|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Isplati li se ici u posao?
Sinoc sam radio plan "Kako ustedjeti" posto mi je potreban novac do 9-og mjeseca radi nekih privatnih potreba, uskratio sam si mobitel i cigarete i jos nekoliko sitnica na koje trosim. Danas sam saznao za jednog lika koji uvozi polovne computere iz zapadnih zemalja. Vecina racunara su polovni i idu po skoro bagatelnim cijenama. Dakle, planirao sam da se ubacim u taj posao i da kupujem takve computere i popravljam ih i na kraju da ih prodajem. Zanima me, koliko je to isplativa investicija? Koliko bi bilo realno da uzimam sebi novaca, ono za trud, rad i to... tj. koliki da bude moj profit od svakog racunara u postotcima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() brijem da ti to ne prolazi kod mutavih hrvata, oni ti vole samo novo i sto je u trendu bez obzira sto je recesija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tesko je ici po postocima jer neces za 300kn dobit racunalo koje radi, ali ces za 3000 dobit 10 koji ne rade. e sad, od toga moze ispasti 8 koji rade, a bome i samo 2. pa ti vidi. generalno se uglavnom ne isplati, previse zajebancije sa starom kramom za minimalnu zaradu. radije dilaj ekrane/ploce za laptope ili nesto slicno sto na ebayu nabavis po cijeni 5-10 puta manjoj nego bi ti to naplatili u servisu, pa ako i stavis 100% marzu i dalje je kupac u visestrukom dobitku!
![]() |
#4 | |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kaj s računom, garom? No way. No thx. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
A zašto se ne bi zaposlio negdje preko ljeta? Mislim, neki ljudi rade cijelu godinu, ti bi mogao izdržat bar ta 2 mjeseca. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
O ne. Još jedna kruva-bez-motike tema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
nije hljeba bez motike tema. Ima tu fino posla. Rijec je o ljudima koji uvoze compove iz Njemacke, pokvarene. To nisu neki krupni kvarovi i lako su otklonjivi. Ne planiram prodavati Hrvatima, nego Bosancima (Ljudima koji zive u mom kraju bez obzira na nacionalnost). Sto se tice toga da se zaposlim, nema sanse. Pokusao sam par puta i ljudi su se nasmijali i odbili me. Problem je u mom izgledu. Nitko ne vjeruje da cudoviste visoko 205 i tesko 150 kg moze nesto uraditi. Hvala na savjetima. slabo trgujem na e-bayu jer nemam sa tim iskustva, maloljetan sam, a stara govori da je to neprovjereno i uzaludno je svako objasnjavanje tako da to otpada |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
moš bit izbacivač po birtijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
Nego zašto misliš da bi maloljetnik sa 205cm i 150kg imao uspjeha u preprodaji računalnog otpada? ![]() Face it, nit imaš sigurnu opskrbu ni sigurne kupce.. Zapravo nemaš pojma ni kome bi to prodavao, ni za čega, ni za koje novce.. I plan ti je uzimati informatički otpad iz EU i prodavati ga ovdje po oglasnicima.. Lijep plan. ![]() I nemoj zezat da nema poslova, uvijek ima nešto na kraće vrijeme.. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Doduše pod miškom će imat komp. @d^_^b Puti ti ove crne vrane sa lošim predskazanjima, ako postoji Potražnja onda je posao dobar, to je jedino pravilo. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom na današnje cijene hardvera, teško je očekivati da će netko kupovati polovnjake. Po meni - neisplativo.
![]() |
#12 |
Guest
|
Radi selidbe. Uvijek ima nekog tko se seli i uvijek fali ekipe da pomogne. Obično su jednodnevni poslovi, pare isti dan i tako, malo po malo! |
![]() |
![]() |
#13 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
A i ljudi polako spremaju drva za zimu pa iscijepaš koji metar i to dobro naplatiš ![]() Mislim da ti je to sa polovnim hardverom loša investicija, danas će prije svatko kupiti novo a ako i neće novo onda će bar tražiti da polovnjak ima garanciju a ove tvoje EU rejects konfe bez gare ako bi i prodao prodao bi na rubu isplativosti, ljudi bi ti gadno rušili cijenu za komp bez računa.
![]() |
#15 | ||
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
znam ljude koji dobiju masu kompjutera koje firme otpisu za 0kn te ih takve ispravne prodaju dalje preprodavačima po 100kn, a ovi to dalje trže po oglasniku i po 800kn. Ima jos pun kofer ljudi koji oče kupiti prvi kompjuter (nisu zato naivni) i takav je čist ok izbor za njih. Citiraj:
@d^_^b ako imas prilike isprobati svako racunalo prije nek ga uzmes onda ti je biznis čist ok,bez toga je rizik. to sto si cudoviste visoko 205 i tesko 150 kg moze samo pomoći za taj posao jer te vjerojatno neće niko gnjaviti ak kaj crnke. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo par linkova tek toliko da vidite kako se kreću cijene polovnih konfi. Ubite me ako se to isplati prodavati. Jedino ako je rashod pa ih daju za 0kn. Ali kad na to dodaš carinu, pdv, taxe, qrce, palce,...vidiš koliko je (ne)isplativo. http://www.com2000.hr/site/katalog.asp http://www.gigabit.hr/
![]() |
#17 | |
Banned
|
Citiraj:
al ak čovjek ima vremena, zna to radit i nema drugih obaveza bolje da služi na taj način nek da sjedi doma. Al neznam kak je to on zamislil ak je napisal da je maloljetan,a bez auta(vozačke) nemožes raditi to sigurno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Rezultat: mani se ćorava posla .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
našikan pravim haos
|
Čuj,čuo sma za vašar gore kod Gradačca di je frajer došo s kombijem tehničke robe po smiješnim cijenama. Nisam vjerovao frendu dok se sam nisam zaletio s autom tamo,i jednog maglovitog jutra došli opet ti likovi,ko u fiilmovima......ubo sam 3 Dbox2 resivera,2 PCa,tadašnjih 5 Yumatu resivera koji su otvarali sve i svašta i autoradio za MP3 a neznam dal sam i 150KM(75€) ostavio. Uglavnom na granici sam maltene projurio kroz sve kontrole,došo u ZG i fino zaradio bogami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
To se na tvoj slučaj čita u prenesenom značenju. Znači,kao maloljetnik,dvije opcije - motika,sikira,ašov i slično oruđe jedan put. Drugi put,ovim kojem ti težiš,a što sam ti i ja rekao - probati nešto inovativno pa u kratkom periodu namlatit love i to je to.Jel ti stvarno misliš da nitko prije tebe nije pokušao to isto? Isto evo jedan životni primjer - neki tjedan dolazi trgovački putnik mom cimeru (sada već bivšem),na njegov poziv da mu pro(e)da takozvanu elektroničku cigaru,pošto je ovaj tobože strastveni pušač ![]() Ti si trebao vidjet to,a usput i moje zgražanje pritom kakvom je lakoćom lik prodao ovom 120€ čiste magle. E sad povuci paralelu - znači na brzinu možeš na taj način prodat ljudima maglu i nakupit malo brdo love,jer za pola godina kada ljudi skuže da upravo to radiš,nećeš više prodat niti jednu.E stvar je što se taj lik prvi toga sjetio.Kada ovcama dođe smeđa tvar iz guzice u glavu,onda će se skužit kako je družba družba,a služba je služba.Ili si pušač ili nisi.Nemožeš bit kreten u priči. E pa to se odnosi na tebe - malo modificiraj aktere u ovoj mojoj priči,i tu si.Mnogi su pokušali pa su skužili o čem se radi,a pametan uči na tuđim pogreškama.Trgovina inf opremom u Hrvatskoj stoji u odnosu na prije.U Bosni je sigurno još i gorije. Dvije stvari prolaze - glava i motika.Nema između.E pa ti odaberi sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Pazljivo sam procitao sve vase savjete i mnogo sam vam zahvalan. Svakako sam ohladio od svega toga sto sam planirao. Ali, posto jos uvjek imam nekih nadanja, odlucio sam da odem kupiti neki P IV za nesto sitno i da ga popravim i da ga pokusam prodati. Ako ideja dozivi uspjeh, nastavit cu, ali ako ne uspije - meni uvijek treba jedan comp za torrente. Samo da razjasnim, nisam besposlen, ja uvijek radim. Idem ljudima reinstalirati Windowse ili zamjeniti neki komad hardvera ako imaju zelju (zamjeniti optiku, jer to najcesce crkne, ili ubaciti novu graficku i sl...) Tako, da ako ne uspije ideja sa computerima, onda se drzim ovoga sto sad radim. Samo jos nesto, prije nego zavrsim. Nisam to planirao prodavati u Sarajevu, nego u jednom manjemm gradicu gdje je moja vikendica. Naime, tamo je raja pocela nabavljati compove. A, lokalni trgovci koji prodaju compove su bezobrazno skupi, tako da im malo konkurencije ne bi skodilo. Roditelji compove nabavljaju svojim klincima za igrice. Naravno, nece im sad nabavljati confe koje guraju Crysis... Jednostavno bi to bilo za starije igre, koje bih im ja instalirao i da ih igraju do mile volje. Mislim, bez obzira na vase znanje (koje je neupitno), vrijedi probati sa jednim compom. Ako uspije, uspije... Jos jednom, hvala na savjetima! EDIT: Evo sad razgovarao sa trgovcem. Rekao sam mu da planiram uzeti jedan comp za pocetak i da vidim kako bi to islo. Lik mi je rekao da me razumije. Ponudio mi je opciju da mu sad platim pola cijene i da mu ostalu polovinu dam kad prodam comp. Da li da pristanem? Rekao sam mu da ja nikad necu ici uzimati na veliko i da je najvise sto cu ja uzeti: 2 ili 3 compa od jednom, naravno ako posao krene i ako se ne budem mucio puno sa ovim prvim compom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ma pusti to. mlad si(kao i ja) i ne trebaju ti takvi problemi. Vidi Na jednom ces zaradti, na drugom izgubiti. Treceg ces toliko prodavati da ce ti dopizdit i dat ces to za sicu i izgubit ces i ono sto si imao. ja sam ulozio u xxx stvar 400 eura i sad ju prodajem za 500 eura. i sad i sa ovih 500 eura sam ispod cijene ali opet nece nitko. zajebi ti to. radije susjedu uvozi drva za zimu. 3h 150 kn i rucak.
![]() |
#23 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Ja sam cuo da ti je najveca lova u sladoledima. Uzmeš jednu škrinju, sjedneš ispred vikendice sa domaćom limunadom i škrinjom, postaviš suncobran i deri. Profit po prodanom sladoledu ti je oko 5 kn, pa ako prodas 100 kom dnevno, računaj. A jos limunadaaa. Meni su to neki šiptari preporučili i sad super zaradjujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
Ti si na moru.Osim toga,da si se uvatio toga,sigurno bi bolje živio nego da si se uvatio webshopa bez obrtnog kapitala - pogle hardveraj.Tako da budi sretan jer su te odgovorili od toga,a ne da još ideš podjebavat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa dobro dijete, kud si nabio 150 kg a nemas jos ni 18 godina... opasno ces si ugroziti zdravlje na takav nacin, kani se kanti i sjedenja pred kompovima.. back on topic: ako mislis da je kod tihkompova potrebno samo windowse reinstalirati i ispuhati prasinu, grdo se varas, trebas imati novca za KUPITI nove dijelove koje ces morati ugradjivati, a i iskreno, do 9 mjeseca.... zaboravi. Pa danas je 1.7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
gle, on bi mogo komotno međ kamatare sa svojim vršnjacima... kaze staroj nek mu da 200-300€ da ih oplodi. deci ce trebat prek leta mal da imaju za more dodatno il nes.. on im posudi.. kamate na mesec dana gore nekih 20%-30% i oke.. a kud ima 2 i kusur i preko sto kila, mislim da mu ne bi bilo tesko dug uterat.. ![]()
![]() |
#28 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Rezime: uglavnom kolega, tramakanje sa polovnim komponentama ti je daleko od isplativog, još si i naveo da ne živiš u velikom gradu = potražnja za takvim uslugama je zanemariva. Oko toga bi imao više muke nego koristi, i trebao bi kupit dva kompa a ne jednog da složiš jedan iole pošteni osim ako nemaš doma neko mini skladište ispravnih komponente, Moj ti je savjet da uzmeš u obzir sve što su ti gore ljudi naveli i odlučiš se za neki alternatvni način zarade, pa ako već imaš neke veze i poznanstva u Dojčlandu i tamo okolnim zemljama radije si naruči par novih mobitela za početak od tamo za siću udariš si zaradu staviš u oglasnik, pa malo softver za dekodiranje itd... I tako polako nabavljaš sve više kako prodaja raste... Živio ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|