|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Radi se o novom komadu hardwera: Acer aspire 5738z (intel T4200,intel gma4500m,4gb ddr3,328 gb hdd). Nakon dva dana normalnog korištenja bez ikakvih problema (os vista x64 bussines legalno nabavljena) danass mi i ff i ie i skyp i outlook i nod 32 update ne rade. za ff i ie mi baca poruku kako ih je DEP ugasio (iz helpa ništa ne kužim, nikakve postavke nisam dirao). Outlook i nod samo nemaju pristup netu. Veza je uspostavljena i diagnose problems ne nalazi ništa. Računalo je provjereno na malicioznu gamad i čisto je. A sve postavke samog osa su mi iste oa lapu i na stolnom računalu koje radi bez problema. Pretpostavljam da je softwareski problem pa pišem ovdje. Ukoliko netko zna moguće riješenje zahvalan sam jer tek sam nemam vremena raditi ponovni instal nakon 2 dana. Unaprijed hvala. PS: odgovore čitam tek oko 20 sati dok dođem doma.
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() @OP Code:
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
...pa i jesam u tome i je problem..dakle poslušao sam help i sve učinio kako piše, restarto i opet je sve isto...ali opet zašto je to sada problem kada na stolnom računalu nije i na prošlom lapu nije bio problem a i programi i os i postavke su iste..
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Treba utvrdit zašto se to uopće događa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pa da uspiješno riješim problem moram utvrditi razlog problema... Ma meni je najbitnije da osposobim lap za korištenje. Primam sve smislene savjete... EDIT: krstki rezime poduzetih radnji: DEP isključenn (koristeći naredbu : bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff , te nnakon toga restart), napravljen reinstal ff-a, još jednom skkenirano na gamad - ne javlja ništa. Rezultat: ff i dalje ne radi, samo se ruši ali više ne javlja da ga jje DEP ugasio, ie ne radi - sve isto kkao i ff, skyp i outlook ne rade. Radi samo ie x64 i to je živa muka, stalno traži instalaciju flash playera iako je ovaj već innstaliran. Ima i itko kakvi prijedlog, čap mi treba za posao a bez maila i skypa jje prakktično beskoristan??
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 23.07.2009. u 19:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Pišem u novi post čisto da se odvoji riješenje od pitanje i problema. Jutrašnji potez očajnika je dao dobre rezultate. Redom sam deinstalirao (i maknuo sve zaostatke koje sam uspio nći) ff i skyp - rezultat nikakav. Nakon toga sam deinstalirao nod32 (nikakav security suite samo obični av), poslije restarta radi i ie i outlook, svi programi ostvaruju vezu sa netom. Ponovno sam upalio DEP - sve radi i dalje. Umjesto noda stavio aviru free - sve radi uključujući i ff zadnja verzija. Poslije avirinog scana staviti ću i skyp pa se nadam da će i on raditi. Uzrok problema nepoznat (mislim da je nod krivac, sam ne kužim zašto). Hvala svima k oji su pokušali pomoći. EDIT: skyp radi. Problem uspješno riješen.
7 slova 2 točke Prenosni kalkulator: HP Elitebook 8540W WD928EA Zadnje izmijenjeno od: gums. 24.07.2009. u 08:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|