|
![]() |
#1 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
(riješeno) Kako ukloniti trojan Bifros.la?
Spybot ga nađe i obriše ali se opet vraća - na tom kompu su win xp sp1, nod 32 2.7, comodo firewall, adaware 2008 - mogu se ulogirati samo kao user (nemam admin lozinku). Svi savjeti su dobrodošli - i neka ne uključuju instaliranje nekih novih anti- spyware i -malware programa - u obzir dolaze samo portable verzije. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
A da probaš bootat sa nekim linux live cd-om i skeniraš sa njime? Ima ti antivirusa za linux koji naravno nađu sve viruse i gamad za windows. Pošto ti xp nije pokrenut nego radiš sa live cd-a nebi smjelo bit problema sa brisanjem gamadi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70464 Jbg... nije nije portable, ali ako ti baš smeta instalacija trial programa, odnesi hard kod nekog frenda koji ima Kaspy-a , pa ne trebaš ništa instalirati... ![]()
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Mislim da ga nema više - Hijackthis ga je našao ali nije označio kao prijetnju - nije ga ni obrisao nakon klika na Fix - bio je u C:\Documents and Settings\ime_usera\Application Data\Bifrost. Dao se maknuti tek nakon što sam stopirao IEXPLORE.exe Obrisao sam u registryju HKEY_CURRENT_USER\Software\Bifrost i ako je u HKEY_LOCAL_MACHINE i tamo ga treba obrisati i to je to - nema veše gamadi - Spybot je još očistio gamad koju je Bifros.la dovukao sa sobom i sve je ok, zasad :-) Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 22.05.2009. u 15:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|