Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.05.2009., 23:23   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Slaganje kućnog kina

Evo nakon dugog razmišljanja odlučio sam početi slagati 5.1 sistem tako da odmah to riješimo na početku.

Za početak bih kupio prednje zvučnike i receiver, a buđet bi bio 4500kn za ovo dvoje.

Soba je "kockastog" oblika nekih 15m2 tako da bi zvučnici bili pravilno raspoređeni, bez puno prozora i bez regala, ako vam to šta pomaže

Od receivera očekujem da je jako dobar u reproduciranju stereo i 5.1 zvuka (naravno u tom cjenovnom rangu), znači nije mi samo 5.1 bitno već da se može komotno poslušati nešto u stereo (nisam neki audiofil i ne tražim dlaku u jajetu ali da zvuči barem kao Sennheiser px 100 slušalice , jer ono šta ja slušam (tamburice i pokoji lagani blues od stranog) na tim slušalicama u kombinaciji sa iRiver mp3 playerom meni odlično zvuči ).

Izvor zvuka bi za početak bio komp (FLAC i mp3) sa zvučnom u opisu za muziku, za filmove i 5.1 bi bio dreambox preko optičkog kabla i LG dvd player također preko optike.

Nadam se da sam sada dao dosta inf. na temelju kojih mi možete preporučiti kombinaciju para zvučnika + receivera koje trebam uzeti u obzir za probno slušanje, inače nisam iz ZG pa se nadam da ćete razumjeti da nemogu poslušati 15 različitih sistema i molio bih da mi preporučite dućane u ZG gdje imate iskustva da se mogu najaviti da mi slože sustav za probu, hvala!

Ako vam je potrebna još neka dodatna informacija rado ću ju napisati.

I zadnje molio bih da pojedinci ne ulijeću sa seljačkim komentarima tipa ko još sluša tamburice osim kad si pijan i tako.

I zaboravio sam navesti da sam se potrudio pa sam čitao malo po netu da je Yamaha kralj 5.1, a Denon ima vrhunski stereo uz 5.1 tako da molim i mišljenja o tome

Zadnje izmijenjeno od: B-Link. 17.05.2009. u 23:29. Razlog: Zaboravio napisati ovo zadnje :)
B-Link je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 00:33   #2
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Mozes uzeti Denon 1509 i Yamaha NS-555 zvucnike za 4800kn.

Oglas
Staro 18.05.2009., 01:13   #3
SeaMan
Premium

SeaMan's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Za 3000kn imaš u našem oglasniku Denon AVR-1905 i Celestion f28. To je po meni dosta bolja i jeftinija kupnja od gore navedene
Staro 18.05.2009., 02:03   #4
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Polovno mislis Denon 1905 je dinosaurus iz 2004 bez obzira na kvalitet zvuka, da ne pricam o nedostatku HDMI ulaza ako covjek ikad pozeli kakav BD/DVD player sa HDMI izlazima ili PS3 na njega prikljuciti. Tako da ne vidim kako je bolja kupovina.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 18.05.2009. u 02:14.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 05:59   #5
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Pogledaj i ovo, mozda se da sta iskombinirati. Daju dosta povoljno set zvucnika Jamo S506 HCS3 + SUB 200 gratis ako uzmes neki reciever kod njih. Set je 2790kn.
Sad neznam da li imaju sta od low end ampova u ponudi, a da ti se svidja, znam da imaju Onkyo i on bi se mogao uklopiti u tvoju preporucenu sumu ... sve ostalo je tamo preskupo.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 10:21   #6
crnios
Registered User

Datum registracije: Mar 2007
Ja bih slozio to ovako:

Sib & cub2
http://www.vemil.hr/opis.aspx?sifra=1020539

Yamaha RX-V363
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4030062

Cijena zajedno: 4.615,00 kn
crnios je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 16:39   #7
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Hvala na dosadašnjim prijedlozima no zadržimo se na novom i ne kompletima zvučnika već dva prednja i mid class receiver ako je to moguće, hvala.

Znači nakon ovoga ne mislim ponovno nešto kupovat za god. dana već guštat u ovome što bih kupio i to je to, znači akcije pod mus su mi li la jer nije nešto slučajno na akciji ili?

I da HDMI bi bio poželjan baš zbog onog razloga što je kolega naveo
Staro 18.05.2009., 19:06   #8
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor B-Link Pregled postova
Hvala na dosadašnjim prijedlozima no zadržimo se na novom i ne kompletima zvučnika već dva prednja i mid class receiver ako je to moguće, hvala.
Znači nakon ovoga ne mislim ponovno nešto kupovat za god. dana već guštat u ovome što bih kupio i to je to, znači akcije pod mus su mi li la jer nije nešto slučajno na akciji ili?
I da HDMI bi bio poželjan baš zbog onog razloga što je kolega naveo
Pa recimo nekakav Yamaha reciever od 2000-2400 kn, a ostatak love na prednje malo vece bookshelf zvucnike (recimo Dali Concept 2 ili nesto slicno - Concept 2 je nesto ispod 2000 kn, a Concept 6 - floorstanderi - oko 3 soma). Kod zvucnika bi bilo najbolje da ih poslusas prije kupnje, pogotovo ako je moguce u kombinaciji s receiverom, snimis 3-4 stvari na CD i poslusas. Ili kod nekog frenda koji vec ima gotovi sustav, pa sebi slozis nesto slicno ako ti zvuk odgovara.

Glavno da odaberes jedan brand zvucnika i onda kupis sve istog branda. Ignoriraj wattazu, trazi kvalitetu, 50-ak watta je vise nego dosta za prednje zvucnike.

Recimo, ja sam radio slicno kao ti, samo nesto veci budzet, prvo je sjeo Marantz reciever sa B&W DM303 zvucnicima, a kasnije sam uzeo rabljene B&W DM602 i njih stavio kao prednje, a 303 kao straznje. I jos zadnje kupio centralni B&W LCR3. I cak i bez woofera zvuci odlicno, snage ko u prici, ne sjecam se da sam bilokad odvrnuo preko 60%. Kupio prije 5-6 godina rabljene 602, jos uvijek sviraju, a sad u njima ima vec 9 i kusur godina. Hi-fi kupis jednom i djenja.

Zadnje izmijenjeno od: zwer. 18.05.2009. u 19:23.
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 21:33   #9
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Tako će nekako i biti, a daj mi reci jesi slušao šta prije tog Marantz-a i B&W ili si išao na to i bok?
Staro 18.05.2009., 21:42   #10
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Poslusao sam B&W prije kupovine u ducanu na marantz pojacalu (doduse stereo, al' nema veze). I tako, zvuk mi je odgovarao, a i nisam neka picajzla, usi perem jednom dnevnoi tako to

A B&W sam cuo i prije kod frenda (istog koji mi je prodao DM602), ostao impresioniran pa je nekako na B&W i sve ostalo...
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2009., 14:14   #11
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Evo nakon dosta pročitanih review-a po netu suzio sam izbior na Denon i Yamaha no zanima me da li ima razlike u zvuku izmežu yamaha 365, 465, 565, 665, 765 receivera osim šta svaki "bolji" ima dodatnu điđu ili podržava više kanal, znači zanima me da li su to sve jedno te isti receiveri što se kvalitete zvuka i hardware-a tiče ili je svaki bolji broj bolje našravljen i bolje zvuči, da ne ispadne da kupim npr. 665 i dam 4000kn i na kraju je to isti receiver kao i 465 koji je duplo jeftiniji sam šta nema još 10 DSP programa i 7.1 i neznam neki Digital ToP-ART and High Current Amplification ??

Isto tako kod Denona, molio bih da mi netko objasni malo ovo jer nemogu na netu naći odg. jer je malo komplicirano ovo sve u google upisati
Staro 20.05.2009., 17:29   #12
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Pa recimo nekakav Yamaha reciever od 2000-2400 kn, a ostatak love na prednje malo vece bookshelf zvucnike (recimo Dali Concept 2 ili nesto slicno - Concept 2 je nesto ispod 2000 kn, a Concept 6 - floorstanderi - oko 3 soma). Kod zvucnika bi bilo najbolje da ih poslusas prije kupnje, pogotovo ako je moguce u kombinaciji s receiverom, snimis 3-4 stvari na CD i poslusas. Ili kod nekog frenda koji vec ima gotovi sustav, pa sebi slozis nesto slicno ako ti zvuk odgovara.

Glavno da odaberes jedan brand zvucnika i onda kupis sve istog branda. Ignoriraj wattazu, trazi kvalitetu, 50-ak watta je vise nego dosta za prednje zvucnike.

Recimo, ja sam radio slicno kao ti, samo nesto veci budzet, prvo je sjeo Marantz reciever sa B&W DM303 zvucnicima, a kasnije sam uzeo rabljene B&W DM602 i njih stavio kao prednje, a 303 kao straznje. I jos zadnje kupio centralni B&W LCR3. I cak i bez woofera zvuci odlicno, snage ko u prici, ne sjecam se da sam bilokad odvrnuo preko 60%. Kupio prije 5-6 godina rabljene 602, jos uvijek sviraju, a sad u njima ima vec 9 i kusur godina. Hi-fi kupis jednom i djenja.
Znam kako ti je, jer sam nakon dosta godina zezanja i mjenjanja komponenti nakraju ostao na Marantz reciveru, dm-602 prednji, cc-3 centar, LM-1 zadnji i Pioneer sub. (nije bilo B&W za normalnu lovu) i nebih to mjenjao za duplo skuplje tako mi dobro radi.
Staro 20.05.2009., 19:24   #13
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Isto tako kod Denona, molio bih da mi netko objasni malo ovo jer nemogu na netu naći odg. jer je malo komplicirano ovo sve u google upisati
Nemozemo ti mi previse objasnit rijecima .

Al' poanta ovog svega bi bila da ce taj sistem koji ti slozis sa kompletom zvucnika i kvalitetnim recieverom biti svjetlosnu godinu bolji od gotovih setova koji Ljepo Zgledaju™. Najvaznije je da poslusas prije kupnje, a gotovo u svakom hi-fi shopu ti to i ponude, mozda ne identican model, ali iz slicne serije/klase recimo. Konkretno, bio sam bas neki dan s frendom u jednom duckasu trazio duze kablove za svoje bowerse, i tip mi fino ponudio da ostavim cijenu kablova kod njega na sanku i uzmem kablove na testiranje bez obveze da cu ih i kupit.

Razlika izmedju recievera od 10 soma i 4 soma kuna sigurno nije 6 soma kuna, ako kuzis sta hocu rec. U zvuku vjerojatno ima razlike, pitanje je dal' ces ti to cut, dal' tebe grize u glavi da to nije to, itd. Hi-fi je zlo, sto god uzmes uvijek ima bolje, uvijek te uvjere da se nesto drugo cuje gro bolje itd. Tako da opusteno, skoci u ducan, tlaci ih malo (ipak im namjeravas ostavit 500njak eura), poslusaj reciever koji te zanima, odluci sto TEBI bolje zvuci, pitaj ih da ti preporuce speakere (al' s rezervom, uvijek nude prvo ono sto imaju u ducanu, poslusaj i one koje ponude kad recenica krene sa "eventualno mozes probat sa...." ).

I naravno, kad ides slusat glazbu i ocjenjivat kvalitetu zvucnika/recievera, ne nosi se Viva Hits 2003 i Thunderdome VII.
Staro 20.05.2009., 21:56   #14
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Zwer stvarno hvala na ovom obrazloženju ali znaš kaj mi problem šta ja gdje živim nema nitko bolje zvučnike od linije i misle da je to vrh, a od dućana, ni nema takvih zbog ovog razloga što sam prvo rekao tako da je kad odlučim otići to poslušati pa kasnije i kupiti onda ću biti taj dan biti u ZG i to je to, a ne želim savjete trgovaca za ova pitanja šta vas ovdje pitam zato sam dosadan sa ovakvim pitanjima no drago mi je šta me kužite, ova cifra od 4500kn je simbolična tako da mi nije frka dat i više ali ima neka granica isplativosti i kvalitete.

No imam još jedan problem a to je šta ja neslušam nikakve audiofilske brije šta se lijepo čuje no da volim poslušat Elvisa, ABBA-u, Dire Straits i ostale (nemogu se sada sjetiti) u FLAC to je sve ok ali to je 10% moga slušanja ovo ostalo je Janika Balaž, Slavonski Dukati, Zlatni Dukati, Zvonko Bogdan i ostali, znači neka malo ozbiljnija tamburaška glazba ako to tako mogu nazvati i sad mi nije jasno kako bi to trebalo zvučati na pravim zvučnicima odnosno bojim se da neću znati šta je dobro, evo ja sam si složio neke sisteme koje bi trebao poslušati no neznam šta da očekujem, ono što meni paše je topli i nenaporan zvuk što mislim da na tamburama odgovara no to je samo moja pretpostavka i nekako se bojim sada ako idem probati neke druge sisteme da kada dođem doma da ću se razočarati zato jer mislim kupiti pa makar i skuplji sistem ali da je to to, a ne da bude da imam isti sistem kao i neko koji je uzeo od T-Coma onu yamahu za 600kn samo šta nema sve te điđe
Staro 21.05.2009., 15:14   #15
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Hehe, da, kuzim u kojoj si situaciji, i mene je to grizlo - kupovina nekog skupog pojacala a onda skuzim da frendovo za 500 kn isto svira. Al' to nije slucaj najcesce.

Al' ajde, da ti barem donekle olaksam izbor sa malo konkretnijim stvarima hehe

Reciever: (oko 3.5k kuna plus minus)
  • Marantz SR4002
  • Harman Kardon AVR 155
  • Denon AVR-2308
  • Onkyo TX-SR576

Prednji speakeri: (oko 2k kuna recimo)
  • Dali Concept 2 (bookshelf)
  • KEF IQ1 (bookshelf)
  • B&W DM303 (bookshelf)
  • Mission M34i (floorstanderi)

Marantz SR4002 je mislim ista klasa kao moj SR4300, samo noviji model. U kombinaciji sa B&W kompletom zvucnika radi super. Kef IQ1 sam slusao kod frenda (spojeno na Rotel reciever), zvucali su vrhunski, al' tek kad je sobu nakrcao sa par slika, tepihom i namjestajem. Mission M34i nisam slusao, al' jesam neki manji model ja mislim, nisam pitao koji tocno, odusevili me za tako male i jeftine bookshelfove. Od recievera, samo prva dva sam slusao, za druga dva cuo dobre rijeci. Pa eto, kolko ti znaci kaj od toga neznam, al' 99% neces zaj...at ako uzmes bilosta od toga, a garant ce zvucat bolje od stvari poput BOSE-a i slicno.

Happy hunting
Staro 21.05.2009., 23:43   #16
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Da li je ovo poredano bolji prema lošijem ili je slučajni redoslijed?
Staro 22.05.2009., 06:34   #17
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Slucajni.
Staro 22.05.2009., 12:44   #18
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Koja je karakteristika Onkyo receivera, čini mi se da ću razvuć buđet na Onkyo 705 receiver pa da znam koje zvučnike da gledam.
Staro 22.05.2009., 13:07   #19
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Bolje idi na Denon ili Marantz 5003/6003.
Staro 22.05.2009., 13:33   #20
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

4500kn je covjeku budjet!
Staro 22.05.2009., 14:11   #21
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Nani nije problem para ako je to toliko bolje od Yamahe 465 npr.

@Ubleha Hvala na prijedlogu ali to šta si mi ti preporučio mi ništa ne znači ako mi ne obrazložiš tašto, da li zbog mog opisa sobe ili žanra ili jednostavno preferiraš Marantz pa si mi to preporučio jer ovaj 705 ima kod nas za 4444.44kn i još dobijem neki DVD gratis tako da mislim da je to odlično jer kažu da ima dobru kvalitetu zvuka u stereo i sada kada je cijena pala da je best buy za eki mid range raceivera.
Staro 22.05.2009., 14:19   #22
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
@Ubleha Hvala na prijedlogu ali to šta si mi ti preporučio mi ništa ne znači ako mi ne obrazložiš tašto, da li zbog mog opisa sobe ili žanra ili jednostavno preferiraš Marantz pa si mi to preporučio jer ovaj 705 ima kod nas za 4444.44kn i još dobijem neki DVD gratis tako da mislim da je to odlično jer kažu da ima dobru kvalitetu zvuka u stereo i sada kada je cijena pala da je best buy za eki mid range raceivera.
Samo nemoj uletit u loop ko vecina, gle tu dobim 10w po kanalu vise za 50 kn, aha ovaj model ima za samo 300 kuna 60 bitni umjesto 59 bitnog AD konvertera, itd

Onkyo nikad slusao, pa nemam pojma o njemu, a i nitko od moje ekipe ga nema. Ne znaci da nije odlican! Nemoj zaboravit i od budzeta odrezat 200-250 kn za 6-7 metara dobrog kabla!
Staro 22.05.2009., 14:22   #23
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Matrantz sam slusao obadva modela (a sam imam SR 4600 nakon nekoliko drugih, yamaha, Pioneer, Sony itd.) i ima odlican zvuk i u HT-u i stereu, a za Onkyo ima dosta prituzbi na grijanje dok je Denon provjereno dobar.
Staro 22.05.2009., 14:38   #24
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Ok ali nisi slušao Onkyo 705 i nemožeš reći da bolje uzmem Marantz jer si ti njega slušao, mogao si reći da uzmem u obzir još Marantz i Denon no i ja bih dodao još Yamaha jer iskreno na internetu nisam nigdje našao review da je to loš receiver šta se zvuka tiće, no ovo da se Onkyo grije je toćno ali nikome nije rikno zbog grijanja čak ni onim okorijelim slušačima tako da mi to nije neki razloga da odmah odustanem od njega ali svaki savjet je dobrodošao, zato smo tu da raspravljamo

Evo još razloga za Yamahu bemu:

http://whathifi.com/Review/Yamaha-DSP-AX763/

Sada da li su oni relevantni za taj podatak nemam pojma.

Sada sam ponovno čitao da je Onkyo 606 najbolji receiver do 6000kn, ma nemam pojma više, šta vi mislite o ovome kaj ja zborim

Zadnje izmijenjeno od: B-Link. 22.05.2009. u 15:02.
Staro 22.05.2009., 17:36   #25
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Niko nekaze da je yamaha losa, taj onkyo nisam slusao ali sam imao neko vrijeme jedan iz serije grand integra (kolega svercao audio komponente) zvijer od 25KG. ali nisam bas bio impresioniran, i znam da nikome nije crkao radi grijanja ali ja mrzim kada se grije kao pegla.
Zasto svi trce da ohlade procesor koji stepen nize a nikom nije riknuo ni sa box hladnjakom
Staro 22.05.2009., 22:11   #26
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Evo jedna usporedba pa mozda pomogne u odluci...

AVS forum
Citiraj:
I discovered AVSForum about five months ago when I began my search for a home theater system. In that time I’ve found the entire site very informative and a great resource for information. So to return the favor I thought that I should share with everyone my recent receiver experiences. My previous system was a midrange bookshelf stereo system and this was my first real home theater system so I’m coming at this as a novice without any brand biases (I think). I have a Comcast/ Motorola DCH-3416 HD DVR cable box, a Samsung HLT 5076 DLP TV, a Samsung P1500 Bluray player and Infinitty TSS 1200 speakers (5.1). All equipment is less than a year old and was connected to the receivers via quality HDMI 1.3 cables

Over the last eleven weeks I have tried the Onkyo TX SR 606, the Harmon Kardon AVR 354 and the Denon AVR 1909. I also purchased the companion I-pod docks for the Onkyo and Denon because all of my music is currently on my computer and i-pod (roughly 6,000 songs). I paid below MSRP for all three but each receiver plus I-pod dock cost me between $570 and $700 (my target price range). The Harmon Kardon 354 was the most expensive, the Onkyo 606 was the cheapest and the Denon 1909 was in the middle. I used each receiver and dock for about four weeks. As follows is my non-audiophile review of the three units. However, I am an industrial designer with 15 years of experience designing consumer and medical products so there may be some bias.

Build Quality and Design
HK wins- the receiver looks great, I like the clean modern design and glowing volume dial is a nice detail (although a little too bright). The HK also seems to be made of slightly better quality materials than the Onkyo or Denon.
Onkyo/Denon- tie the Onkyo is ugly with too many buttons and a sickly green display but has a metal face plate. The Denon looks decent and has a better display but has a plastic front.

Set Up
HK wins- Easy to understand manual written in plain English. Good images and call outs and a step by step quick start guide with color coded speaker connections makes things simple.
Onkyo, second- Pretty easy but not as good as the HK.
Denon, last.- Who wrote and designed this manual? I often find myself reading a paragraph three times before I finally understand what it means. The layout doesn’t help either. Why do I have to hit the back button to make a selection during setup but it’s not mentioned anywhere?

Auto EQ Callibration

Denon- Six position
Onkyo- Three position
Harmon Kardon- One position (very loud calibration tones as well).
I could be wrong but am assuming that more calibration positions should equal better sound through out the room. I did a lot of manual adjustments and fine tuning to the HK to get a good soundstage in different seating positions. I have a unique seating layout and speaker placement in my living room/ home theater that could be a factor. The Onkyo required minimal adjustments and I’m still using the auto settings on the Denon and have been pretty pleased.

Sound: Music
After making the aforementioned adjustments I found that the HK354 has the superior sound with music. I was listening to some jazz and it’s like you can hear an extra dimension to the music. I could not only hear the notes of the instruments but also what I can only explain as the “reverb” that emanates from the body of a piano or guitar. Don’t get me wrong, the Onkyo and Denon sound good, the HK just gives you something more. In my experience so far I’d say the 606 and 1909 are equal. However, once I have some time to adjust the Denon I could see it moving closer to the HK in sound quality.

Sound: TV and Movies
The Denon 1909 sounds great for television and movies. I think that the six position auto calibration really makes a difference. I found the surround sound to be seamless and enveloping even at different seating locations. I also think that Dynamic EQ and Dynamic volume greatly improve the listening experience. The Onkyo was a notch behind the Denon and the HK was third.

I-pod Integration
The single cable connection to the receiver for The Bridge II dock allows for a cleaner installation, especially if you want to place your dock in a more visible location. Both the Denon and Onkyo docks have five cables running from the dock to the receiver. This solution is the most flexible for connecting the docks with different systems but five cables is a bit much. The Onkyo dock came with its own remote but the receiver’s remote worked as well.
I found that the Bridge II was very slow when accessing play lists and menus on my 30g 5th Gen Ipod (it seemed to completely locked up a few times). However, when playing music it was fine. The Onkyo and Denon docks were more responsive when accessing menus and play lists. The OSD of the HK is far superior to the other two. The track title and artist name was nicely displayed on my television with clean graphics. No cool screen savers like what you might find with Windows Media player and no album art like I-tunes but definitely acceptable. I found myself turning off my television so that I didn’t have to look at the ancient looking Onkyo and Denon screen graphics. One thing of note: the Onkyo and Denon receivers have a feature that “restores” digital music files by restoring the base and treble to compressed (MP3) music. The Denon has three different restore levels for this. The HK doesn’t offer this feature.

Remote
The HK 354 remote is pretty good. Out of the box it lacked codes for my television, cable box and Blu-ray player. However, the learning feature allowed it to operate everything except the Blu-ray. You can also create activities that will allow the remote to activate complex multi step actions with just two button presses. It’s back lit as well. The things that I didn’t like about it were that the buttons were mushy and the remote was on the bulky side. If the HK remote was 15% smaller, had stiffer buttons and operated my Blu-ray player it would have been a home run.
The size and design of the Onkyo remote were pretty good. It also came with codes to operate all of my equipment. However, it lacked the ability to program activities like the HK.
The Denon remote does not have codes for any of my equipment and does not have a learning feature so I was forced to have multiple remotes (or buy something like a Harmony). I don’t like the layout of the remote either. The double sided design with the door on the bottom is annoying. I also think that those little switches on the lower top for are simply a bad idea. Two position switches are OK but four? At first glance you might think that the top buttons are back lit but they are not. The plastic around the buttons glows. Why not spend the extra three cents for some LEDs and give us a real back lit remote Denon?
The Harmon Kardon and Denon came with second simplified remote for the second zone I didn’t use either.

Additional Features
The Onkyo 606 has four HDMI inputs while the Denon and Harmon Kardon both have 3. I’m using all HDMI so I won’t comment on the other available connections other than saying that there’s a lot. All three receivers have all of the current sound and video decoders built in and can play analog audio in a separate zone. The HK is XM ready, the Onkyo is Sirius ready and the Denon allows for both.
An important addition is that the Onkyo 606 and Denon 1909 feature Audyssey Dynamic EQ. In my experience this features really make everyday listening more enjoyable. While the Harmon Kardon sounded better with music I found that the great sound only kicked in at a certain volume (higher than -30db by my ear). The problem is that as soon as the “good sound” kicked in, my wife would start complaining about how loud the music was. Dynamic EQ means that I can still get decent sound at a “wife acceptable” volume. In fact, at low volume both the Denon and Onkyo sounded better than the Harmon Kardon. As I mentioned, I’m confident that given some time playing with the EQ and sound settings on the Denon I can get to sound even better than it does now.
In addition to Dynamix EQ, the Denon offers Dynamic Volume. Dynamic Volume evens out the volume differences between shows and commercials when watching television or between dialog and action sounds (explosions, etc.) when watching a movie. I found that with Dynamic Volume enabled I was no longer constantly adjusting the volume when watching TV or a movie (another wife pleasing feature). Note: HK just introduced a receiver that features Dolby Volume which seems to do the same thing as the Audyssey Dynamic EQ and Volume. However, it is only available on their top of the line 755HD that lists for $2,799.00.
The HK 354 has an on screen graphic user interface that is head and shoulders better than the Denon or the Onkyo. When changing settings or the volume, crisp clean graphics are transparently overlaid on the television screen over what you are watching. It’s kind of like a (way) simplified version of Mac OS X or Microsoft Vista. Paired with the easy to use remote, the GUI really made playing with the sound and video settings on the HK a snap.

Reliably
Discounting any confusion from miss-reading the manuals, the Denon and Onkyo worked pretty flawlessly. However, with the HK 354 I kept running across annoying issues related to both sound and video drop outs. I know that seamlessly integrating different brands of HD/DVR cable boxes, Blu-ray players, video game systems and televisions so that they play nice together can pose a challenge for any home theater receiver, especially when adding the anti-piracy features of HDMI to the mix. However, in by experience Denon and Onkyo have it figured it out better than Harmon Kardon right now. I hear that HK is working on a firmware update that should address some of the problems that have been uncovered so maybe in short time this won’t be an issue.

In Conclusion
Each receiver has its advantages and disadvantages but here are my recommendations. If you’re looking for the most bang for your buck go with the Onkyo, If you value design and big sound and are willing to put up with (or risk) some potential quirks go with the Harmon Kardon. If you have the patience to deal with a challenging manual, awkward remote and need to keep the wife happy go with the Denon.

Hope it helps

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2009., 22:56   #27
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Hvala zikky na članku no iskreno pročitao sam takvih more i neznam više šta bih, ovo je gore nego traženje savjeta za kupnju laptopa

Evo sada da dam još jedan biser, nakon svih tih pročitanih reviewa čini mi se da 5.1 sustav kakav ja trebam jednostavno nije niti jedan od ovih "skupih" ozbiljnih modela jer meni netreba niti jedan HDMI ni svi ti DTS-HD i True HD šta ja znam điđe jer bi mi izvor zvuka bio ono šta sam naveo jedam dreambox 500 i LG 9900 DVD player, ja sam razmišljao kupiti kvalitetan relativno skup receiver tako da uhvatim i dobar reproduktor zvuka za FLAC i mp3 koji bi pušta sa kompa šta bi zamijenilo sadašnje Z-2300 koij su dosta dobro obavljali posao no nije to to
Pa sam malo razmišljao i možda bi bila najbolja ona najjeftinija opcija, a to je produljenje ugovora kod T-Coma i kupnja ovog yamaha receivera koji bi vršio posao samo 5.1 izvora.
Za zvuk znači da se zamijeni Z-2300 bih kupio stereo sistem, znači dobro pojačalo i dobre prednje bookself zvučnike za prvu ruku i onda još na to ostale za dopunu 5.1 sistema.

Šta mislite o ovome da li ima smisla to i da li se uopće može pojačalo spojiti na zvučnu i komp biti izvor zvuka na neku digitalnu foru optical ili nešto to vi bolje znate od mene?

Možda sam malo zakomplicirao ali eto volim kad imam više opcija i mogućnosti da raspravljam o tome.
Staro 22.05.2009., 23:12   #28
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Naravno da moze, ja sam spojio optickim kablom kompjuter i reciver i to odlicno radi.
Staro 22.05.2009., 23:20   #29
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

A šta kažeš na ovu kombinaciju jel ima smisla, čuj kada ću imati plasmu, neki HD sat receiver i neznam BD player i onda razmislim o nekom boljem receiveru koji će to sve radit 5 puta bolje nego ta low end yamaha.
Staro 23.05.2009., 00:00   #30
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Sto nebi imalo smisla, a da nabavis sve nabrojano nije ti ta yamaha losa nisu te razlike bas toliko cujne kao sto bi neko htio prikazati, pogotovo sto ti je soba slicnih dimenzija kao i moja a ja sam probavao recivere od 200eur-2000eur ima razlike ali nije to bas za padati u nesvjest.
U toj maloj sobi takav reciver sa dobrim zvucnicima ima da radi odlicno, npr. MA BR2, B&W CM1, neki Dali, Mission i slicni te klase.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno