|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Neče Cas na 3?
Evo uspio sam natjerati proc na stabilnih 3.4GHz al me sad memorija zajebava.Stavim je na 2.5-4-4-10,to su naslabije latencije što može osim prve koja bi trebala iči ne 3 i imam greške u mem testu,u 5-om testu.I kad probam diči Cas sa 2.5 na 3 neće se bootat i onda moram očistiti CMOS.E sad,zašto ga ne mogu staviti na 3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
To je neka fora kod novih ploča. Nema CAS3 a memorije više nisu što su nekad bile pa sami problemi. Digni napon memorije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni se normalno boota i kad stavim cas3, ali glupi proc neće prek 2.9GHz ni da se postavim na trepavice, a za 2.9 mu treba 1.7V (1.5 default) ![]() ![]() Danas ujutro mi je temp na full opterećenju bila 70 stupnjeva. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Znači ploča me jebe?Pa je ču stvarno popizditi!! ![]() ![]() ![]() ![]() Da popizdiš! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
Ajd stavi memoriju i fsb na 1:1 a onda vidi do kud ide proc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Na 3.4 je napon 1.680 a na 3.5 1.720 jer glupa ploča nema ništa između ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
|
Tvom za 3.4 treba otprilike onolka napona kolko mom treba za 2.9 ![]() Meni se isto grije ko blesav. Ahhh Volcano moj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Meni ploča nudi CAS3, ali mi memorija ne podržava
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
to mi opce nejede u galvu da memorija nezeli radit sporije ![]() daj probaj sa necijom drugom to mi vise smrdi na ploca problem...
![]() |
#12 |
Premium
|
Ovo mi pokazuje Cpu-z i Everest jedino što u biosu nemam opcije za 5-5,samo do 4-4.Probao sam staviti po SPD al se onda na 470MHz digne na 2.5-4-4-8 a to mi je još gore.nemam sada od koga posuditi memoriju,al probat ču koji dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Što če biti memoriji ako je držim na 473Mhz kad pokazuje greške u memtestu?Nema puno grešaka,svaki 3 ili 4 pass 5-og testa izbaci 2 greške.U primeu nema grešaka a i komp je stabilan,nema rušenja.Jel to može štetiti memoriji ili da bolje ne držim tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Neće memoriji biti ništa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Provjerio sam ram kod bratića i na njegovoj ploči može raditi na CAS 3 znači problem je u mojoj ploči,baš kao što je Rak rekao.E sad,da li netko zna da li ima negdje moddani bios za moju ploču gdje je to omogučeno,ja sam tražio dosta ali nisam ništa našao.Na Tic-tacovoj stranici nema,jedino da ga zamolim da mi napravi,vidim ima dosta takvih zamolbi samo ne znam da li i napravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
meni CAS ide na 2, ali proc neće stabilno ni na 2.85 pa makar ja bilo šta naparavio sa memorijom il voltažom, al opet, sa stock coolerom gotovo da se zagrijavnje ni ne osjeti. Ja mislim da ti nebi bilo loše malo spustit proc nećeš niš puno dobit sa 100-300MHZ, i možda ako imaš priliku opet se vratit na ASUS? Zašto si uopće mijenjo onaj takt sa 3.1 ako je super šljako?I jesi dobio kaj puno s tim, na kraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Bolji je manji CAS,da,ali meni treba CAS na 3 zbog dizanja memorije,ovako nekad izbaci grešku u memtestu,koja je zbog preniskog CAS-a.Pa nešto sam dobio dizanjem na 3.4.Ja uvijek želim više pa evo,zato ga držim na 3.4. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Najbolje ti je prvo istestirati s memtestom,pa u windowsima s Prime95,torture test-blend. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|