|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Miš za autocad
Pozdrav, dali mi netko može preporucit neki dobar mis za autocad, do sada sam koristio logitech rx1500, treba mi novi, i obavezno je da ima gore gumbic za pan, kao sto je imao ovaj logitech, i da je wirelles i laserski naravno...cijena nije bitna, nemora bit nuzno logitech, ali da nije smece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa nevidim razloga zasto bi za autocad bio potreban neki ekstra mis... doduse ja doma crtam sa G9 i prezadovoljan sam sa tim misem ali isto tako crao sam sa svime i svacime i ono.. eto moja preporuka za g9 al to je cisto jer meni taj mis super pase.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa pan u acadu ima svaki miš na kotačiću dakle stitneš kotačić i evo ti pan acad fakat ne traži niš poseban miš inače ja delam na MX Revolutionu no crtao sam u acadu sa svakakvim smetjem od Geniusa sa kuglicom do MX Revolutiona
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja mislim da za AutoCAD TREBA posebni miš. I pod "posebni" ne mislim na neki svemirski dizajnirani ili skupi miš sa puno gumbica, nego prvenstveno na ergonomski oblikovan miš. To je pak s druge strane individualna stvar. Ja crtam puno (12h/dan) u raznim CAD aplikacijama, pa i u AutoCADu. MX Revolution meni nikako nije odgovarao. Stari MX1000 mi je bio idealan, ali na žalost kvalitetne MX1000 su prestali proizvodit prije par godina. Ovi zadnji nisu ništa valjali. Trenutno sam na MX1100 i taj mi najviše odgovara od ovih aktualnih, ali nije idealan. Meni odgovaraju široki i teški glodavci. Još zapravo tražim savršenog miša, a to bi savjetovao i tebi. Uzmi svakog kojeg možeš u ruku i probaj. Onaj koji ti najbolje odgovara - sjedi u ruci - to je miš za tebe. Mislim da bi morao biti laserski i bez žice. Laser je precizniji, a zica je još jedna stvar koju moraš vući, pa je bolje bez nje. Ako si baš hrabar (i imaš novaca) može ga upariti sa 3D glodavecm tipa 3dConnexion. Oni koji su naučili raditi s tim stvarčicama zaklinju se na apsolutnu prednost. A možda da probaš i dobar tablet? Uglavnom treba isprobati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
#7 |
"Samo vodu ne!"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
estu si probao g9 ? sirok je tezak pa baci oko tj ruku .
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
kazes svaki ima pan na kotacicu, ali nekima je taj pan na kotacicu toliko sjeban(tesko se pritisce kotacic) da me zivcira crtat s njima, to nije surfat po netu, to je 12 sati crtanja u autocadu gdje ti je mis osnova svega...rx1500 je dobar ali bi mi trebao wireless |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() Sta bi bilo tek da s ovim moras "crtat" 12h dnevno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
nhf ali znam kako je crtat po 12h...crtao sam ja i po 20h kad je trebalo ![]() onda fino nek uzme neki iš na kojem može programirat tipke i to je to ja sebi na MX Rev mogu programirat svaku tipku u ovisnosti o aplikaciji tako mi npr thumb scrol negdje može bit zamjena za c/p negdje za zoom.....itd
![]() |
#14 |
"Samo vodu ne!"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da ne treba nikakav poseban mis (pogotovo ne nekakav ultra gamerski jer ti samo napreze ruku) niti bilo kakve dodatne tipke na misu osim onih osnovnih. Razlog vise jer si mozes alatne trake u bilo kojem programu podesiti i nastimati kako zelis, no dobro, to je stvar navike. Osobno mi je najbitnije da mis nije preuzak, da ga drzis cijelom rukom a ne samo dijelom dlana i prstima i da ima mekane tipke, ostalo je nevazno. Bilo koji mis iz ponude 3DConnexion-a je zakon ali ti je apsolutno nepotreban ako samo crtas 2D u npr ACAD-u, koristan je i potpuno iskoristiv samo u punim 3D aplikacijama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|