|
![]() |
#1 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Secret of Monkey Island: Special Edition
Čudi me da već nema topic o ovome, izašao jučer na Steamu i nekim slobodnijim siteovima, ja kupio al nisam stigao još instalirat, budem kad dođem s posla (samo cca 1.5 GB). Naime, za one koji ne znaju, riječ je o kompletnom remake-u Monkey Islanda 1...blast from the past! Dakle, kompletna stara igra je tu u retard-1987-grafici ali svaka scena je ponovno ručno iscrtana u HD rezoluciji, sa novim sučeljem i crtoony-grafikom svojstvenom MI serijalu. Pa sa jednim tipkom u bilo kojem trenutku možete prebaciti između stare/nove verzije. Svi originalni dijalozi/zagonetke iz jedinice su tu, što je meni super jer sam igrao sve dijelove OSIM jedinice, iritirala me ona "muzika" iz PC-speakera lol... Pa, navalite onda yugo-nostalgičari.... ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Predobar je remake. Zanimljiva je ona swap opcija izmedu stare i nove verzije, izgleda odlicno ![]() Svakako preporuka i za nove i stare igrace Monkey Islanda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Slažem se, odlično realizirano. Jedini minus koji dajem je konfuzni kursor s kojim je ponekad teško pogoditi neki predmet ili rub lokacije, puno bolje rješenje je onaj stari crosshair/križ. What are you waiting pirates? Buy LOOM, yarrrrr ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
igram igru.. nazalost u ono vrijeme ju nisam imao prilike isprobati, al eto zasad me očarava ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Da, zakon je remake...da barem i dvojku naprave. Međutim, ima još jedna poslastica: Tales of Monkey Island. Sasvim novi nastavak, rađen u 5 dijelova (chaptera). Svaki mjesec će izlaziti jedan chapter...ja neki dan skinuo i završio prvi, fina 3d grafika, nimalo loše, prati stari dobri MI trend. Razumljivo da sam kupio preko Steam-a za 35€ (cijena za svih 5 chaptera i na kraju cijeli DVD sa kompletnom igrom) a ne preko nekih štatijaznam siteova, o ne... ![]() Jedva čekam Chapter 2 slijedeći mjesec....evo link sa nekim domaći reviewom ako koga zanima: http://www.hcl.hr/recenzije.php?TekstID=365&select=18
![]() |
#8 |
volveraš
Datum registracije: Oct 2007
|
Ovo je jako dobra vijest i priznam da nisam čul za remake. A i možda je bolje pljunut lovu za nekaj kaj znaš da je dobro a ne ova nova sranja (večinom, debelom).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|