|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() pošto nemam iskustva baš s tim a dobio sam novi modem, molim pomoć da ga uspostavim za rad! radi se o Annex A, tj Optimi telekom! stavit ću screenshoot-ove bitnijih opcija ![]() ![]() ![]() ![]() zanima me i što točno trebam upisat u TCP/IP settings? ip adresa modema je 192.168.2.1, sub 255.255.255.0 pokušavao sam mijenjati neke postavke ali bezuspješno, nisam se uspio spojit na net ![]() slobodno recite ako treba još koji screenshoot! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Teško bilo upotrebit tražilicu? Evo: Optima & HUAWEI SmartAX MT880 Router mode Isti vrag samo drugačija slikovnica jer se radi o drugom uređaju. Obzirom da ti je novi uređaj po defaultu na 192.168.2.1 (a kako bi ti bilo lakše) samo u danom postu zamjeni: 192.168.1.10 sa 192.168.2.10 192.168.1.1 sa 192.168.2.1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ok radi, hvala! meni je problem bio što neće radit na drugom LANu, imam dual lan. sve su iste postavke napravljene ali na LAN2 neželi radit nikako! postavke sam ja i napravio takve iz tih uputa pošto imam taj huawei, ali ništa dok nisam prebasio modem na LAN1, onda radi, i to nažalost lošije od Huaweija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Daj ti malo točnije reci što ti ne radi? Kakav Dual LAN ? Na matičnoj drugi utor il kaj? Na svakom LANu imaš drugi router spojen ?
![]() |
#5 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
uglavnom, puca veza često. mislim da je do onih adsl modova(adsl2, adsl2+ itd) isprobavao sam i edimaxa i isto je pucala veza, a kad stavim na adsl obični onda je manja brzina nego na huaweiju.. neznam što činiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ma tak sam si i ja mislil da ima dual LAN, imam ga i ja. Samo što kod mene radi. A čuj, imaš više mogućnosti zašto ne radi : driveri, drugi chipset koji se brine za drugi LAN ima poteškoća, iste postavke na obje kartice istovremeno , sam operativni sustav... Bitno da tebi radi. Inače, klijentski operativni sustavi jako loše barataju sa dvije mrežne kartice.
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Hej, regao sam se zbog ovog.. otkad sam kupio airlive modem stoji mi u kutiji vec 2 mjeseca, jer mi nece davat full download brzinu koju huawei daje... a ja nemam blage zbog cega to.. Sve sam poslozio isto ko i na huawei-u. Huawei mi da je 9.8mbit, 10.55mbit i tako izmedju tih vrijednosti. A Airlive nikako da predje 5.6mbit Zna mozda mi je nesto promaklo? I da probao samo gore navedeni link sve sam poslozio. Isti modem airlive imam ko i u naslovu topica |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
umm da.. isprobao sam sve module i isto... 5.6mbit sad sam na adsl2+ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Obzirom da taj uređaj spada u low level kategoriju, moguće da i nije "nešto". Vidi jel ima firmware update i točna upgrade procedura, možda su nešto ispravili u novijoj verziji ako je ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Stavio firmware zadnji i isto je, poslao sam mejl njihovom tech teamu i objasnio sve.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Čak bi i dobro poznata Kasda bolje "hvatala". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
No, nisam uopce imal problema s kasdom na t-comu, a bogme ni s huaweijom (sad sam na tom) imate mozda neku preporuku za optimu, modem s 4 lan utora |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Tu postoji nekoliko problema. Ponuda takvih uređaja je nekako slaba. Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93918 A tu je opet problem što neki korisnici ne žele više uređaja(ili pogotovo računala umjesto jednog)… Treba pazit da se opet ne nabavi uređaj gori od ISP-ovog(a već su i ovi kao problematični). Uglavnom, sve je više-manje rečeno u takvim i sličnim temama… |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|