|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
wlan i bezicni telefon problem
ovakva je situacija nedavno sam presao na H1, od njih dobio router Davolink DV-2020, za komp kupio D-Link DWL-G122 i koristim wlan i sve super... ali, to smeta bezicnom telefonu i to na cudni nacin... telefon je Panasonic KX-TCD440 i blizu je routera (posto se spaja u njega, VOIP)... naime, dok nesto skidam s neta i kad je kontinuirana brzina (da nema propada) onda je sve ok, ali ako pocnem skidati s rapidsharea nesto (on mi ima propade, malo pise da je neka brzina, malo da je nula, skidam kao free user) onda imam smetnje u odredenim intervalima, tocnije, u onom trenutku kada pise da je brzina 0 tada je ok, ali kada poraste brzina (ispada da u tom trenutku router sibne podatke, barem tak lampica pokazuje) onda na kratko prekine signal na telefonu... ponekad uopce nema signala na slusalici, tj veze izmedu slusalice i baze (rijetko, ali se i to dogodi)... probao sam malo promijeniti kanale na routeru ali ne pomaze... ima tko kakav savjet sto da napravim da se rijesim tih smetnji a da nije provlacenje zice? hvala unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo sam pomislio da si kupio "krivi" bežični telefon tj. onaj koji nije za EU tržište no to nije ovdje slućaj. Naime, ovi koji nisu za EU tržište često rade na istoj / sličnoj frekvenciji (2.4 GHz) kao WiFi, ovaj tvoj radi na 1.88 - 1.9 GHz. Kao što možeš mjenjati radni kanal na WiFi mreži tako možeš i kod telefona (vidi manual). Bazna stanica nemora stati baš kod WiFi routera, odmakni je cca 2 - 3 M koliko ti je spojni kabel dug. Ne zaboravi da WiFi pogotovo na USB - u i nije baš naj sretnije rješenje (pogotovo taj DWL-G122. Ako možeš, posudi negdje WiFi internu PCI karticu i isprobaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm...aj ti za pocetak probaj obican zicni telefon ustekat...cini mi se da ce ti se dogadjat ista stvar...jer ti telefoniras preko INTERNETA..znaci sve oscilacije utjecu na kvalitetu zvuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sve rijeseno, ipak je bilo do njih, promjenili profil u centrali i sve sljaka... fora je u tome da sam cim sam skuzio problem ustekao laptop u router i probao skidati nesto i tada je sve bilo ok, pa sam mislio da je do mene, tek sam naknadno skuzio da se pri skidanju sa rapidsharea najbolje vidi problem i onda sam ustekao laptop, posudio zicani telefon i opet je bilo problema, tako da sam znao da je ziher do njih... uglavnom, hvala na savjetima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|