|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
32" TV kao monitor
pozdrav namjeravam kupiti 32" tv rezolucije 1366x768 koji bi prikljucio na komp. Zanima me da li je netko to vec napravio i kakva je kvaliteta slike? Uglavnom bi sluzio za gledanje filmova, ali i za internet i office, pa me zanima kakva je citljivost teksta sa nekih metar udaljenosti. Po forumima citam da za 32" tv nema neke prevelike razlike u 768 ili 1080 rezolucijama, te da je 1080 bacanje novca, ali s obzirom da bi meni sluzio i kao monitor, kolika je citljivost teksta? Znam da ce sve izgledati razvuceno ali mi to nije bitno. Ako netko ima tako napravljeno nesto bio bi zahvalan ako bi stavio slike slikano izbliza da se vidi citljivost teksta recimo dok je otvoren firefox ili word. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Frend ima 40" Sony Full HD LCD i služi mu upravo za to što bi i tebi. TV program, monitor, igranje, filmovi... sve. Kod njega na metar udaljenosti nema problema sa presitnim prikazom, ali na dva metra se tekst ispod ikona uopće ne vidi. Mislim da bi 32" 1366x768 bio OK na 1m. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
ja imam takav slučaj i kad gledam sa cca 2m nevidim baš dobro (valjda sam ostario) ali zato imaš u firefoxu CTRL+ i CTRL- pa povećavaj i smanjuj koliko te volja a u wordu stavi zoom 200% ili koliko ti treba meni je slika OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ma nije bitan zoom i velicina i udaljenost sa koje se gleda, bitno mi je samo da recimo font 12 u wordu nije mutan nego da se vidi procitat na zoom 100%. Idealno bi bilo ako se vidi procitat u wordu da se vide 2 stranice jedna kraj druge sa fontom 12, nije bitna udaljenost s koje se gleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
aj molim te sa udaljenosti od 1 metar i pola metra dok je otvoren word sa necim napisanim font 12, zoom 100%. Ako moze neka slike budu u malo vecoj rezoluciji, ako nemoze, onda bi te zamolio da slikas i sa nekih 20-ak cm udaljenosti (alatnu traku ili ikonu na desktopu), sa ukljucenom macro funkcijom tako da vidim piksele. hvala Zadnje izmijenjeno od: k4rl0o. 09.05.2009. u 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Tnx. Koji je to tv i kako je spojen (vga ili hdmi)? Jos cu razmislit da li da kupim 768 rezoluciju ili da jos malo sparam i kupim 1080, slika puuno bolje izgleda, a s obzirom da bi mi koristio i za normalan rada ne za filmove samo mozda bi i za oci bilo bolje da je 1080. Evo primjer kako je na 1080: http://i255.photobucket.com/albums/h...t/DSC01401.jpg i vidim da su ti malo mutna slova, probaj sharpness stavit 0 na tv-u, to sam citao na netu da pomaze, jer sharpness dodaje umjetne rubove pa ispuni prostor u slovima gdje bi trebalo bit prazno Zadnje izmijenjeno od: k4rl0o. 09.05.2009. u 10:30. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Sony KDL-32U2000 + HDMI ali... nemožeš to ovako preko SS-ova i slika sa mobitela ocijeniti. to moraš probati sam uživo pogledati i niko drugi neće zamijeniti tvoje oči. ipak ako kupuješ novo radi se o cca 3000-7000 kuna. svakome se sviđa ili je bolje nešto drugo, bez obzira na cijenu. npr neki bi žile rezali za fileke (tripice) a kavijar nikad nebi ni probali. možda ti je bolje da ovakva pitanja postaviš članu Nani u ovom forumu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|