Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.06.2009., 22:13   #1
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Usklađivanje rezolucija TVa i PCa nakon spajanja

Spojio sam PC i TV metodom SVideo>Composite>Scart..Sliku na AV našao, namjestio sam Clone mode koji mi treba. Problem je u tome što koristim wide monitor (Philips 220WS), a TV (Quadro) mi je "kockast", pa mi je slika s monitora koja se pokazuje na TVu, na TVu puno više "zoomirana". Rezolucija monitora mi je 1680x1050 a TVa 1024x768. Na TVu mi je potrebna veća rezolucija međutim to je najviša što mi se nudi, a kad u control panelu grafičke skinem kvačicu sa "Show physical panning resolutions" onda mi se pojavi veći izbor rezolucija za TV ali mi je scroller s kojim mijenjam rezoluciju onako siv tako da nemogu ga nigdje povući. Postoji li rješenje da uskladim nekako rezolucije jer ovako nmg gledat filmove i to. Hvala!

GRAFIČKA: nVidia GeForce 9600GT 512MB
MONITOR: Phillips 220WS
TV: Quadro
REFRESH RATE (ako je to bitno): 60Hz
Staro 29.06.2009., 22:24   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ne bas, jedino da ga spojis na neki "inteligentniji" nacin tipa RGB, VGA, HDMI....naravno ako podrzava ista od toga.
Ako ne morati ces koristiti neku drugu opciju umjesto clone i rucno prebacivati player na drugi display kad se pozelis gledanja .
Glupa nvidia je nazalost s izlaskom gf8 serije izbacila full screen video opciju iz drivera. Ati to jos uvijek ima pod drugim imenom te ga to cini malo boljim izborom za one koji zele gledati filmove na TVu s kompa a imaju crt tv.
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2009., 22:32   #3
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

tv mi osim scarta ima još i onu bijelu i žutu "rupu" pa ako bi mi mogao opisat jeli moguće preko toga spojit, i bi li mi to dalo mogućnost usklađivanja rezolucije. druga mogucnost je ta da stavim staru ati karticu u komp i tako imam 2 graficke i da filmove na tvu gledam preko te (ako ati ima full screen), a ostatak da radim preko nvidie. jel to moguce?
Staro 30.06.2009., 03:32   #4
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor vramba_rtf Pregled postova
Spojio sam PC i TV metodom SVideo>Composite>Scart..Sliku na AV našao, namjestio sam Clone mode koji mi treba. Problem je u tome što koristim wide monitor (Philips 220WS), a TV (Quadro) mi je "kockast", pa mi je slika s monitora koja se pokazuje na TVu, na TVu puno više "zoomirana". Rezolucija monitora mi je 1680x1050 a TVa 1024x768. Na TVu mi je potrebna veća rezolucija međutim to je najviša što mi se nudi, a kad u control panelu grafičke skinem kvačicu sa "Show physical panning resolutions" onda mi se pojavi veći izbor rezolucija za TV ali mi je scroller s kojim mijenjam rezoluciju onako siv tako da nemogu ga nigdje povući. Postoji li rješenje da uskladim nekako rezolucije jer ovako nmg gledat filmove i to. Hvala!

GRAFIČKA: nVidia GeForce 9600GT 512MB
MONITOR: Phillips 220WS
TV: Quadro
REFRESH RATE (ako je to bitno): 60Hz
Mislim kad postaviš drugi izlaz na TV da onda sam prilagodi sliku (bar je tako prije bilo na nVidi, ali nemam sada TV da isprobam)

Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 17:12   #5
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Možda bi u teoriji radilo da se u player-u odabere drugi aspect ratio?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 17:42   #6
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Koristi extended mode (kako li ga nVidia zove zaboravih) produzetak desktopa, mislim da bi tada morao moci podesiti sliku.
A ako koristis KMplayer; podesi ga tako se u full screenu prebaci na extended desktop, a u minimal modu da se prebaci na primarni desktop. I eto ti poluautomatike u njemu ti je i dobar navigator (browser prilagodjen listanju na takvim telkama)

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 17:50   #7
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
Glupa nvidia je nazalost s izlaskom gf8 serije izbacila full screen video opciju iz drivera. Ati to jos uvijek ima pod drugim imenom te ga to cini malo boljim izborom za one koji zele gledati filmove na TVu s kompa a imaju crt tv.
To je za overlay. Bilo bi npr. korisno da je to isto moguće i za VMR9.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 19:14   #8
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

Ma čudno je to...Kažem jedino rješenje bi bilo da ubacim staru ATI grafičku (ako je uopće moguće da komp radi na 2 grafičke) koja podržava full screen..Jel treba mi ono, clone kad gledam filmove, kad dode ekipa pa se baca PES i tako..
Staro 01.07.2009., 21:41   #9
vramba_rtf
Premium
Moj komp

vramba_rtf's Avatar

jel moguce to?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme