |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Termalna pasta ne može sama smanjiti temperaturu za toliko stupnjeva. Procesor ionako tvornički dolazi sa termalnom pastom na sebi. Tubica baš te paste, koju možeš upotrijebiti za barem 50 procesora, košta 42kn (koliko su je tebi naplatitili?). Osobno mislim da ti pokušavaju prodati muda pod bubrege. Kod savjeta za proc stojim i dalje. C2D bi bio bolji izbor. EDIT: iz onog reviewa vidim da imaš Optiarc pržu. Računaj da je dotična prilično loša što se tiče kvalitete zapisa. Pioneer ili LG (HL-DT-ST) bi bili bolji izbor.
![]() |
#10 |
Premium
|
dosao je laptop, pa da nesta napisem o njemu. prvi dojmovi... bruseni aluminij izgleda odlicno, bez ikakvih oznaka na njemu. dimenzije laptopa su vrlo male s obzirom na sve sta ima u sebi i na sebi. prvi dojam relativno dobar, osim malo USBa (2+1sata combo) i to lose rasporedeni, hladnjak sa desne strane i przilica sa ljeve. al ajmo sad od pocetka ekran... odlican!! boje se ne gube promjenom kuta gledanja, rezolucija 1680x1050 tipkovnica... tipke n1a tipkovnici su prilicno velike s obzirom na to da ima NUM pad. no pomaknuta je lijevo maksimalno (do samoga ruba laptopa), tako da automatski stiscem s umijesto a kamera... standardna Tačped... dobar zvucna kartica... odlicna. podrzava 7.1 analogni zvuk. prilicno dobro zvuci. igre... za sada sam instalirao NFS shift, sve na max, radi bez greske, grafika predobra, nema stekanja, cekanja i sta ja znam cega. NO, laptop se grije do 70-80 stupnjeva. a posto je hladnjak sa desno mislim da cu igre sa misem igrat u azbestnoj rukavici. takoder aluminij ispod tipkovnice se ugrijao podosta. razmisljam o kupovini coolera. za sada sve u svemu sam super zadovoljan sa laptopom. vidit cemo u buducnosti kak ce se pokazati |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne mora biti, kada je i procesor i graficka ispod tipkovnice |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
To stoji, ali i procesor i gpu se dosta griju, pogotovo gts160m koja ima 256 bita... I jos pri tome, sve ide preko jednog hladnjaka unutar racunala |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Procesor, za razliku od harda IMA hlađenje dimenzionirano za njegov TDP. Isto važi i za grafu. HDD nema nikakvo hlađenje, a grije se.
![]() |
#16 |
Premium
|
nije hard, cpu i gpu se griju. hard je ispod lijeve ruke, na tom podrucju nije vruce, prebacivao sam 300GB i nije se zagrijao preko 35 stupnjeva. ispod desne ruke je vruce, moze se izdrzati ali grije. tu su CPU i GPU. cpu ide do 80 a GPU malo manje. gledao sam kulere, ali nisam nasao da mi se fen na kuleru poklapa sa otvorima za zrak, jel ima to kakve veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
jel nije undervoltanje malo opasno za igranje ako mu je normalna temp 80 stupnjeva. ne bojim se za rad racunala tolko koliko za neugodu zbog vrucine. a sta se coolera tice nadam se da cu naci neki da 4 fena gore i dole po 2, to bi moglo rijesiti problem bar malo |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Baci pogled vamo pa vidi kako, zašto i s čim Undervoltanje prijenosnih računala |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|