Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.05.2009., 15:45   #1
Espirite2007
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) Problem sa zvukom

Imam problem sa zvukom u 64 bitnoj Visti i nikako da ga rjesim (do pred dva dana imao sam win 7 i zbog istog problema stavio sam vistu).Instaliram windowse,drivere,codece (k lite i coreavc) i sve radi super dan dva,kako kada da bi onda odjednom ostao bez glasova u serijama(filmovima).znaci imam zvuk ali se necuju vokali ili kod 350 mb epizoda se cuje malo i vokal ali jako jako lose (nekakve distorzije),isto se desava kada pustim neku mp3 pjesmu,gledam youtube dok u windowsima zvukovi rade(paljenje i gasenje računala itd.),probao sam nakraju stavit i kmplayer ali nista ne pomaze.maticna ploca je asrock a780gxh i svi driveri su najnovji (integrirana zvucna i graficka).a coreavc stavim jer mi samo s kliteom i mpc homecinema kada gledam mkv slika ima defekte.a s coreavc je sve super.sada me zanima da li je stvar u codecima ili nesto s windowsima (driveri od zvucne).
Espirite2007 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2009., 17:05   #2
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ispuni "moj komp" ili napisi konfiguraciju i probaj s power dvd-om imao nesto slicno kao i ti i nakon instaliranja tog programa zvuk je dosao
Gx25 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2009., 17:06   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ja bi na tvom mjestu stavio VLC+mpc i maknuo sve codece i gledao tako film..Vjerojatno te ti codeci yebu..
Staro 26.05.2009., 17:22   #4
Espirite2007
Registered User

konfiguracija je amd 7750,maticna asrock a780gxh (integrirana zvucna,VIA chipset ja mislim,i graficka ati 3200)
e sada zbrisao sam sve codece s kompa(k lite i coreavc),i odem pustit mp3 pjesmu u wmp i stalno isto katastrofa zvuk i vokal pjevaca se cuje ali minimalno i deformirano u pozadini.
da li to moze imati veze s directx,jer da bi mi proradili shaderi u mpc homecinema morao sam stavit directx 9.0c,a vista (ovo je sp2) dolazi ako se ne varam s directx 10,pa da se to nije sta pomjesalo.ali opet sve je radilo dobra tri dana.(opet napominjem ista stvar i u win 7)
probao sam reinstalirat drivere od zvucne i nista.
Please help
unaprijed zahvaljujem
Staro 26.05.2009., 19:00   #5
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Matična ti ima AMD 780G čipset, a na VIA, a kaj se tiče shadera u MPC playeru, oni rade s DX9.0, DX10.0 i DX10.1 (totalno svejedno), samo trebaš dobro podesiti output u samim opcijama playera.
Točnije trebaš koristiti EVR custom. Kaj se tiče codeca, nisi ih obrisal, jer se niti ne mogu obrisati ili deinstalirati u potpunosti.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2009., 19:16   #6
Espirite2007
Registered User

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Matična ti ima AMD 780G čipset, a na VIA, a kaj se tiče shadera u MPC playeru, oni rade s DX9.0, DX10.0 i DX10.1 (totalno svejedno), samo trebaš dobro podesiti output u samim opcijama playera.
Točnije trebaš koristiti EVR custom. Kaj se tiče codeca, nisi ih obrisal, jer se niti ne mogu obrisati ili deinstalirati u potpunosti.
da znam za chipset krivo sam se izrazio sorry.htio sam rec da je zvucna integrirana na maticnoj od VIA-e.a to sa shaderima stalno mi je javljalo da nemoze ucitat shadere dok nisam procitao na netu da trebam stavit stari directx i onda su proradili (bilo je ukljuceno na EVR custom).ali trenutno me to nemuci bas
ocu zvuk izludit ce me to vise.sve zivo sam probao i trazio po netu ali nista.
Staro 26.05.2009., 19:26   #7
McG
-------

Pa skini 64-bitne drivere sa stranice od proizvođača ploče. Kaj se tiče shadera u playeru čist moguće (u slučaju da koristiš 64-bitni MPC) da se zblesiralo ovo oko shadera, jer stvar ne radi s 32-bitnim codecima ni filterima i zato ti je trebal DX9.0. Kod 32-bitne verzije shaderi rade s bilo kojim novijim DirectX paketom. Sve u svemu ako još k tome da je i K-Lite mora biti 64-bitni i da je unatoč tome sposoban syebati sve ostale codece imaš veselje kroz par dana. IMHO reistaliraj Vistu da se riješiš svih codeca, jer je to tak i tak jedini način da ih makneš i onda nabavi sve 64-bitne verzije drivera i playera koje ti trebaju, makar u slučaju playera moreš koristiti i 32-bitne verzije, jer su (barem u slučaju MPC-a) bolje i rade kak spada.
Staro 26.05.2009., 23:18   #8
Espirite2007
Registered User

e sada mi vise nista nije jasno.sada sam instalirao win 7 ali 32 bitnu, stavio samo kmp player i u pocetku opet sve radi,i cim sam pokrenuo neki mkv i poslje probao opet bilo koji file opet iste gluposti sa zvukom.(formatirao disk pa instalirao win,bez ikakvih codeca,samo win,driveri za gpu i kmp player).
da li je moguce da nesto s plocom ne stima??jos cu sutra probat s xp sp3 ali ne nadam se previse
Savjeti?
Staro 26.05.2009., 23:26   #9
McG
-------

Pa moguće je da zvučna na matičnoj sfušana, ne bi bilo ni prvi n zadnji put da nova ploča ima neku komponentu na sebi koja ne radi kak spada. Makar opet s druge strane, rekel si u prvom postu da kad gledaš HD materijal, da je "slika defektna", a za to sigurno nije kriva zvučna, već codeci ili playeri. Ako moreš nabavi bilo kakvu zvučnu da sprobaš, tj. da isključiš integriranu zvučnu kao uzrok problema. Ili moreš pokrenuti neku Linux distribiciju s CD-a, npr. Linux Mint, pa onda u playeru koji dolazi s tom distribucijom pokreneš film, seriju ili neku muziku, tek tolko da se uvjeriš dal je stvarno problem u integriranoj zvučnoj. Ako se ispostavi da sve radi kak spada na Linuxu, onda je do drivera za zvučnu i nema ti druge nego da skineš i instaliraš one koji rade bez problema na 32 ili 64-bitnim sustavima.
Staro 26.05.2009., 23:43   #10
Espirite2007
Registered User

da to sa defektnom slikom pripisujem codecima sigurno (pogotovo kada ukljucim hardwaresko ubrzanje,a to mi ima smisla zbog relativno slabe graficke) jer cim koristim coreavc slike je odlicna,i u kmp playeru isto.
ali ovo sa zvukom mi nije jasno,zato jer pazi cista instalacija win i opet ista prica. a i opet bilo je nekih musica i pri paljenju racunala. slozim sve i upalim sve radi super,ugasim komp nakon 5 dana ponovo ukljucim ventilatori rade ali nema slike na monitoru, i nakon 10-15 paljenja,gasenja pocne opet svjetlit power button i sve opet radi.ali nisam obracao paznju na to toliko jer se dogodilo dvaput a i rjetko gasim komp tako da nisam niti primjetio to puno.tako da probat cu to s linuxom i xp jos pa na servis.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2009., 23:58   #11
McG
-------

Kaj se tiče HD materijala, bez brige ta integrirana je itekak sposobna odvrteti sve kaj se stavi "pred nju". CoreAVC ti ne treba u svemu tome, jer on je tak i tak samo softversko rješenje. Dosta je da u MPC-u uključiš opciju za hardversku akcleraciju i to je to. Koristi 32-nitnu verziju playera, jer kak sam i rekel 64-bitna je još u probnoj i nedorađenoj fazi. Ne trebaš codece ili bilo kaj slično. Uglavnom probaj isprobati sve kaj se da (uključujući BIOS za ploču i nove drivere za zvučnu) u vezi zvučne, pa ako se ispostavi da je ploča kriva, lako je reklamiraš. Ali svakak sprobaj sve kaj imaš na raspolaganju, da ne bilo da je ploča ispravna i reklamiral si ju bezveze.
Staro 27.05.2009., 14:57   #12
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
CCCP je bolji što se tiče codec packova al za recimo full hd playback.... urk.
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 17:40   #13
Espirite2007
Registered User

evo rjesen problem konacno,riknuo je jedan od krdo kablova od zvucnika,pa radi kako mu dode
a ja budala se nisam sjetio probat slusalice ili druge zvucnike,ipak je lakse 100 puta reinstalirat drivere,codece,windowse
zahvaljujem svima na pomoci,a posebno McG-u jer da nije bilo savjeta s linuxom ovo bi trajalo jos dugo imao sam ubuntu i odem probat vidjet da li tamo radi,i nikako da radi zvuk odem po slusalice i nista.i slucajno ostanu slusalice spojene, i probam u win i sve radi.probam zvucnike na laptopu i tamo ista stvar,mrdam malo kabele i sve proradi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno