|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Problem sa računalom ne znam sta da radim je li mi ima tko pomoci?
Naime imam pc star godinu dana, sve je radilo super, dok nisam uzeo 2x1 gb ddr2 rama od jednog clana s foruma. Moj komp ima 2 slota za ram, nakon sto sam iskoristio jedan kupljeni ram a drugi imao vise se kompjuter nije palio. Siguran sam da ja nisam nista zeznuo nego da je ram od člana kriv. Sada se kompjuter normalno upali ali sustav se ne diže. Ne znam je li do procesora ili maticne. Hdd imam jednak iz drugog kompjutera, kao i ram. Nista nije uspjelo prilikom zamjene. Sam bi ga popravio ali nemam rezervnih dijelova pa mi preporucite kod koga da ga odnesem da vidi do cega je. Uglavnom ovo mi je konfa: AMD Athlon 64, LE-1620, Socket AM2 Asrock alive nf6p-vsta Ram kingmax 800 mhz HDD SATA 2 WD 160 GB NEON 400 W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa ne valja ti taj ram koji si stavio.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa isprobaj sve opcije glede memorije (stavi samo 1 stik svoj i probaj,pa izvadi ako neradi i probaj sa samo jednim kupljenim stikom pa ako neradi onda probaj sa 2x1GB kupljene memorije)nevjerujem da bi baš sva memorija bila neispravna možda memorije nisu kompaktibilne tj. neslažu se pa dolazi do problema. Ukoliko sumnjaš samo na neispravnost memorije i digne ti se sustav sa samo jednom od istih probaj izvrtiti Memtest koji če pokazati neispravnost iste.Ili odnesi kod nekoga pa isprobaj memu. Ukoliko ni to nije problem možda je do MBO ili harda može biti raznih sranja pa trebaš izolirati pojedinačno hardwer da bi pronašao gdje je problem. Ostavi samo MBO 1GB rama ,grafu i hard naravno sve prikopčano pa probaj sve ostalo isključi(pržilice,ako imaš kojekakve inergrirane kartice-TV i sl.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
ma probao sam ta 2 rama, postojeci ram, ram iz drugogo kompjutera, ma gle neda mi se vise zahebavat, trazim neuspjesno plocu am2, kojih ocito rijetko ima po oglasima a novu necu uzimat kad ne znam da je sto posto maticna otisla, preporucite mi nekog jeftinog servisera na podruciju zagreba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |