Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.06.2009., 02:28   #1
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Real VNC i spajanje pc-a preko interneta

imam dva kompa. na svakom kompu je instaliran real vnc. svaki komp ima svoj net, znači i različite ip adrese.
sa realvnc sam uspio spojiti se u lokalnu mrežu, ali me zanima kako preko interneta spojiti dva kompa.
probao sam upisat ip adresu kompa na drugom kompu u realvnc viewer ali ni to ne uspjeva da se spoje dva kompa. prethodno sam otvorio portove u routeru.

pitanje je kako da spojim kompove preko interneta.
catroot je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2009., 08:42   #2
The0one
Registered User

Datum registracije: Nov 2006
dyndns.com

registrirat se, i skinuti njihov free klijent, izabrati domenu, tako ti komp postaje server s amo rec fiksnim domenom na netu. i mozda ces morati otvoriti koji port u ruteru.
The0one je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2009., 10:34   #3
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

Citiraj:
Autor The0one Pregled postova
dyndns.com

registrirat se, i skinuti njihov free klijent, izabrati domenu, tako ti komp postaje server s amo rec fiksnim domenom na netu. i mozda ces morati otvoriti koji port u ruteru.
evo registrirao sam se na DynDNS com, izabrao domenu, ali ne znam kako skinut njihov klijent.
zaboravio sam napomenuti da koristim Real VNC Enterprise verziju.
probao sam u viewer ovo upisat http://publicIPaddress:5900, te je uspjelo spajanje s jednog kompa na drugi preko Real VNC enterprise i išlo je jako sporo zbog toga jel tcom ima spor upload. u tom trenu dva kompa su imala različite public IP adrese, odnosno svako svoju public ip adresu.

zanima me i dalje ovo sa DNS-om, koji klijent trebam skinut. da li taj DNS trebam koristit samo u običnoj verziji Real VNC gdje je potrebno napraviti da bi se komp ponio kao server preko DNS domene.

Zadnje izmijenjeno od: catroot. 16.06.2009. u 10:54.
Staro 17.06.2009., 14:52   #4
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

oče meni netko reči ovdje kako od ova dva free klijenta za update ip adrese preko dyndns.com se koriste. ddclient i inadyn. kako pokrenut te programe.
Staro 17.06.2009., 15:45   #5
pizdun
d(O.o)b

Datum registracije: Dec 2004
previse se mucis oko toga

registriraj se na www.logmein.com , skini si njihov client i instaliraj na svaki komp (ne trebaju ti 2 accounta na njihovom sajtu, jedan free acc moze imati do 5 PCa)

kad instaliras njihov program, na kompove se spajas prek browsera od bilo kuda, cak ne trebas ni port forwardati

koristim taj servis vec godinama i full sam zadovoljan...

btw mozes jos nekaj i s teamviewerom izmuljati, samo kaj se drugi komp ne pregledava prek browsera nego prek programa, mislim da i on radi bez port forwarda al nisam ziher

cheers
pizdun je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2009., 16:23   #6
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

ma dobro sve to stoji, ali mene čisto interesira kako se koriste ti programi ddclient i inadyn.
na drugom primjeru kao što je NO-IP recimo imaju program koji se normalno instalira i on čući u system trayu te tako automatski provjera ip public adresu.
kod ovih ddclient i inadyn programa od DYNDNS-a to nema, nego je neki system kroz cmd ili što već, pa ako netko zna nek kaže.

logmein, team viewer, da znam za to, obadvoje imam. real vnc mi se čini ok, uspio sam ga koristit, ali mi samo sad treba taj DNS program od DYNDNS-a da provjerava public ip adresu, da se mogu spajat.

btw tu sam na forumu pročitao nešto oko FTP servera. znam nešto o tome, ali me zanima laički onako kako to postaviti. preko toga je moguć i prijenos podataka, a to je ono što me najviše zanima. molim nekog tko zna, da mi da neke smjernice ukratko kako to funkcionira i kako to postaviti.

hvala
Staro 17.06.2009., 19:16   #7
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Inadyn howto

Ja koristim inadyn na linuxu i sve fino funkcionira. Imao sam jedino problema kada sam ga trebao natjerati da proradi kroz transparent web proxy, trebalo mi je jedno par dana da to riješim. Ako nemaš takvo nešto onda ti defaultni inadyn.conf radi kako treba.

Inače skoro svi ovi soho routerčići koriste inadyn kao dyndns client.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno