|
![]() |
#1 |
Quantum Core
Datum registracije: Jul 2009
|
Problem sa grafičkom
Ovako, imam neki cudan problem... Neki dan sam pokusao upalit komp, i umjesto normalnog paljenja (kada se ventilator od grafe najjace vrti, pa se postupno smanjuje itd), ovdje je nonstop radio na max., a na ekranu je crvenim slovima bljestalo "YOU HAVE NOT CONNECTED ONE OF YOUR VIDEO CARD POWER CONNECTORS TO THE POWER SUPPLY. PLEASE REFER TO THE "GETTING STARTED GUIDE" FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION." a isto tako se i beeper (iz maticne valjda) ukljucio sa svojim beepanjem, pa je sveukupno izgledalo kao da je nuklearna reakcija u tijeku. I tako ostane, ali sam skuzio da je sve normalno onda ako povadim sve zice iza na kucistu i opet ih spojim. I onda taj prvi put paljenja nakon "crasha" se Vista pokrece 5 minuta, umjesto 30 sec. I onda je sve u redu za sljedecih 20 sati, vise manje. Nekad se zna restartat dok je neka igra u tijeku (onda opet hladenje ode na max), i ne zeli se ugasit nikako drugacije nego restartanjem napajanja. Znam da je grafa u pitanju jer onda nakon normalnog paljenja mi dodje iz Vistinog centra poruka da ATi driveri nesto ne valjaju tako nesto, uglavnom sa grafickom je, a driveri su mi fully updated. Sad jel to napajanje u pitanju, netko mi je rekao da bi sa ovom maticnom trebao imati min. 750W, a meni su dok sam kupovao komp htjeli dati i od 550W, pa neznam. Hvala na eventualnoj pomoci
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
napajanje koje sad imaš je i više nego dovoljno. problemi ti se javljaju jer vjerojatno nije prištekano dodatno napajanje na grafu, tj. dva 6-pin kabela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Quantum Core
|
Kak to, pa valjda znaju sta rade ovi dok su ga slagali... Da odnesem u servis da pogledaju jel to ukopcano? Bio sam vec jer sam mislio da se grafa istekala (a nesmijem sam otvarat zbog garancije) pa su rekli da je sve spojeno.
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Napajanje je dosta jako,vjerojatno nije spojen dodatni 6pin konektor...ili je grafa u banani. P.S. - koji dućan/servis?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
pa naravno da nije u njoj problem, problem je u tome što nije spojeno dodatno napajanje na nju! da ti prevedem: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
meni bi bilo glupo nosit na servis, samo zbog glupog kabla, ali ako otvaranjem gubiš svu garanciju onda nosi.ako ti kažu da je sve u redu, pokaži im kako ti komp ne radi-ruši se itd. uglavnom- nejdi doma dok se ne uvjeriš da je komp 100% ispravan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Quantum Core
|
![]() Da, jer ipak 6 godina garancije zgubit sam tak ![]() Ok hvala, nosim tamo pa javim kako je proslo.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Quantum Core
|
Nista nazalost, bio u servisu, da bi saznao od njih da ipak smijem otvarat komp jer je garancija po komponentama, a ne na cijeli komp. Zamijenili smo samo konektore od napajanja graficke, gornji za donji i vice versa, no problem je i dalje tu. Danas sam ga pokusavao upalit 5 puta, isto cvili, da bi 6. put uspio i sad sve radi kak treba. Jel to nesretno napajanje ipak krivo? Mislim uzevsi u obzir da je sve staro ako i 10ak dana.
![]() |
![]() |
#12 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Čisto sumnjam da je do Corsaira ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Quantum Core
|
Pa ak ne rijesim to prije ljetovanja onda to nosim na servis k njima jer su rekli da im je guzva pa nece kratko trajati. A osim toga nekad radi kako treba, nekad ne, pa nije najpouzdanije. Ja na biosu nisam nis petljao.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|