|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Usklađivanje rezolucija TVa i PCa nakon spajanja
Spojio sam PC i TV metodom SVideo>Composite>Scart..Sliku na AV našao, namjestio sam Clone mode koji mi treba. Problem je u tome što koristim wide monitor (Philips 220WS), a TV (Quadro) mi je "kockast", pa mi je slika s monitora koja se pokazuje na TVu, na TVu puno više "zoomirana". Rezolucija monitora mi je 1680x1050 a TVa 1024x768. Na TVu mi je potrebna veća rezolucija međutim to je najviša što mi se nudi, a kad u control panelu grafičke skinem kvačicu sa "Show physical panning resolutions" onda mi se pojavi veći izbor rezolucija za TV ali mi je scroller s kojim mijenjam rezoluciju onako siv tako da nemogu ga nigdje povući. Postoji li rješenje da uskladim nekako rezolucije jer ovako nmg gledat filmove i to. Hvala! GRAFIČKA: nVidia GeForce 9600GT 512MB MONITOR: Phillips 220WS TV: Quadro REFRESH RATE (ako je to bitno): 60Hz
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne bas, jedino da ga spojis na neki "inteligentniji" nacin tipa RGB, VGA, HDMI....naravno ako podrzava ista od toga. Ako ne morati ces koristiti neku drugu opciju umjesto clone i rucno prebacivati player na drugi display kad se pozelis gledanja ![]() Glupa nvidia je nazalost s izlaskom gf8 serije izbacila full screen video opciju iz drivera. Ati to jos uvijek ima pod drugim imenom te ga to cini malo boljim izborom za one koji zele gledati filmove na TVu s kompa a imaju crt tv. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
tv mi osim scarta ima još i onu bijelu i žutu "rupu" pa ako bi mi mogao opisat jeli moguće preko toga spojit, i bi li mi to dalo mogućnost usklađivanja rezolucije. druga mogucnost je ta da stavim staru ati karticu u komp i tako imam 2 graficke i da filmove na tvu gledam preko te (ako ati ima full screen), a ostatak da radim preko nvidie. jel to moguce?
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Možda bi u teoriji radilo da se u player-u odabere drugi aspect ratio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Koristi extended mode (kako li ga nVidia zove ![]() A ako koristis KMplayer; podesi ga tako se u full screenu prebaci na extended desktop, a u minimal modu da se prebaci na primarni desktop. I eto ti poluautomatike ![]()
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma čudno je to...Kažem jedino rješenje bi bilo da ubacim staru ATI grafičku (ako je uopće moguće da komp radi na 2 grafičke) koja podržava full screen..Jel treba mi ono, clone kad gledam filmove, kad dode ekipa pa se baca PES i tako..
![]() |
#9 |
Premium
|
jel moguce to?
|
|
Oglas
|
|
![]() |