|
![]() |
#1 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Digitalna kamera? Koja?
Pozdrav eksperti ... Kupujem digitalnu kameru za home upotrebu. Ne trebaju mi NV, IR i ostali nepotrebni feature-i. Zelim ju upalit i snimat ugasit prebacit na komp i gledat ![]() Cannon MD-205E Canon DC-201 DVD Canon DC301-DVD Canon MD101 Panasonic NV- GS90EP-S Panasonic NV-GS60 Zanima me,... U kojim to rezolucijama snimaju kamere? da li je to barem 640x480 s 16bit Stereo zvukom? Na sto treba pripaziti. Koji proizvodaci imaju najbolji bundle. Tomislav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako misliš prebacivat na komp većinom, pogledaj neke modele koji koriste flash kartice.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Koliko sam upoznat, najbolja je kvaliteta slike na DV kazetama, tako da kad bih sada kupovao kameru one bi bile moj prvi izbor. Navodno se događaju gubitci pri kompresiji kako bi se sadržaj snimio na DVD ili flash, e sad, koliko su ti gubitci oku vidljivi... U svakom slučaju, flash kartice mi se čine praktičnije od DVD-a. zašto, zbog praktičnosti ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#5 |
Re-Registered User
|
Znao sam da ce bolja kvaliteta biti s DV tape. I zapravo, one su super, potrosis jednu odes na benzisku i udaras dalje. Problem je s DVDima kaj ih isto moras imat par komada. Ali opet, flash ubacis od 16GB i to je zbilja puno materijala. Na sta bi jos valjalo pripaziti? Koliko njima u prosjeku traje baterija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Što se kvalitete tiče ako je format digitalni svejedno je koji je medij. Ali definitivno bi išao na flash zbog manje potrošnje i cijene jer je jednokratna investicija. |
![]() |
![]() |
#8 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Pogledaj ovu: http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=932669088 Full HD ![]() Neznam doduše kakve je kvalitete video, ali vrijedi provjeriti.
![]() |
#10 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kamera može snimati i u 4:3 i u 16:9 modu u rezoluciji 720x576@25fps interlaced. Iako nemam doma 16:9 LCD kao TV potpuno sam se prebacio na 16:9 format snimanja. Po meni dobra kućna kamera, vidio sam ih od 1400-1500kn. DVD kameru nebi nikad kupio, a kad bi danas kupovao razmišljao bi o HD kameri sa HDDom, ali one su još malo preskupe za mene ( 2500kn za osnovne modele na više) DV format sigurno daje bolju sliku od mpeg2 formata koji se koristi na DVD i HDD kamerama, pogotovo za naknadnu obradu slike ( na dv formatu svi su i-frejmovi) Eto .... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam kameru sa DV trakom a sad imam JVC sa HDD-om , i razlika u kvaliteti je velika u korist DV-a jer snima u cistom nekompresovanom formatu dok kamera sa HDD-om snima MPEG-2 i vec se vide tragovi kompresije cak i u najvecoj kvaliteti, i jos nesto po nekom nepisanom pravilu sve starije kamere su dosta osjetljivije na slabo svjetlu od ovih novih bez obzira sto pisu malke vrijednosti luxa.
![]() |
#12 |
Re-Registered User
|
hmm dvoumim se izmedu DV kamere i one s flash memorijom. jedino kaj me vuce za flash opciju je to da bi u teoriji manje baterije cugat. Sad koliko je to istina moze jedino praksa pokazat. 720x576 je fakat ok. Makar bi mozda vise volio da je progressive. Ali nadam se da se to ne vidi tako jako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Super da se otvorio topic na temu kamera. Naime, nedavno sam kupio Panasonic kameru: Panasonic SDR-H80EP-R, hard disk, 8.0Mpx, 60GB HDD http://www.nabava.net/panasonic-sdr-...x__46220_p.php Za: - 70x Optički zoom (pogledajte na youtube koliko je jak) - zaista preyebeno, špijunaža do yaya ![]() - Mala, stane mi u pederušu, sa cigaretama, mobitelom, ključevima i novčanikom. - Jednostavno prebacivanje na PC, Youtube - 14h u XP, 54h snimanja u LP modu (nesjećam se koliko u SP cca 30-35h) - AI mod, te optički stabilizator slike Protiv: Slike su 640x480 ili 640x360 (0.2 ili 0.3Mpx), da bar su bar 1.2-2Mpx Nije moguće spojiti kameru na PC bez adaptera (mora se maknuti baterija) Kvaliteta slika nije na razini. Zaista sam se razočarao, odnosno očekivao sam daleko više. Generalna moja ocjena je 7.5/10 E sad, da i ja postavim par pitanja: Razmišljam uzet HD kameru, ili FullHD. Zašto oni imaju tako mali optički zoom? Dali se da nešto napraviti, dokupiti da imaju veći? Šta mislite da pređem na ovo: http://www.nabava.net/panasonic-hdc-...d__46223_p.php Dali da pričekam HDD verziju (od Panasonica)? Ili da ju kupim vani? ![]() Šta bi vi preporučili?
![]() |
#15 |
Re-Registered User
|
Na kraju uzeo ovu: http://www.samsung.com/us/consumer/d...=SMX-F34BN/XAA Full zadovoljan ![]() Moze lock ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|