|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Izvorni kod je ........
Kaj bi trebalo zančiti kad negdje pročitam da je ukraden ''izvorni kod'' nekog programa (pa obično nastupa odgoda izdavanja) ???? Kaj se s tim može napravi i na koji način ???? P.S. Nisam nikome niš ukrao .....
![]() |
#2 |
Registered User
|
Programiranje mi baš i nije drago područje ali source kod je AFAIK jezgra svakog programa, recimo kad su ukrali sors kod od Half Lifea 2 na netu su izašle verzije igara koje su sklepali hakeri, ali prilično nedorađene. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
programi se pisu tako da se nize niz instrukcija taj niz instrukcija naziva se source code ili izvorni kod instrukcije u visim programskim jezicima su ustvari rijeci formirane tako da ih je ljudima lakse zapamptit a sastoje se (najcesce) od vise strojnih instrukcija posto racunalo razumi samo jedinice i nule te je instrukcije potrebno prevesti u strojni kod a taj postupak se naziva kompajliranje i njime dobijes exe file ili program koji ti pokreces obratan postupak nije moguc, tj. ne mozes od programa dobit izvorni kod pa ga ne mozes ni mijenjat niti koristit njegove djelove a ako nekim slucajem dobijes izvorni kod programa mozes ga iskoristit u svom progamu dok izvorni autor to ne kuzi, a onda ce te vjerojatno tuzit malo san zakomplicira ali nadam se da kuzis u cemu je stvar
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
...mislim da sam skužio.... ![]() THX
|
|
Oglas
|
|