|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Problem sa zvukom
Imam problem sa zvukom u 64 bitnoj Visti i nikako da ga rjesim (do pred dva dana imao sam win 7 i zbog istog problema stavio sam vistu).Instaliram windowse,drivere,codece (k lite i coreavc) i sve radi super dan dva,kako kada da bi onda odjednom ostao bez glasova u serijama(filmovima).znaci imam zvuk ali se necuju vokali ili kod 350 mb epizoda se cuje malo i vokal ali jako jako lose (nekakve distorzije),isto se desava kada pustim neku mp3 pjesmu,gledam youtube dok u windowsima zvukovi rade(paljenje i gasenje računala itd.),probao sam nakraju stavit i kmplayer ali nista ne pomaze.maticna ploca je asrock a780gxh i svi driveri su najnovji (integrirana zvucna i graficka).a coreavc stavim jer mi samo s kliteom i mpc homecinema kada gledam mkv slika ima defekte.a s coreavc je sve super.sada me zanima da li je stvar u codecima ili nesto s windowsima (driveri od zvucne). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Ispuni "moj komp" ili napisi konfiguraciju i probaj s power dvd-om imao nesto slicno kao i ti i nakon instaliranja tog programa zvuk je dosao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja bi na tvom mjestu stavio VLC+mpc i maknuo sve codece i gledao tako film..Vjerojatno te ti codeci yebu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
konfiguracija je amd 7750,maticna asrock a780gxh (integrirana zvucna,VIA chipset ja mislim,i graficka ati 3200) e sada zbrisao sam sve codece s kompa(k lite i coreavc),i odem pustit mp3 pjesmu u wmp i stalno isto katastrofa zvuk i vokal pjevaca se cuje ali minimalno i deformirano u pozadini. da li to moze imati veze s directx,jer da bi mi proradili shaderi u mpc homecinema morao sam stavit directx 9.0c,a vista (ovo je sp2) dolazi ako se ne varam s directx 10,pa da se to nije sta pomjesalo.ali opet sve je radilo dobra tri dana.(opet napominjem ista stvar i u win 7) probao sam reinstalirat drivere od zvucne i nista. Please help unaprijed zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Matična ti ima AMD 780G čipset, a na VIA, a kaj se tiče shadera u MPC playeru, oni rade s DX9.0, DX10.0 i DX10.1 (totalno svejedno), samo trebaš dobro podesiti output u samim opcijama playera. Točnije trebaš koristiti EVR custom. Kaj se tiče codeca, nisi ih obrisal, jer se niti ne mogu obrisati ili deinstalirati u potpunosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ocu zvuk ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
|
Pa skini 64-bitne drivere sa stranice od proizvođača ploče. Kaj se tiče shadera u playeru čist moguće (u slučaju da koristiš 64-bitni MPC) da se zblesiralo ovo oko shadera, jer stvar ne radi s 32-bitnim codecima ni filterima i zato ti je trebal DX9.0. Kod 32-bitne verzije shaderi rade s bilo kojim novijim DirectX paketom. Sve u svemu ako još k tome da je i K-Lite mora biti 64-bitni i da je unatoč tome sposoban syebati sve ostale codece imaš veselje kroz par dana. IMHO reistaliraj Vistu da se riješiš svih codeca, jer je to tak i tak jedini način da ih makneš i onda nabavi sve 64-bitne verzije drivera i playera koje ti trebaju, makar u slučaju playera moreš koristiti i 32-bitne verzije, jer su (barem u slučaju MPC-a) bolje i rade kak spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
e sada mi vise nista nije jasno.sada sam instalirao win 7 ali 32 bitnu, stavio samo kmp player i u pocetku opet sve radi,i cim sam pokrenuo neki mkv i poslje probao opet bilo koji file opet iste gluposti sa zvukom.(formatirao disk pa instalirao win,bez ikakvih codeca,samo win,driveri za gpu i kmp player). da li je moguce da nesto s plocom ne stima??jos cu sutra probat s xp sp3 ali ne nadam se previse Savjeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
|
Pa moguće je da zvučna na matičnoj sfušana, ne bi bilo ni prvi n zadnji put da nova ploča ima neku komponentu na sebi koja ne radi kak spada. Makar opet s druge strane, rekel si u prvom postu da kad gledaš HD materijal, da je "slika defektna", a za to sigurno nije kriva zvučna, već codeci ili playeri. Ako moreš nabavi bilo kakvu zvučnu da sprobaš, tj. da isključiš integriranu zvučnu kao uzrok problema. Ili moreš pokrenuti neku Linux distribiciju s CD-a, npr. Linux Mint, pa onda u playeru koji dolazi s tom distribucijom pokreneš film, seriju ili neku muziku, tek tolko da se uvjeriš dal je stvarno problem u integriranoj zvučnoj. Ako se ispostavi da sve radi kak spada na Linuxu, onda je do drivera za zvučnu i nema ti druge nego da skineš i instaliraš one koji rade bez problema na 32 ili 64-bitnim sustavima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
da to sa defektnom slikom pripisujem codecima sigurno (pogotovo kada ukljucim hardwaresko ubrzanje,a to mi ima smisla zbog relativno slabe graficke) jer cim koristim coreavc slike je odlicna,i u kmp playeru isto. ali ovo sa zvukom mi nije jasno,zato jer pazi cista instalacija win i opet ista prica. a i opet bilo je nekih musica i pri paljenju racunala. slozim sve i upalim sve radi super,ugasim komp nakon 5 dana ponovo ukljucim ventilatori rade ali nema slike na monitoru, i nakon 10-15 paljenja,gasenja pocne opet svjetlit power button i sve opet radi.ali nisam obracao paznju na to toliko jer se dogodilo dvaput a i rjetko gasim komp tako da nisam niti primjetio to puno.tako da probat cu to s linuxom i xp jos pa na servis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
Kaj se tiče HD materijala, bez brige ta integrirana je itekak sposobna odvrteti sve kaj se stavi "pred nju". CoreAVC ti ne treba u svemu tome, jer on je tak i tak samo softversko rješenje. Dosta je da u MPC-u uključiš opciju za hardversku akcleraciju i to je to. Koristi 32-nitnu verziju playera, jer kak sam i rekel 64-bitna je još u probnoj i nedorađenoj fazi. Ne trebaš codece ili bilo kaj slično. Uglavnom probaj isprobati sve kaj se da (uključujući BIOS za ploču i nove drivere za zvučnu) u vezi zvučne, pa ako se ispostavi da je ploča kriva, lako je reklamiraš. Ali svakak sprobaj sve kaj imaš na raspolaganju, da ne bilo da je ploča ispravna i reklamiral si ju bezveze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
CCCP je bolji što se tiče codec packova al za recimo full hd playback.... urk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
evo rjesen problem konacno,riknuo je jedan od krdo kablova od zvucnika,pa radi kako mu dode ![]() a ja budala se nisam sjetio probat slusalice ili druge zvucnike,ipak je lakse 100 puta reinstalirat drivere,codece,windowse ![]() zahvaljujem svima na pomoci,a posebno McG-u jer da nije bilo savjeta s linuxom ovo bi trajalo jos dugo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|