|
![]() |
#1 |
Vozi katru :))
Datum registracije: May 2003
|
Antensko pojačalo za DVB-T
Ovakva je situacija.. Živim u zgradi i nemam optičku vidljivost prema odašiljaču. Zato smo digli jednu veliku antenu na susjednu zgradu i cijela zgrada (4 stana) je spojena na tu jednu antenu. Meni je dugo vremena sve normalno funkcioniralo, i onda sam odjednom, preko noći, ostao bez signala. Pretpostavljam da je netko prtljao po toj zajedničkoj anteni ili da se još netko nakačio na nju, a ja sam doslovno zadnji u liniji i eto, sad više nemam signala.. Analogni signal lovim još kako - tako, ali nije gledljivo.. A digitalnog uopće nema.. Jel postoji neko pojačalo koje bi moglo popraviti situaciju ili neka druga solucija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pojačalo za dvb-t prijem Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako pojacalo stavis kod sebe, pojacat ces si los signal pa ce ti sve biti isto, samo pojacano. ![]() Pravi nacin da se to rijesi je da se pojacalo stavi do antene i signal se pojaca na recimo 80 ili 90dB. Nakon toga u svaki stan stavis takav atenuator da se signal spusti na 70dB. S obzirom da si zadnji u redu, kod tebe ne ide atenuator jer signal spusten na pravu jacinu u transportu. Ako hoces da ti to bude napravljeno bas kako treba, moras si naci pravog majstora koji ce ti doci doma, izmjeriti jacinu signala na svakom kanalu posebno te ti napraviti pojacalo tako da ti pojacava sve kanale na jednaku jacinu. Jedino tada ces atenuatorima moci fino regulirati signal u svakom stanu posebno.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ma uzmes si maxtv i miran si, well, barem dok placas racune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da ne otvaram novu temu, imam problem doma sa DVB-T na lg32 3000 lcd tvu. Gubi cesto signal, nedaj bog da prode auto po cesti, odmah se zblesira. Razmisljam uzet novu vanjsku antenu i kabel (što kvalitetniji), pa jel ima ko kakve preporuke? Gledam sad u SAT SHOPU, ovo mi se cini zanimljivo, pa ko ima nesto slicno nek molim komentira kaj bi bilo bolje. Duljina kabela je cca 15m. YAGI TUB 3 antena http://www.satshop.hr/content/view/85/143/ Z PROFFESIONAL EX PRO 7 kabel http://www.satshop.hr/content/view/69/116/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sveta Nedjelja je tebi najbiži odašiljač, to bi trebal lovit i sa "riblja kost vulgaris" antenom ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja sam ti doma jos gore vise, na bregu. Tocnije u Rudama, i tocno sam u rupi. Sa ribljom kosti lovim prvi program, ostalo sve teski snijeg, negledljivo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|