|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
W7 D-Link DSL-2640R i "Connection Failed Error 651"
Pretražio sam forum i našao jednu godinu dana staru temu koja nije pomogla. Možda mi je nešto promaklo pa molim link ak je negdje već pričano o tome. Dakle komp (friški W7 sa svim driverima instalirani) se neće preko žice spojiti na net, spoji se s ruterom, dok istovremeno dva laptopa sa XP-om bežično i jedan s XP žično se spajaju bez problema Ima rješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Fale ti podaci: - koji je ISP - tip konekcije i kako je ostvaruješ U principu DSL-2640R je u router modu a to znači da sam uređaj ostvaruje internet konekciju. Dakle ne treba pokretat PPPoE Dial-Up konekciju na kompu, ako to napraviš dobit ćeš taj 651 error. Samo spojiš Lan iz kompa u router ili preko wireless - a i otvoriš browser i na netu si. Nije tvoj slućaj al isto vidi: http://ghost301tech.wordpress.com/20...connectionvpn/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
U postavkama mrežne ISP i ostalo je na automatic-ak sam dobro skužio. Je, ovaj komp sa W7 je spojen sa kabelom dok ISTOVREMENO su spojena 1 ili 2 laptopa preko wlana na isti router i rade bez problema-na njima je XP Znači problem je u kompu i W7 tj. postavkama spajanja. Mijenjao sa ISP, stavljao na ručne postavke i ništa-baš sam među ostalim proučavao i ovaj link koji si stavio, ova zamjena fileova sa fileom iz Viste mi se ne čini baš pametnim. Fala na trudu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi skužio, ISP = Internet Service Provider, u tvom slućaju pretpostavljam Optima. U vezi blema, neznam di su ispremješali opciju u novoj slikovnici (Vista / W7), na XP - u je: Control Panel > Internet Options > Connections > mora biti odabrano (Check) "Never dial a connection". Ovo isključuje pokretanje PPPoE Dial-Up konekcije koja ne treba, već rekoh da taj posao odrađuje router. Počisti internet tmp u svim browserima, reboot. Vidi jel može otvorit web konfig routera, ako to ide onda mora i na net. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Provjerio sam sve postavke i tako je podešeno kak si rekao. Našao sam problem-ganc novi kupljeni mrežni kabel i to ne najjeftiniji koji je postojao. Nemreš vjerovati, koja glupost da nova stvar nevalja, da sam kupio neki najjeftiniji možda bi radio hehe. Eto. Nikky, puno ti hvala na sugestijama. Može lock. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|