Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.06.2010., 10:07   #1
kaiserrex
Banned
Moj komp

kaiserrex's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Lightbulb Što to podmazuje moje kotačiće u svezi Apple-a

Apple ( Jobs ) stvarno zna pretjerati u izjavama, a usvezi najave iPhone4 mobilnog uredjaja na keynote-u/WWDC 2010.
Ekran ima vise pixela po inchu ( znaci vecu rezoluciju ), sto je ocito prema Appleu revolucionarno u svijetu proizvodnje LCD ekrana i naravno to nije samo ekran sa vecom gustocom pixela to je RETINA display. Jel me shvacate to nije bilo kakav display to je, ajm svi zajedno, RETINA display. A izmedju ostalog toliko je dobar da ga ljudsko oko nemoze u potpunosti percipirati...You know what...Its that good!!!
Isto tako, Video konferencija ( Video call/chat ) nije obican video poziv to je FACETIME. Nije kao da razgovaras i vidis se s nekim preko mobilnog uredaja...that would be stupid...nego sada upadas u trans upadas u FACETIME, a to te naposljetku promijeni, promijeni nacin na koji komuniciras s ljudima ZAUVIJEK. I jel sam napomenuo da to radis bezicno, da, da BEZICNO...... and now it's real OMG!
Osim toga, Stevie je izjavio mozda najvecu umotvorinu na svijetu EVER.... they have reinvented the wheel all over again.....da citiram: "We finally found a way to get them ( iOS4 upgrade ) for free to our iPod touch users." OMG2!!!
Uredjaj sad ima ziroskop, te je sukladno tome intelegentniji jer OSJECA svijet oko sebe, dokazano na principu izbijanja drvenih blokova, toj antologijskoj sportskoj disciplini koju su upraznjavali nasi preci MAJMUNI.
Uredjaj je izradjen od plastike, ali ne bilo kakve plastike, izradjen je od TVRDE PLASTIKE, a proces dobivanja tog materijala je "child labor free" i zelen je ( obojan u crnu ili bijelu boju ), i da izradjen je u tvornici, TVORNICI u procesu koji se naziva mehanička obrada materijala. Uredjaj ima antenu, da ali ne bilo kakvu antenu, uredjaj jest antena ( ok za ovo Apple-u skida kapu na implementaciju antene, wifi-a, GPSa i Bluetootha u kostur uredjaja ). Naravno uredjaj je tanak, 24% tanji ( 9,3 mm ) od prethodnika sto je u skladu sa Cro-a-porterom i kolekcijom proljece-ljeto. Jesam vam rekao da je ovo pametan telefon, sto nije u skladu sa Cro-a-porterom.
Osim toga sada dobivamo iBook app na sam uredjaj. Sto znaci da, zamislite, ako kupite elektronsku knjigu na iPadu NECE TE morati istu kupiti za iPhone4...it like you getting it for free...kinda...

Nemoj te ovo shvatiti kao napad na Apple i njihove proizvode, ovo je samo osvrt na nesto sto se zove MARKETING...in the purest sense of that word...Steve Jobs je guru marketinga stvarno zna lijepo upakirat stvari, mozda da je odabrao drugi poslovni poziv, mozda cvjecar, pretpostavljam da bi bio najbolji cvjecar u poznatom univerzumu a i dalje.

P.S.: Posto sam umjesao modu i cvjece u ovaj tekst, to pak potvrdjuje moj zakljucak da je Stevie pomalo narcisoidan, pa svi uredjaji koje "stvara" pocinju sa prefiksom "i"

Zadnje izmijenjeno od: kaiserrex. 11.06.2010. u 10:56.
kaiserrex je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 10:50   #2
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Naravno da je sve to marketing. Potpuno je svejedno što nas hrpica gikova misli ili zna da su pojedine stavke totalni bulšit.
1. Novi uređaj dolazi s ekranom iste veličine kao i stari (s boljom matricom) u svijet Android uređaja ili s AMOLED ili puno fizički većim ekranom. Naravno da moraju izvuć barem jednu prednost i ispeglat ju do maximuma. I možeš bit siguran da sad nakon keynotea hrpetina ljudi misli da je ovo najbolji ekran od izuma CRT-a u boji.
2. FaceTime - Forica koju i do sad niko nije koristio na drugim telefonima a na ajfonu će ju svi probat par puta i zaboravit na nju. No to nikako ne znači da nemože bit "selling point".
3. Zeleno - Americi je to već jedno vrijeme buzzword i zašto ne koristiti ako ti nosi dobit? Pa prosječan amer bi popušio da je doslovno zeleni jugić - "green".
4. Nova antena - Indirektno priznanje da se u americi već godinama uspješno krivi sve probleme ajfona na AT&T. Isto tako sad više "nije bitno" što ajfon ostaje ekskluziva na AT&T. Novi ima "bolju antenu" pa više nebude problema s prijemom. I eto još jedan (milion) novih ugovora.

I da zaključim, da, Apple je kompanija ko i svaka druga, ali s takvim marketingom da se čovjek ponekad zapita jel Džobs možda svemirac.
A Džobsa boli briga što ljudi misle sve dok puše njegove fore i kupuju njegove proizvode.
I siguran sam da laže svatko tko kaže da je pogledao neki keynote i nije barem na sekundu pomislio "ja bi ovo što ovaj tu predstavlja". Bez obzira što znamo da je pola toga bulšit i skupe igračke. E to se zove bog marketinga.
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2010., 10:52   #3
Bukva
Pokemon prve generacije
Moj komp

Bukva's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Ne treba se isčuđavati i blatiti Apple i Jobsa. Oni rade vraški dobar posao.

Treba se zapitati nad ljudima koji to gutaju... Kako je Einstein rekao - "Svemir i ljudska glupost nemaju granica. Za prvo nisam siguran."

Apple ima kvalitetne proizvode i napravili su nekoliko revolucija za vrijeme mog malog i debelog života (iPod, iTunes, smarthphone, sada, čak molim boga, populariziranje tableta). Zahvaljujući njima danas sve više ličimo na Star Trek (touchsreen, triakoder, sada i iPad)

No uglavnom, to ide -> Apple nešto pokuša progurati, čekaj godinu dana da normalni igrači to prihvate i izbace normalan proizvod, a ne hendikepiran (recimo, nejde mi u glavi zašto iPad nema niti jedan USB port).

Sve u svemu, skidam ima kapu za marketing, prodavanje muda pod bubrege i populariziranje gadgeta... Sve ostalo, gledajmo kod nekih pravih igrača (Asus, Corsair, Lian Li, Razer, Logitech, Microsoft, Google i ta ekipa).
Staro 11.06.2010., 10:58   #4
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Uopće nerazumijem smisao otvaranje ove teme ali dobro...evo prije nego admini zalokaju

Da Steven Jobs prodaje pijesak prodao bi ga beduinima pod iSand i taj njegov pijesak bi bio savršen jer bi bio iz Srca Sahare (i onda odmah onako zalazak sunca i neka karavana s devama)...i što se vi sad tu čudite?

Mislim, pa čovjek izmisli neka imena, naprdi to na neku aplikaciju/uređaj i riješen problem...okreće masne pare i super mu je...isto kao u americi (makar s kim sam ja razgovarao) te nepitaju imaš li mp3 player nego ipod...

Još jedna tema u bespućima "dosadno mi je pa ću otvoriti temu" tema
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 10:58   #5
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
hehehee

stari moj 90% ljudi su ovce i kad ovcama prezentiras stvar kao sto to napravi stevan naravno da ce misliti da se sam Bog spustio sa nebesa i dizajnirao novi jafon.

nego nastranu sto mi se gadi taj jabucni pristup korisniku jafon 4 je imho jako dobar telefon sad kad ima i flash brijem ga uzet

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 11:10   #6
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor kaiserrex Pregled postova
...mozda cvjecar, pretpostavljam da bi bio najbolji cvjecar u poznatom univerzumu a i dalje.

P.S.: Posto sam umjesao modu i cvjece u ovaj tekst, to pak potvrdjuje moj zakljucak da je Stevie pomalo narcisoidan, pa svi uredjaji koje "stvara" pocinju sa prefiksom "i"
iako mislim da su I. Todorić & his father najbolji cvjecari za kojeg sam cuo
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
..stari moj 90% ljudi su ovce i kad ovcama prezentiras stvar kao sto to napravi stevan naravno da ce misliti da se sam Bog spustio sa nebesa i dizajnirao novi jafon
bleeeee

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 11:24   #7
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ja sam sad u sličnom biznisu i mogu reći da takve fore pale u 20% slučajeva pale i kod naših ljudi
domis je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 11:25   #8
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Mislim, pa čovjek izmisli neka imena, naprdi to na neku aplikaciju/uređaj i riješen problem.
Čak ih i ne izmišlja (jer nema potrebe otkad je ime/brand Macintosh dovelo Apple do vrhunca), već ih fino pokrade (iPhone i iPad kao primjer).
Pravi se "glup" (mada dobro zna da postoje prava na to kaj krade ili posuđuje) i kasnije se fino (za masne svote) nagodi s vlasnicima prava i sve kaj se uz to veže.
Svi sretni i zadovoljni, a Apple ponovno ima revolucionaran proizvod, sa super imenom i još boljom mašinerijom koja ga reklamira, te naposljetku nepreglednim masama uvijek vjernih kupaca.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2010., 12:45   #9
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Jel mi netko može objasniti što žiroskop može a akcelerometar ne, ne razumijem se baš u to?
Staro 11.06.2010., 12:47   #10
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor kaiserrex Pregled postova
Nemoj te ovo shvatiti kao napad na Apple i njihove proizvode, ovo je samo osvrt na nesto sto se zove MARKETING...in the purest sense of that word...Steve Jobs je guru marketinga stvarno zna lijepo upakirat stvari, mozda da je odabrao drugi poslovni poziv, mozda cvjecar, pretpostavljam da bi bio najbolji cvjecar u poznatom univerzumu a i dalje.
Pa ovo i je napad na Apple, nisi spomenuo brdo drugih prekrasnih marketinških primjera. Nije Jobs jedini lažljivac u tom svijetu. No, vjerojatno je najbolji. Čovjek je odavno shvatio važnost marketinga i dobro ga koristi.

No, pljuvanje po Jobsu i Appleu neće ništa promijenit u cijeloj toj priči. Štoviše, gadgeti koje Apple tako dobro marketinški prezentira i još bolje prodaje mogli bi štošta usmjeriti u IT industriji (što se zapravo već događa). Tako da s te strane skidam čovjeku kapu.

A s druge strane, nitko ne može reći da su proizvodi koje prodaju smeće. Kvalitetni su i lijepo dizajnirani, tu nema nikakve sumnje. Marketinško preuveličavenje njihovih mogućnsoti i važnosti, te njihova cijena su pak priče za sebe.

Meni je pak, s ovog zadnjeg Jobsovog obraćanja svijetu, najupačtljivije ostalo ono što nije ni spomenuo. A to je MAc i OSX. Imam feeling da tu više ni izbliza ne mlate takvu lovu kao prije i da će tom segmentu pridavati sve manje pažnje i ulaganja. A možda se i skroz okrenu gadgetima.
Oglas

Oglas
Staro 11.06.2010., 20:00   #11
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Na stranu taj telefon i sve to kad je skup. Dati guze operateru na dvije godine, dok uređaj ima garanciju samo jednu, uz neku besramno skupu pretplatu koju ne možeš iskoristit u potpunosti je glupost. Znači telefon je odličan, namjenjen širokim masama. Negativno je to što je nabijena cijena i ne možeš puno micati izvan kockice koju su si u Appleu zacrtali. Pola softvera sa iTunesa su dosta glupe (zabavne) aplikacije i nekoliko dobrih igara. Pa na to čudo nemožeš prebacit Wordov dokument ili Excelovu tablicu po defaultu, da ne spominjem da pola iPhone korisnika ne napravi backup preko iTunesa u cijelom vijeku aparata ili ne zna kako bi prebacilo samo jednu pjesmu na uređaj preko istog tog softverskog "rješenja". Kako onda ne bi kupovali iPhone kad je tehnički mnogo napredniji nego što su oni sami?

Sve su to neke nove "megapikselne" generacije .
tutix je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno