|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Očajno spore operacije u BootitNG-u
u svojoj konfiguraciji imam maticnu plocu DFI lan party TK p45-T2RS, procesor intel e8400, hd Hitachi 500gb 16 cachea. Kada u BootitNG-u radim image, sliding,resizing to traje doslovno satima. Prije sam imao kantu sa starim celeronom 2.0 i znatno sporijim diskom a te su mi operacije bile odradjene nekoliko puta brze. Do cega bi moglo bit? Mozda neka postavka u Biosu koju sam previdio? Neznam vise sta napravit,vec sam lud!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Rekao bih da je to problem spomenutog softwarea. Kako se radi o ploći sa novijim chipsetom / sata kontrolerom a sw možda nema pravi driver u sebi pa radi u nekom sporom kompatibiility modu. Probaj Acronis - ove programe za istu namjenu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
nije do softwarea sto posto! sad imam najnoviju verziju bootitNG-a(1.86a) a zaboravio sam spomenuti da sam na ovoj konfiguraciji prije imao maticnu plocu biostar sa p43 cipsetom i sa istom verzijom hitachijevog diska koja je to odradjivala puuuuno brze. Ali mi je na toj ploci bio los kontroler i sprzio mi dva diska pa sam je zamjenio za ovu skuplju i po cipsetu jacu DFI-jevu. Dakle sa istim softwareom ali na dvije razlicite maticne razlike u pravljenju imagea i svim drugim operacijama je neusporediva. S obzirom da sada imam jaci cipset,vrijeme operacija bi trebalo bit krace ili eventualno isto a nikako cak sedam osam puta duze nego prije. Sama DFI-jeva ploca ima puno vise postavki u biosu i mozda tu lezi kvaka, da moram nesto namjestit da bi sata 2 mod radio u punoj brzini. Neznam vise ni sam,al s obzirom na probleme sa biostarkom i sad ovo na ovoj novoj ploci, dodje mi da tu kasetu probijem nogom! Same windowse i fileove mi ucitava normalnom brzinom ali ove operacije backupa u bootitNG-u me doslovo ubivaju. Znam da nije do bootitNG-a jer ga koristim vec sedam-osam godina i nikad mi nije stvarao probleme i stvarno ODLICNO odradjuje svoj posao. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|