Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2008., 01:35   #1
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Grbavi belkin 650va / problem \

Imam gorenavedeni ups star 4 dana i cini mi se da je neispravan,,, ili mu mozda treba vremena da se baterija formira? kada sam prije 2 godine kupio neki noname ups 500va cim sam ga doneo iz trgovine spojio i istekao lopov iz uticnice on je normalno drzao, komp se nije srusio, a kad na ovom simuliram nestanak struje komp se srusi i opet digne na bateriji,,, ponekad kad ugasim monitor ups izdrzi sto bi reklo da komp povuce preveliku snagu u trenutku iz ups-a i ovaj crkne. isto mi je radio i stari ups pred kraj svog vijeka, zato sam ga i zamijenio sa ovim. e sad belkinov software kaze da je load ups-a tek 40% znaci manje od pola i on bi to trebao moci podnijeti,,, nista nije clockano, test vrsim u idleu, evo i ss:

prije pisanja posta sam full ispraznio ups a software pokazuje da je ups vec 74% pun a pise da se baterija puni 12sati ccc

materijal za garanciju ili mu treba vremena da nadode?

u ups su ustekani samo monitor i napajanje/komp ostalo je na prenaponskoj

gad:

http://www.itreviews.co.uk/hardware/h1130.htm

Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 22.07.2009. u 19:08.
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 18:46   #2
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
UPS treba odma raditi. Upravo sam komp išteko iz struje sve radi kak treba, dalje je sve na baterijama. Jednom sam ga držao do kraja i baterija traje nekih 9minuta na idle.

uključen u struju - na idle load samo 28%

na baterije

Ja sam zadovoljan sa svojim. Odi ga reklamiraj.
MIK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.07.2009., 16:57   #3
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Povijest se ponavlja....

Skoro godinu dana nakon prvog posta stize jedan gotovo identican...

U diskontu si mi zamijenili ups, dali mi novi... problem je sto je sad i taj novi poceo jesti gowna, isti simptomi kao i prvi ups...

Na bateriji drzi desetak minuta, nije to problem, meni i 2 min dosta,,, nego je problem sto kad nestane struje, komp crkne i resetira se i digne na bateriji.

------------------------------------------------------

info@diskont24.com

za mene
pokaži detalje 21. 7. (Prije 1 dan)
Odgovor

Ivan Matijević,

Reklamacija #1127 je odbijena

Zahtjev za reklamaciju:

Reklamacija Proizvod Iznos 1127 Belkin UPS/surge protector 650VA (390W) 3+3 utičnice (F6H650deUNV) 1

i sad bi oni meni jos i postarinu naplatili

Iznos : 90,00 kn

ovo gore je sada pravi problem, u diskontu tvrde da je ups ispravan dakle nije cak ni malo syeban, nego full ispravan da su oni to utvrdili u diskontu, kaze serviser da su 100 puta simulirali nestanak struje pa su ga poslali u LOST jer su ga tamo nabavili,,, ok, zovem ja lost, oni su ga 50 puta simulirali i ups najnormalnije prezivi nestanak struje i jos im 15 minuta vuce konfu...

i sad bi ja trebao platiti 90 kuna postarine da bi se na mom kompu opet rusio i da opet saljem

serviser u diskontu kaze da ja vjerojatno imam losu struju, tipa da je brodogradiliste blizu i slicno i ogromne padove napona to da i je tako ups bi to izgladio kao i kad stari vari on ulazi u boost mod i dize napon, on bi morao "preziviti" netanak struje. pitanje je sad dali je moja konfiguracija prevelik zalogaj za tako jeftin i los ups kako ga oni nazivaju, konfiguracija iz moj komp, nista nije klokano, a ups bi trebao izdrzati opterecenje od 390W. ovi u servisu su sigurno imali neki bezze komp pa ga grbavi ups drzi lako... po screen shotu se vidi da ups nije opterecen ni 30% a rusi se, prije mjesec dana nije pucao kad je bio istekan i monitor, onda kad nestane struje, monitor istekam iz standardne uticnice i stavum u akumulatorsku, sitno se digne load i ups drzi.... serviser u diskont24 mi je jos izneo i teoriju da mi je napajanje neispravno (nema sanse)....

sto raditi, kako ovima dokazati da su u krivu, izneo sam im predlog da ga opterete maksimalno koliko on po specifikacijama moze vuci,, siguran sam da ce se tako srusiti, lako drzati slabi komp, a i serviser mi je sam rekao da taj ups moju konfiguraciju mora drzati bez problema ili i ovima treba inspekciju slati... ja ne trazim pare nazad ni drugi ups, samo ovakav ali ispravan..

Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 22.07.2009. u 19:08.
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2009., 16:44   #4
r!dEr
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
neznam koliko ti je kuca/zgrada stara i kakve su instalacije, no svejedno ako su baterije pune pucanje se ne smije dogadjati i nikako nije moguće da se to desava zato sto "imas losu struju" jer UPS si vjerojatno i uzeo da zastitis svoje skupe komponente. (pozega je inace poznata po brodogradilistima )

UPS mozda je "jeftin, los, itd" ali ako piše da može podnijeti opterećenje od 390W mora podnijeti 390W ili nije ispravan. tvoj komp ne moze ovoliko povuci, a najvece opterecenje za UPS je pri paljenju, a ne pri prelasku u battery mod dok je racunalo u idleu.

inzistiraj da ga opterete na slicnoj konfiguraciji s monitorom i pod full loadom, valjda imaju opremu da provjere opterecenjem) i na radni nalog lijepo nek napisu pod kojim je opterecenjem istestirano(i priloze screenshot)

ovo sto ti se dogodilo je krajnje nekorektno, pogotovo sto si uredjaj kupio u web shopu a sad kad imas konkretan problem prodavac te odj...

kako bi izbjego ovakve situacije ne kupujem u web shopovima, a zbog ovakvog ih ponasanja treba bojkotirati
da imas normalnu trgovinu ili servise odnio bi svoj komp i rjesio to vjerojatno bez problema...
r!dEr je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 01:22   #5
Darrowshire
Registered User

Datum registracije: Jul 2009
Oni sigurno nisu taj ups opteretili sa racunalom kao tvoje nego sa nekakvim offce strojem ili u najboljmem slucaju slabijom gaming konfiguracijom. ovo je vec drugi put da cujem da netko ima s njima problema sa garancijom, dobro pa sam vidio jer sam htio kupiti kod njih hdd i graficku ali za tih par kuna sto mi je jeftinije ako zajebavaju sa garancijom se stvarno ne isplati kad je kao da je ni nema
Darrowshire je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 01:23   #6
Darrowshire
Registered User

- greška -
Darrowshire je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 01:24   #7
Darrowshire
Registered User

- greška - double post