|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Spajanje Auto cd playera na ATX napajanje
Dali je to ikako izvedivo ako se koristi samo +12v kabel iz napajanja? Inace cd player ima ovo na prikljucnom terminalu: 1. Red - Power lead (ACC to IGN) to ACC power, +12 V DC 2. Black -ground lead 3. Yellow -battery lead( to car battery,continuous +12 V DC 4. Blue -motor antenna relay control lead I opcenito pitanje,kako bi se mogao doma spojit auto cd player? Samo zelim osjetit kako u stanu radi 1.8kw RMS-a basa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Crvenu i žutu sa radija spojiš na +12 (žutu) volti a crnu na nulu (crnu)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Je to sigurno tako? nije neko napajanje,ali cd player mi je dobar,pa ono....cisto da budem siguran. hvala I koji ground da izaberem na atx-u,dali je svejedno jer ih ima 6 cini mi se... Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 03.06.2009. u 11:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
samo moraš imati stalno upaljen PSU da ti se radio ne bi resetirao svaki puta i zaboravio settinge, stanice i još važnije tražio 'kod' recimo... dakle spoji i žutu sa radija na istu žicu kao i crvenu, obje na 12V (žuta od PSU-a) crna na crnu, svejedno koju. i zelenu na ATXu na crnu, da drži PSU upaljenim. Citiraj:
očito misliš spojiti i pojačala, jer radio ti daje oko 4x15W RMSa (pusti ono 4x50) a za ampove... pa treba ti više poštenih PSU-ova da to nahrane, i jedan kondenzator za stabilizaciju, jer ovdje govorimo o preko 200A na 12V
![]() |
![]() |
#6 |
|
radit ce sve, nemas kaj fulat, plavu izoliraj da ne dotakne slučajno oklop radija(koji je masa) jer ona daje +12V van dok je sve upaljeno(obicno se koristi za paljenje ampa i vađenje antene ako je na motorić) samo se nadam(i zbog tebe i zbog drugih ljudi) da nisi opet imao neko sranje pa da zato spajas muziku iz auta doma... ![]() ...(2.4 promila,105km/h gdje je dozvoljeno 30,tocno ispred skole, pogodio mazdu 6 u guzicu-bez kocenja,a ona je odletila u tri parkirana auta sreca nitko mrtav,moj megane coupe,mazda 6 i parkirani renault 19 totalka... http://forum.pcekspert.com/showthrea...812#post986812
![]() |
#7 |
Premium
|
nisam imao sranje(neko novo). Niti ne vozim od tada,mjuzu koju sam imao u autu bi spojio doma tek tako da ju malo prodrmam. Sto se tice tog sudara,to sam napisao po tudim pricama,jer se ja toga ne sijecam,a na sudu je drot koji je bio svjedok rekao da mi je mazda oduzela prednost,da sam vozio oko 75km/h i da sam kocio iako nije ostalo nekih tagova jer je kisa padala. Jedino sto je drugacije koje mi ne ide u korist je to da su ponistili testiranje dragerom a preuzeli test krvi(2.65 promila). I kad sam vozio bila je vecer,oko 10 sati pa nije bilo zive duse na toj ravnici,a kamo li djece. to ti je bilo na kozali kod dvorane Dinko Lukaric... edit: sve uspjelo,sve radi kako treba,hvala @ Tomri: Ne moram pazi na niti jedan drugi kabel,jer sam ih ostavio kako i jesu,u onoj plastici od atx-a,a ove koji mi trebaju sam izvadio zajedno sa onom njihovom stopicom,koja uz malo preoblikovanja lijepo sjedne na one terminale cd playera. edit2: pod onim da uspjesno radi mislio sam na Cd player ne na amp i sub Zadnje izmijenjeno od: VulcanRaven. 03.06.2009. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ventilator na PSU!
pozdrav.iam neki ventilator malo veci cca 30cm 12V(iskopao iz auta).zanima me jel bi ja to mogel kak spojit na PSU od 350W da radi.podrazumijeva se da napajanje nije u kompu, naravno ![]() znam da je malo OT
![]() |
#9 |
|
ista procedura za paljenje PSU-a, spoji zelenu sa bilo kojom crnom. http://www.youritronics.com/wp-conte...-atx-trick.jpg a za napajati vent: +12V uzmeš preko žute iz molexa npr, tamo ti je odmah i 0 tj. crna ako puše prejako, možeš kemijati spajanjem venta na žutu i crvenu = 7V ili na crvenu i crnu=5V
![]() |
#10 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
btw.odlican posao sa fabijom ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|