Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2010., 21:19   #1
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Muke po 780g / HD3200 - deinterlacing 1080i problem

Primjetio sam da je u jednom trenutku pukao HW deinterlacing HD videa na HD 3200 integrušama.

Na Win7 sve radi kako treba out of the box. Čim se instalira neki noviji Catalyst (9.12 ili 10.1), počne trzavica na 1080i. Na "stock" driveru sve radi super glatko i tečno.

Na WinXP je sve radilo s nekim starijim driverima kako treba (8.4 verzija čini mi se). Međutim, u međuvremenu sam instalirao noviji Catalyst driver, pa deinterlacing HD materijala ne radi uopće. Slike ili nema ili komp opako trza, a proc mi je na 13-ak posto (video ide kroz DXVA u karticu)! Isprobavno sa svim driverima 9.x i 10.1

Koristim Arcsoft Theatre 3 s najnovijim patchom u XPu i u Win7 za gledanje Blu-Raya i Media Player HC za MKV. Na oba isti simptomi.

Izgleda da ATI razvija Catalyste za novije kartice i pri tome usere stvar sa starijim hardwareom. Krenuo sam isprobavati razne verzije drivera za WinXP, ali AMD/ATi web site je "down due to the maintenance".... već nekoliko sati!

Da li se netko možda već susreo s ovim problemom? U kojoj verziji je pukao deinterlacing na HD 3200?

BTW: da li HW dekodiranje VC1 videa uopće radi na ATi-ju?
Staro 13.02.2010., 21:37   #2
Mad_Duke
Guest

Pa furaj starije drivere. Neznam od čega novog bi mogao profitirati sa 3xxx serijom.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2010., 21:45   #3
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Pa furaj starije drivere. Neznam od čega novog bi mogao profitirati sa 3xxx serijom.
Hvala, to mi je jasno. Mene interesira koji stari driver mi treba, a vjerujem da zanima i druge koji su se eventualno zeznuli kao i ja....

EDIT: u međuvremenu je proradio AMD-ov site, pa sam poskidao i sve 8.x drivere. 1080i u WinXP na HD 3200 radi jedino sa 8.4 i 8.5 verzijama Catalysta. Na 8.3 i ranijima je samo crna slika, a na 8.6 i novijima užasno trza, te blokira komp.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 13.02.2010. u 23:08. Razlog: našao ga!
medo je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2010., 08:37   #4
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Datum registracije: May 2008
Hajde skokni u BIOS pa isključi AMD Cool and Quiet i probaj ima li kakvih promjena s trzanjem.
krbo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno