Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2009., 20:44   #1
John_Doe
Premium
Moj komp

John_Doe's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
PCIE grafička za office komp

Trebam preporuku PCIE grafičke za office komp, ali ne opet neku full low end. Do sad je unutra bila GeForce 8500GT koja je vrisnula pa je potrebna zamjena, znači neki ekvivalent njoj.
ATI ili Nvidia nebitno, iako sam mišljenja da bi bila bolja Nvidia zbog "problema" sa ATI driverima, ili sam u krivu? Ono što želim reć je da mi treba neka sa stabilnim i isprobanim driverima, da ne moram ja stalno trčat u taj office i mijenjat drivere.

P.S. Unaprijed se izvinjavam ako sam fulao podforum.

P.P.S. Trebalo bi mi to već do sutra, po mogućnosti večeras da se taj komp čim prije osposobi.

Unaprijed se zahvaljujem!
John_Doe je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 21:01   #2
Nybelung
Guest

Gigabyte 8400GS , 512Mb GDDR2 64bit, Dual DVI, PCI-X 2.0 , HDCP, HDTV, GV-NX84S512HP - 240kn

Gainward Bliss 9500GT 512Mb DDR2 TV out, DVI+VGA, HDCP, HDTV ready - 373kn

Gigabyte HD 4550 512MB DDR3,64bit, DVI-I / D-sub / HDMI, DirectX 10, PCI-X 2.0, GV-R455D3-512I - 310kn

Sapphire HD 4650, 512MB GDDR3 1G Hyper Memory, 128bit, DVI+VGA+HDMI, PCI Express 16x, CrossFire - 400kn

Ova 4550-ka mi se čini ok kartica za office, usto je i pasivna.. ako se neće igrati na njoj, ne bi trebalo biti problema s temperaturom..
Sad vidim da si napisao da ne želiš neku "full low end" karticu. U tom slučaju idi po HD4650, stvarno su jeftine, a da se na njima i zaigrati ponešto. Samo, instaliraj za nju samo drivere, bez CCC-a i uživaj..
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2009., 22:41   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
glas za 4650. iako se cijenom cak moze ugurati i SAPPHIRE ATI X1HD4670 DDR3 512 MB 128b PCIE16 2DVI Small, koja je opet jaca od ovih navedenih. ali 4650 je vrlo ok kartica, nudi zaista dosta za svoju cijenu.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 23:13   #4
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
DanielDJ je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 23:34   #5
John_Doe
Premium
Moj komp

John_Doe's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
John_Doe je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2009., 00:28   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
9500GT, sa ddr2. negdje prije vidih da je 9500GT sa ddr3 negdje kao 7600GT, i iskreno, meni je to danas slabo. i imam dojam da je u low/low-medium segmentu ati podosta ispred nvidie, zbog odnosa cijene-perfomanse.

i ne znam sto uopce trazis. ako zelis karticu koja ce vrtiti filmove, brate, uzmi od HD2400 pa na dalje, imas na biranje kartica da je to strasno. ako zelis i karticu sa kojom zelis odigrati neku igru (noviju, malo zahjevniju), ganjaj HD4650 sa ddr3, ili jos bolje HD4670. a inace, 4670 popapa 9500 ddr2, onak, prakticki daje duplo veci FPS po igrama.

i jos za drivere. nestabilnost? freezanje? BSODovi? problemi?
evo, ja sam sada vec osmi mjesec na ATIju, a prije toga bio godinu i nesto na nvidiji. i ono, jednako. svako malo se zaleti neka igra koja se zblesira, ali iskljucivo ta igra. u 2D okruzenju zasada nije nikakvih problema bilo, niti jednom.
vise je stvar kakvo je stanje samog kompa. ako se trkeljaju i trpaju svakakvi driveri svako malo, eto da se vidi jel radi (a prije toga radilo sve 5/5), ako se opcenito ne drzi do sistema, nije ni cudno ako ima nekakvih problema u softverskom smislu. fascinantno je kako sam slozio i instalirao svakakvih kanti, od starih skoro pa desetljece, pa do novih. i niti na jednoj sranja sa driverima dok "korisnici" ne krenu trpati svakakve codece, drivere, najcesce jer su slucajno negdje procitati "Izasli su novi driveri za vasu ati/nvidia karticu, ima to to i to poboljsano!!!!!! Skini odmah: klik" (isto ovako vrijedi i za codece). i onda krecu problemi, lagano i sigurno...........
mene zaboli, jer redovito naplatim ponovnu zaebanciju sa sistemom.

ako ti je sistem odrzavan, nemas smeca i gluposti, bilo koja ispravna kartica ce raditi kako treba. a sta jest, ati se stvarno poboljsao sa driverima kakvo je prije bilo stanje (a i ovo je relativno), barem sto se tice kartica koje su na trzistu vise od dva mjeseca.

a onok' za kraj, meni apsolutno svejedno sta kupio. kupi sto zelis, ali +400 kuna za 9500GT ddr2 je meni smijesno. "ali ima 512MB, mora biti dobra?"........

ne.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno