|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Baterije za digitalac
Ukratko digitalni fotić koristi AA baterije i piše u manualu da treba koristiti one od 2500mAh. Ja doma imam 2 pakovanja Sanyo eneloopa koji imaju 2000mAh. Da li će to raditi samo će kraće trajati ili možda uopće neće raditi jer daje premalo mA? Ne usudim ih se staviti da nebi šta zeznuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mAh (miliampersat) je jedinica elektricnog naboja, nema veze s time "koliko mA daje baterija". jedino sto bi potencijalno moglo stvarati problem je sto punjive baterije rade na 1.2V, a ne na 1.5V. ali velika je vjerojatnost da ce ti raditi bez problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa piše u manualu Alkaline ili 2500mAh rechargable NiMh(čak su i naveli nekakav model NB-3AH) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kraće će trajati. Ja u svoj Canom IS720 guram svakakve punjive baterije i nikad problema.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
I ovo je Canon. Koje su ti se dosada najbolje pokazale? Ja opalim 10-20 snimaka dnevno tak da ulogu igra i vrijeme samopražnjenja, a ove su tu navodno nenadmašne. Inače bubu u uho mi je bacio bratić koji je navodno čitao da ovi noviji modeli gutaju dosta struje pa baterije slabijih kapacitete ne mogu dati dosta struje za flash, optičku stabilizaciju, novi procesor i šta ti ja znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala svima. Evo pune se. Nevjerojatno kako malo snimaka se može okinuti sa alkalnim baterijama. Mislim da nije više od 40 od toga pola sa blicem. Nadamse da će sa NiMH biti bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
+1 Sanyo enelooop su odlične, koristio sam ih u svojem Canon kompaktu, izdrže puno, i do nekoliko stotina okidanja. A imaju i dulji vijek trajanja (više punjenja) od običnih NiMH baterija (link). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|