|
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Case za masnije overkluokanje?Stol naprimjer.Ili stolić. Šta misliš koliko će ti na overkluok na zraku vrijedit što ti case tera vrući ljetni sobni zrak? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
|
To ne mora bit ultra skupo for gamers by gamers DFP kućište,nego bilo koje iole gabaritima već kućište,sa posloženim kablovima i dva-tri kvalitetna 120mm venta.Ne previše bučno i funkcionalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Mozda ovako nesto ![]() ![]() EDIT: Takodjer preporuka za CM690 ... za te pare bolje ne moze (ima jako dobar raspored ventova).
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 28.05.2009. u 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
svako kuciste je dobro za oc ako se malo potrudis ![]() skuplja kucista su obicno ona koja zadovoljavaju DFP ekipu & noise frikove... recimo, meni je bitno da mi sve radi tiho, po mogucnosti pasiva... to povlaci za sobom potrebu za dobrom protokom zraka, a ako oces imati dobar protok, bocne stranice s rupama/ventovima nisu bas pozeljne (kao i cooleri koji pusu na maticnu) hint: puno ventova nemora garantirati dobar protok... sa starim kucistem sam imal puno bolji protok zraka, cak mi je konfa bila i tisa... ali yebiga, nakupljala mi se prasina, kuciste bilo ruzno i tiho je bilo samo kad sam pritisnul kaučom ![]() svako kuciste je dobro za nešto, makar i TT kojeg većina ljudi sa PCE ne podnosi ![]() znam da sam za tisinu mogel puno jeftinije preći, ali ja ne podnosim "las vegas" kucista, minimalizam izvana FTW! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Sori OT AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAhahahahahahahahahhahah megalol ja se kočim ![]() ================================================================================================ Nego, back na topic, CM 690 također, prelijepo sleek kučište, cijenom prihvatljivo. Antec 900 je meni pre djetinjasti makar dobro hladi i ima dosta ventova. Ako hočeš brutalnije i rastegnut buđet, a dobiješ 3x 230 venta - HAF 932, preporodio sam se sa tim kučištem.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Codegen Briza 6097/6099. Jest da je lim od qrca, ali na njemu rupa k'o u priči (cca. 30 'iljada). A jeftina do bola tako ako nešto shebeš, neće ti biti žao. ![]() http://www.codegenworld.com/03_produ..._id_search=212 http://www.codegenworld.com/03_produ..._id_search=213
![]() |
#17 |
Just married!!!!
Datum registracije: Jun 2007
|
Spire SwordFin |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Citiraj:
Previše sam se naslušao caseova sa LasVegas Boeing for gamers by gamers ventovima na 20cm od glave,da mu nebi ukazao da to nije ugodan osjećaj.Kao klincu prije 5-6 godina me to nije pralo.A sad sam stariji,pametniji,živčaniji i hoću svoj mir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
onda ti treba otvoreno kuciste i nes tipa razerove pahuljice.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Što ti misliš OC-ati proc,grafu ili samo proc ? ak je samo proc onda se za 900kn i dobru volju može sklepati rabljeno vodeno koje će puno bolje odraditi taj posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
prvo što je izletilo su ledice iz ventova a onda i ventovi par dana kasnije, pa je izletio onaj wannabe "filter za prašinu" koji je na stranicama, zakrpano s tvrdim shiny papirom od prastarih kalendara (oni metar na metar, debljina slična hammer papiru), izrezane rupe za ventove = pun qrac manje prašine, kućište nečujne, začudo božje više se čuje protok zraka nego išta drugo. druga priča je komp pored koji glumi ruter XD ![]() Otvorim ga ja jedan dan i fali meni zvuk neki... Rond rond, skinem ventić s heatsinka i vid vraga, malo govno tolko bezuljno bilo da sam ga jedva prstom mrdnut uspio. Natopio sam ga Bagatovim Šivanol uljem (prastaro neš al začuđujuće dobro služi za vake stvari) i nakon pet minuta vrčenja se vratio u normalu. Manje-više. Malo govno reve ko turbina po noći. Al i dalje niš ne nadmašuje Markosovog P180 koji je po noći zvučo ko neka turbina il klima uređaj na maksimumu... Mislim da je nutra natrpano bilo cirka 12 120mm-ova... Najgora noć ikad.... Ak si oš fenci šmenci kul kejs, kupi neku sirotinju koja donekle oke izgleda i moddaj do mile volje, potroši ostatak budžeta na kerefeke i alatke za moddanje. Pays off in the long run... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ko stvoreno za kloukere i one kaj stalno nekog vraga prčkaju po ploči Antec Skeleton http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NzA0
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
ONtop: Pa nije valjda da nema nikakvog dobro OC edišn kućišta. Ako fakat nema - uzmi nekog TT-ejca sa neonkama - nečeš fulat. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 31.05.2009. u 02:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Apsolutni best buy za tako nešto. Govorim iz iskustva, promijenio sam dosta kućišta i ovo je za sad najbolje što se tiče hlađenja a da ne moraš dati bogatsvo za case. Stavio sam u njega tri venta (naprijed, natrag i bočno). Hladi perfektno, jedino je buka malo veća jer je kućište napravljeno s ciljem što boljeg hlađenja i protoka zraka, a ne stišavanja. Mada nije nešto osobito bučno. Kao što je već rečeno može se na njemu upogoniti i 6 ventova, no mišljenja sam da nema potrebe za više od tri ako su ventovi i na CPU hladnjaku, i u PSU-u i na grafi...
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Gle, zaključak je- prostrano kućište, big tower (po meni, barem), sa što jednostavnijom konstrukcijom iznutra, tj sa što manje prepreka/pregrada radi cirkulacije zraka. Usis sprijeda je skoro pa must-have, ali to ti praktički svaki big tower nudi. Ne gine ti piljenje, rezanje, itd. ako želiš izvesti nešto efikasno. Isto tako, custom ventovi su nužnost, jer oni što dolaze sa case-ovima su, skoro uvijek, ne baš najbolje rješenje. Kako odabrati? Najbolje ti je otići u dućan(e), i pregledati "utrobu" svakome modelu koji ti se učini pogodan, a potom odabrati (ili suziti izbor pa postati ovdje dileme/trileme...). Eto. Sretno sa potragom! |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Za OC na zraku bi si uzeo neko jeftinije kućište kao Codegen M604n-CA. I "malo" ga moddao. ![]() 1. Ubaciš dva 120mm venta na predviđene otvore (jedan naprijed i jedan nazad). 2. Skineš mu ova vratašca koja pokrivaju 5,25 slotove i na donja tri slota namontiraš Scythe Kama Bay tako da upuhuje zrak u kućište. Stvar je odlična i stvarno radi, dobiješ pravi propuh u kućištu. ![]() 3. Izvadiš ovaj donji kavez za HDD-ove da ne smeta prednjem ventu (na slici crvenom bojom označeno). Svoj HDD možeš smjestiti u gornji kavez (za floppy). 4. Skineš donje backpanel limiće i tamo namontiraš svoj vent. Možeš za njeg izraditi i neki jednostavan Fan Grill ili filter za prašinu i učvrstiti to na kućište, ništa ekstra, samo da obavlja posao i da ne ispadne iz kućišta dok radi. ![]() 5. Označeno zelenom bojom: Ispiliš (nemojte se prepasti ove riječi, to je Codegen, pilajte, bušite i rušite do mile volje ![]() Napraviš si otvor za vent na vrhu kućišta i namontiraš tu jedan 120mm vent. Opet, možeš napraviti sam svoj Fan Grill i filter, ili kupiti - nisu skupi, par kuna.. 6. Na bočnim stranicama bušiš i pilaš koliko ti god (i gdje god) rupa treba. Kad već sam pilaš, pilaj za 120mm ventove. ![]() ![]() I to je to. Imat ćeš dovoljno vjetra za pršute sušit. ![]() Ako budeš uredan i pažljiv pri rezanju može to sve skupa i "mrak" izgledat. xD Imam nešto slično doma u MS kućištu, sebi samo nisam bušio otvore na bočnim stranicama jer mi nisu potrebni. ![]() P.S. Ako ti se ne da ništa raditi oko kućišta (pilati, bušiti, šarafiti) idi po CM690 i gotovo.. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|