|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Real VNC i spajanje pc-a preko interneta
imam dva kompa. na svakom kompu je instaliran real vnc. svaki komp ima svoj net, znači i različite ip adrese. sa realvnc sam uspio spojiti se u lokalnu mrežu, ali me zanima kako preko interneta spojiti dva kompa. probao sam upisat ip adresu kompa na drugom kompu u realvnc viewer ali ni to ne uspjeva da se spoje dva kompa. prethodno sam otvorio portove u routeru. pitanje je kako da spojim kompove preko interneta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
dyndns.com registrirat se, i skinuti njihov free klijent, izabrati domenu, tako ti komp postaje server s amo rec fiksnim domenom na netu. i mozda ces morati otvoriti koji port u ruteru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
zaboravio sam napomenuti da koristim Real VNC Enterprise verziju. probao sam u viewer ovo upisat http://publicIPaddress:5900, te je uspjelo spajanje s jednog kompa na drugi preko Real VNC enterprise i išlo je jako sporo zbog toga jel tcom ima spor upload. u tom trenu dva kompa su imala različite public IP adrese, odnosno svako svoju public ip adresu. zanima me i dalje ovo sa DNS-om, koji klijent trebam skinut. da li taj DNS trebam koristit samo u običnoj verziji Real VNC gdje je potrebno napraviti da bi se komp ponio kao server preko DNS domene. Zadnje izmijenjeno od: catroot. 16.06.2009. u 10:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
d(O.o)b
Datum registracije: Dec 2004
|
previse se mucis oko toga registriraj se na www.logmein.com , skini si njihov client i instaliraj na svaki komp (ne trebaju ti 2 accounta na njihovom sajtu, jedan free acc moze imati do 5 PCa) kad instaliras njihov program, na kompove se spajas prek browsera od bilo kuda, cak ne trebas ni port forwardati koristim taj servis vec godinama i full sam zadovoljan... btw mozes jos nekaj i s teamviewerom izmuljati, samo kaj se drugi komp ne pregledava prek browsera nego prek programa, mislim da i on radi bez port forwarda al nisam ziher cheers |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma dobro sve to stoji, ali mene čisto interesira kako se koriste ti programi ddclient i inadyn. na drugom primjeru kao što je NO-IP recimo imaju program koji se normalno instalira i on čući u system trayu te tako automatski provjera ip public adresu. kod ovih ddclient i inadyn programa od DYNDNS-a to nema, nego je neki system kroz cmd ili što već, pa ako netko zna nek kaže. logmein, team viewer, da znam za to, obadvoje imam. real vnc mi se čini ok, uspio sam ga koristit, ali mi samo sad treba taj DNS program od DYNDNS-a da provjerava public ip adresu, da se mogu spajat. btw tu sam na forumu pročitao nešto oko FTP servera. znam nešto o tome, ali me zanima laički onako kako to postaviti. preko toga je moguć i prijenos podataka, a to je ono što me najviše zanima. molim nekog tko zna, da mi da neke smjernice ukratko kako to funkcionira i kako to postaviti. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Inadyn howto Ja koristim inadyn na linuxu i sve fino funkcionira. Imao sam jedino problema kada sam ga trebao natjerati da proradi kroz transparent web proxy, trebalo mi je jedno par dana da to riješim. Ako nemaš takvo nešto onda ti defaultni inadyn.conf radi kako treba. Inače skoro svi ovi soho routerčići koriste inadyn kao dyndns client. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|